ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Παρελθόν για την ΔΗΜΑΡ το μέλος της Ε.Ε. Στέφανος Μπαγεώργος

Ο παραιτηθείς Στέφ. Μπαγεώργος.


Την διαφωνία του για την συμμετοχή στην κυβέρνηση Σαμαρά είχε καταγράψει μέσω facebook

Την παραίτησή του από το κόμμα του Φ. Κουβέλη υπέβαλε το ιδρυτικό στέλεχος της παράταξης Στέφανος Μπαγιώργος, μέλος της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ, γνωστός στον ΣΥΝ Αχαΐας, πριν την αποχώρησή του. Τα προβλήματα για τη ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως αυξάνονται καθώς έπειτα από την παραίτηση του Δημήτρη Χατζησωκράτη από τη θέση του υπεύθυνου της Οικονομικής Πολιτικής, έρχεται τώρα και η αποχώρηση του Στέφανου Μπαγεώργου, τον οποίο συνέδεε πολυετής πολιτική φιλία με το Φώτη Κουβέλη.
Ερωτηματικό που μένει να απαντηθεί είναι οι τρεις Πατρινοί, που έχουν διαφωνήσει με την ΔΗΜΑΡ.
Ο κ. Μπαγεώργος είχε διαφωνήσει με τον Φ. Κουβέλη στο θέμα της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά. Και μέσω του προσωπικού του facebook είχε καταγράψει την διαφωνία του. Αυτή όμως φαίνεται έγινε εντονότερη μετά και την συγκατάθεση του Φ. Κουβέλη στην υπουργοποίηση του τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, συνεργάτη του Στ. Μάνου, υπέρμαχου του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και προστατευομένου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
Ο Στ. Μπαγεώργος εκφράστηκε δημοσίως μέσω του Facebook, κατηγορώντας την ΔΗΜ.ΑΡ. ότι βιάστηκε να αποφασίσει πριν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα, από όπου λείπουν οι θέσεις της ΔΗΜΑΡ για την απλή αναλογική, το μορατόριουμ εξοπλισμών με την Τουρκία και την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Στην επίμαχη συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος, όπου εισηγήθηκε την συμμετοχή του στην κυβέρνηση ο Φ. Κουβέλης, έντονες διαφωνίες για την αποδοχή από την ΔΗΜΑΡ του Αντ. Σαμαρά ως πρωθυπουργού εξέφρασαν 18 μέλη, ενώ 64 τάχθηκαν υπέρ. Δημοσίως δε διαφώνησε κι ο Οδ. Βουδούρης, που υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι ο κατάλληλος για να ηγηθεί σχήματος ευρύτερης αποδοχής, δεδομένης της στήριξής του στο δεύτερο Μνημόνιο. Αρκετά στελέχη της ΔΗΜΑΡ σε δημόσιες τοποθετήσεις τους τόνισαν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση για λόγους «εθνικής ευθύνης», αναγνωρίζοντας εμμέσως την έλλειψη ουσιαστικής προγραμματικής συμφωνίας.
Κατά της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, όπως προανέφερα, τάχθηκαν 18 μέλη της Κ.Ε., με το επιχείρημα ότι η νέα κυβέρνηση αντίκειται στην πολιτική και τη φυσιογνωμία της ΔΗΜΑΡ κι ότι δεν υπάρχει καμιά εγγύηση για την προγραμματική συμφωνία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Κώστα Παπαγιάννη της "Avgi.gr", οι διαφωνούντες είναι οι παρακάτω και ερωτηματικό τίθεται για την παραπέρα πορεία τους, αφού τονίζουν σαφώς ότι έτσι ακυρώνεται η επιδίωξη για δημιουργία του τρίτου πόλου και επιπροσθέτως φορτώνονται ευθύνες που δεν θα ήθελαν! 


Μεταξύ αυτών που καταψήφισαν είναι οι Αν. Νεφελούδης, Στ. Μπαγεώργος, Β. Ζορκάδης, Χρ. Σταυρόπουλος (Πάτρα) όλοι τους μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής κι οι Β. Λοτσάρης (Πάτρα), Τ. Παπαθεοδωρόπουλος (Πάτρα), Γ. Σκοπούλης (αδερφός της υφυπουργού Υγείας Φ. Σκοπούλη, που υποδείχθηκε από τη ΔΗΜ.ΑΡ.), Θρ. Φωτεινός, Σοφ. Ανδριοπούλου, Αρ. Τσουκνίδας, Δημ. Χαλαζωνίτης, Γ. Παππάς, Χ. Θεοφανόπουλος. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της η κα Σκοπούλη δήλωσε ότι θεωρεί αυτονόητες τις επιταγές του Μνημονίου για την υγεία!
Άλλα 8 μέλη της Κ.Ε., μεταξύ των οποίων η Σ. Τσιτήλου κι η Ελ. Καρατζόλα, υπερψήφισαν την πρόταση της Μ. Ρεπούση για ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση, πρόταση που προσπάθησε να γεφυρώσει τις διαφορές στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ.
Η σχετική εισήγηση του Φ. Κουβέλη υπερψηφίστηκε τότε κεκλεισμένων των θυρών από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, με 64 ψήφους υπέρ, σε μια συνεδρίαση που αποτύπωσε τις έντονες διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματος για τη συνεργασία με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Για αυτό πλέον οι αντιδράσεις παίρνουν χαρακτήρα παραιτήσεως.
  Μεταξύ των διαφωνούντων είναι και οι τρεις Πατρινοί, που προανέφερα και που είχαν πρωτοστατήσει στην δημιουργία της ΔΗΜΑΡ. Ο δε Στέφ. Μπαγεώργος αρκετές φορές παρακολουθούσε εκ μέρους της ηγεσίας την οργάνωση Πάτρας του ΣΥΝ, πριν αποχωρήσει από το κόμμα και πρωτοστατήσει στη δημιουργία της ΔΗΜΑΡ.
Την τελευταία φορά στην Πάτρα δε, κατά την συνεδρίαση της ΝΕ Αχαΐας, συνόδευσε έντονο φραστικό επεισόδιο την παρουσία του, καθώς εκδήλωσε την πρόθεση της Ανανεωτικής πτέρυγας να αποχωρήσει, αφού δεν εξέλεξε πρόεδρο του ΣΥΝ τον Φ. Κουβέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: