ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Η αντιμετώπιση κρουσμάτων βίας από την Χρυσή Αυγή σημείο που ενώνει

"Η συνέχεια των μνημονίων δεν μπορεί να αποτελεί ελπίδα για την Ελλάδα"δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας στον Αντ. Σαμαρά.

Αντίθετος με περικοπές μισθών και συντάξεων ο Αλ. Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι ο λαός με την ψήφο του ανέβασε τον πήχη ψηλά στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες. Σε ό,τι μας αφορά, δεν θα αναλάβουμε διερευνητική εντολή διότι πιστεύουμε ότι  την κρίση και την ετυμηγορία του λαού πρέπει όλοι να τη σεβαστούμε και να έχουμε άμεσα κυβέρνηση.
Επίσης μεταξύ άλλων τόνισε:
Οι σημαντικές δυνατότητες διαπραγμάτευσης, επαναδιαπραγμάτευσης που προκύπτουν από την ισχυρή λαϊκή παρουσία, από την εντολή του λαού μας στις 6 Μαΐου και στις 17 Ιουνίου, που επί της ουσίας έδωσαν ισχυρό μήνυμα απόρριψης των πολιτικών της λιτότητας, δεν πρέπει να σπαταληθούν.
Η χώρα, πρέπει να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα και πρέπει η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί να πάει στις Βρυξέλλες με τον πήχη ψηλά, εκεί που τον τοποθέτησε ο λαός μας με την ψήφο του.
Το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τις 28 Ιουνίου που είναι η σύνοδος κορυφής είναι κρίσιμο. Σεβόμαστε απόλυτα το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας. Σε αυτή τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, είχαμε δηλώσει και πριν τις εκλογές, ότι το δίλημμα ήταν σαφές. Ή κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ που θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα το αντικαταστήσει με εθνικό σχέδιο ανόρθωσης ή κυβέρνηση με πυρήνα τη Νέα Δημοκρατία που θα συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική.
Ο ρόλος της ισχυρής αποτελεσματικής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης είναι να ασκεί κριτική για τα κακώς κείμενα, να ελέγχει την κυβέρνηση σε κάθε της βήμα και να παρεμβαίνει με μαχητικό και υπεύθυνο τρόπο.
Αυτό διαβεβαίωσα τον Πρόεδρο της Ν.Δ. ότι θα πράξουμε με απόλυτη ευθύνη και με απόλυτη συναίσθηση του ρόλου που μας έδωσε ο ελληνικός λαός.
Επεσήμανα στον Πρόεδρο της Ν.Δ. ότι θα ήταν καταστροφικό για τον τόπο να συνεχιστούν οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις. Νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις θα ήταν καταστροφή για μια κοινωνία που έχει ήδη γονατίσει.
Του έθεσα ως ένα σημαντικό ζήτημα που απαιτεί τη συνεννόηση μεταξύ μας, και αφορά τον περιορισμό των κρουσμάτων βίας, δυστυχώς από δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο. Η δημοκρατία πρέπει να αντισταθεί απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα και τουλάχιστον εμείς θα βρεθούμε απέναντι σε κάθε τέτοια προσπάθεια, σε κάθε προσπάθεια που στην πραγματικότητα συρρικνώνει τη δημοκρατία και απειλεί τον ίδιο τον πολίτη θα βρεθούμε απέναντι. Κι εδώ χρειάζεται η συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων.
Θα δικαιωθούμε από τις εξελίξεις στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα, γιατί η συνέχεια των μνημονίων δεν μπορεί να αποτελεί ελπίδα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Πρέπει σύντομα να υπάρξει κυβέρνηση και σύντομα να αναλάβουμε τον θεσμικό, ουσιαστικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να την ελέγχουμε και ταυτόχρονα η ιστορία και ο λαός να κρίνει τις στρατηγικές και τις προγραμματικές λύσεις και τις δικές μας και αυτών που θα κληθούν να κυβερνήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: