ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Από 2 έως 6 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ τρεις ημέρες πριν τις εκλογές

Αναθεματίζει την ώρα που συνέπραξε με τον Παπανδρέου.

Η ΝΔ που γνωρίζει τις δημοσκοπήσεις πολιτεύται υπό τον πανικό!
Το προεκλογικό κλίμα, μόλις τρεις μέρες πριν τις εκλογές, που επικρατεί τόσο στο επιτελείο της Ν.Δ. στη Συγγρού, όσο κι αυτό που δημόσια εκθέτουν ο αρχηγός της, οι επιτελείς και τα στελέχη της είναι πασίδηλο, και μπορεί να το καταλάβει και ο πλέον αδαής: είναι ο ΠΑΝΙΚΟΣ τους!...
Τα παραπάνω αναφέρονται στο ΕΘΝΟΣ.gr και αναδημοσιεύονται σήμερα από το BlogLines.
Σύμφωνα με τα παρακάτω γραφόμενα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με βάση  από 30% και προοπτική να ανέβει, ενώ η ΝΔ φέρεται να κυμαίνεται στο 25%!
Τα μηνύματα που λαμβάνουν στην ΝΔ από παντού είναι μηνύματα ήττας την Κυριακή των εκλογών. Ως και ο συγκάτοικός τους στη μπλε πολυκατοικία, Γ. Καρατζαφέρης, τούς το διαμηνύει δηλώνοντας ότι πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα «να είναι ο Τσίπρας για δυο τρεις μήνες πρωθυπουργός, ώστε να έχει το χρόνο να ανασυγκροτηθεί η δεξιά παράταξη και στις επόμενες εκλογές, που δε θ’ αργήσουν, να καταφέρουν να σχηματίσουν βιώσιμη κυβέρνηση με προοπτική οχταετίας».
Οι κρυφες δημοσκοπήσεις που παίρνουν στη Συγγρού δεν τους αφήνουν κανένα περιθώριο ελπίδας  για νίκη στις εκλογές, καθώς οι διαφορές στις μετρήσεις είναι από 2-6% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ!
Γι αυτό τρεις μέρες πριν τις εκλογές, μπρος στο φάσμα της (αναπόφευκτης) ήττας τους, συνεχίζουν να πολιτεύονται, κάτω από την πίεση του πανικού τους, εκτοξεύοντας τόνους λάσπης κατά του ΣΥΡΙΖΑ και με όπλα τους το φόβο και την τρομοκράτηση του εκλογικού σώματος. Γι αυτό ανακαλύπτουν «Αμυράδες», τρομοκράτες και κουκουλοφόρους στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ! Ο ίδιος ο Σαμαράς σε σημερινή συνέντευξή του για την «ασφάλεια του πολίτη» και τι δεν καταλόγισε στο ΣΥΡΙΖΑ: φωλιά τρομοκρατών, μπαχαλάκηδων, κουκουλοφόρων, εμπρηστών και συμμοριών!
Ένα πολιτικός αρχηγός που επενδύει, δυο μέρες πριν τις εκλογές, αποκλειστικά στο φόβο, είναι φανερό ότι ο ίδιος είναι φοβισμένος και λειτουργεί υπό το κράτος πανικού!
Γι όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, μα δεν καταλαβαίνουν οι ανόητοι ότι αυτή η πολιτική του πανικού τους δεν αποδυναμώνει το ΣΥΡΙΖΑ αλλά αντίθετα τον δυναμώνει. Και φαίνεται ότι δεν κατάλαβαν τίποτα από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όταν χρησιμοποιώντας τα ίδια όπλα, της κατασυκοφάντησης και διαστρέβλωσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που κατάφεραν ήταν να εκτοξευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο 16,8%!
Μες στον πανικό τους λοιπόν, και νομίζοντας ότι θα μπορέσουν να «σώσουν την παρτίδα», καταφεύγουν στις «δημοσκοπικές αλχημείες» και στη διαρροή «πειραγμένων κρυφών δημοσκοπήσεων»  σε κάποια σάιτ τύπου «τρομακτικού», «μακελειού» «φίμωτρου», «φημών» κι άλλων τέτοιων «αξιόπιστων!» ιντερνετικών πηγών «παραπληροφόρησης»,  με κύριο χαρακτηριστικό το ότι η Ν.Δ. προηγείται περίπου 2% του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στο όριο του στατιστικού λάθους!

Ούτε η Παναγία δεν τον σώζει!
 Πέρα απ’ το  ό,τι δίνουν αυτή τη μικρή διαφορά υπέρ τους για να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους, δεν τολμούν να δώσουν μεγαλύτερη διαφορά, γιατί κινδυνεύουν να γίνουν «ρόμπες»!
Τις τελευταίες ημέρες μετέρχονται εντέχνως κι άλλη μέθοδο διαρροής «κρυφής δημοσκόπησης», με την ίδια πάντα διαφορά (περίπου 2%). Για να φανούν περισσότερο αξιόπιστοι, διαρρέουν ότι  η «κρυφή δημοσκόπηση» δεν προέρχεται από τη Συγγρού αλλά από άλλη πηγή. Όπως για παράδειγμα η «κρυφή δημοσκόπηση» που είδα σήμερα και η οποία δίνει 27% στη Ν.Δ. και 25% στο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όμως, όπως διαρρέουν, προέρχεται τάχα από τα κεντρικά της ΔΗΜΑΡ.
Ο καλός εκλογικός παρατηρητής δε χρειάζεται «κρυφές δημοσκοπήσεις», οι οποίες «Κύριος οίδε» ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν, για να καταλάβει ποιος έχει το «πάνω χέρι» για την πρωτιά στις επερχόμενες εκλογές.
Ο καλός παρατηρητής βλέπει γύρω του τι γίνεται: Η νικηφόρα δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ είναι διάχυτη παντού, βλέπει ότι στο χωριό του, στη γειτονιά, στην πόλη του, ότι πρώην Πασόκοι, ψηφοφόροι του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των Οικολόγων Πράσινων, της ΔΗΜΑΡ, ακόμα κι απ’ τους Ανεξάρτητους Έλληνες επιλέγουν τώρα να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για να εκφράσουν την αντιμνημονιακή τους διάθεση και για να τιμωρήσουν τους εκφραστές της διαπλοκής και της διαφθοράς (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ).
Κι αυτοί δεν είναι οι μερικές δεκάδες που ο καθένας μας μπορεί να γνωρίζει από τον περίγυρό του, αλλά, πολλαπλασιάζοντάς τους και προσθέτοντας και τους αναποφάσιστους, δεξαμενή ευνοϊκή για το ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρων που επιλέγοντας να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ θα του δώσουν την «πρωτιά», η οποία εκκινεί από το 30% και δεν μπορεί να υπολογιστεί που μπορεί να πιάσει «ταβάνι».
Επιπλέον, ο καλός εκλογικός παρατηρητής μπορεί να εκτιμήσει σωστά ότι η ήττα της Ν.Δ. είναι δεδομένη, βλέποντας το Σαμαρά να επιλέγει να επισκέπτεται τις επαρχιακές πρωτεύουσες γυροφέρνοντας στους κεντρικούς δρόμους και επισκεπτόμενος καφετέριες κι άλλα καταστήματα, χωρίς να τολμά να κάνει ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις! Προχθές μάλιστα στην περιοδεία του στο Αιγάλεω ο κόσμος τον «έκραξε» κι αναγκάστηκε να τα μαζέψει και να φύγει!
Επιλέγει να κάνει την ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα και πάλι στον αύλειο χώρο του Ζαππείου, που όποιος τον γνωρίζει ξέρει πολύ καλά ότι με 5.000 κόσμο γεμίζει!
Ο Τσίπρας αντίθετα επιλέγει να κάνει ανοιχτές συγκεντρώσεις παντού και γι αυτήν της Αθήνας επιλέγει την Ομόνοια. Ο αντικειμενικός κριτής, εν τέλει, βλέπει ότι ο Τσίπρας μιλάει σαν αυριανός πρωθυπουργός κι ο Σαμαράς ψάχνει να βρει “τρομοκράτες”!
Κλείνοντας, επαναλαμβάνω αυτό που είχα γράψει σε σχετικό κείμενό μου πριν τρεις μέρες εδώ: κρατήστε τη δημοσκόπηση που είχε δημοσιεύσει η Public Issue στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ πριν δεκατρείς μέρες και που έδινε στο ΣΥΡΙΖΑ 31% και στη Ν.Δ. 25%! Και τώρα η ίδια εταιρία συνεχίζει να δίνει πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ με εύρος 2 έως 6% (το μέγεθος της διαφοράς θα εξαρτηθεί από την επιλογή των αναποφάσιστων στην κάλπη)!
Δε θέλω να αναφερθώ στις δημοσκοπήσεις που κάνει αυτές τις μέρες η VPRC, και οι οποίες δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα με βάση το 30%, γιατί ίσως κάποιοι μου αντιτείνουν ότι ο υπεύθυνος της δημοσκοπικής εταιρίας, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ανήκει πολιτικά στη Αριστερά (αυτό είναι αλήθεια) κι άρα δεν είναι αξιόπιστες σε ό, τι αφορά τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ν.Δ. του Σαμαρά, του Μιχελάκη, της Ντόρας, του Βορίδη και του Γεωργιάδη είναι «χαμένη από χέρι», είναι  τελειωμένη! Το βράδυ της Κυριακής θα πιουν το πικρό ποτήρι της ήττας κι ο Σαμαράς θα μαζεύει τα προεδρικά «μπογαλάκια» του, για να ‘ρθει άλλος στη θέση του.

*Διαβάστε κι αυτό εδώ και θα καταλάβετε… Δεν το έγραψε Η ΑΥΓΗ… η παραδοσιακή συντηρητική ΕΣΤΙΑ τα γράφει σχολιάζοντας τη διακαναλική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα:
“Εστία”: Τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ προεξοφλεί η “Εστία”, που έχει κεντρικό τίτλο “Προ των πυλών η καταστροφή” και υπότιτλο “Απίστευτη η δύναμις του λαϊκισμού”. Μάλιστα, στο κύριο άρθρο της στην πρώτη σελίδα, η εφημερίδα επισημαίνει: “Φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί ένα δυνατό ρεύμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δύσκολα αναστρέφεται”.
 *Διαβάστε κι αυτό… Έχουν πάθει την πλάκα τους με το ΣΥΡΙΖΑ!…
«Ετοιμότητα στην Ευρωζώνη! Πιθανό τηλε – Eurogroup μόλις «κλειδώσουν» τα αποτελέσματα των εκλογών…

Την πιθανότητα να πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη αμέσως μόλις γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα εξετάζουν οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών – μελών της ευρωζώνης, σύμφωνα με όσα δηλώνουν στο Γαλλικό Πρακτορείο ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.
Ένα τηλεφωνικό Eurogroup αναμένεται ότι θα διεξαχθεί αφού γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα το απόγευμα της Κυριακής, αλλά τίποτε δεν έχει αποφασιστεί οριστικά, είπε η μία από τις πηγές αυτές, η οποία ρωτήθηκε σχετικά χθες, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει «συντονισμός» σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: