ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΠΟΕΣΥ: Το νοσηρό αυτό φαινόμενο να μην αφήσουμε να επεκταθεί

Οι ελληναράδες της ΧΑ σε πορεία.

Υιοθετεί την πολιτική πρόταση για καμία συζήτηση με τους νεοναζί
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζοντας τα αισθήματα και τη βούληση όλων των Ενώσεων Συντακτών της Ομοσπονδίας (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣτ.Ε-Ε, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ), καταδικάζει με οργή τη βίαιη εγκληματική επίθεση του νεοναζιστή εκπροσώπου τύπου της «Χρυσής Αυγής», βουλευτή Ηλ. Κασιδιάρη, κατά της συναδέλφου δημοσιογράφου βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ρένας Δούρου, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1.
Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία τονίζει:

«Η ΠΟΕΣΥ εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την άνανδρη έκρηξη μίσους του Ηλ. Κασιδιάρη, με γρονθοκοπήματα και ρίψεις νερού, όπως και για τις προκλητικές φασιστικές δηλώσεις του, ότι νιώθει υπερήφανος για το σύνθημα που προπαγάνδιζε το κάψιμο της Βουλής.
Οι απειλές του κατά των δημοσιογράφων και άλλων εργαζομένων του ΑΝΤ1 αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο των νεοναζιστών της «Χρυσής Αυγής» και τον κίνδυνο που αποτελούν για τη δημοκρατία και τη λειτουργία των θεσμών, ιδιαίτερα για την απρόσκοπτη άσκηση της δημοσιογραφίας.
Η απειλή του, για δυναμική κινητοποίηση ομάδων κρούσης εκατό Χρυσαυγιτών κατά των εργαζομένων της Ενημέρωσης, δεν μας τρόμαξε, αλλά πρέπει να βάλει σε σκέψεις όλους τους Έλληνες και τους αρμόδιους για την τήρηση της δημοκρατικής ομαλότητας, ιδιαίτερα τώρα στην προεκλογική περίοδο. Προφανώς ο Ηλ. Κασιδιάρης εννοεί τη μηχανοκίνητη ομάδα τραμπούκων της «Χρυσής Αυγής», που προπηλάκισε συγκεντρωμένους απεργούς δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσής τους έξω από το υπουργείο Εργασίας. Η ιστορία με τα τρίκυκλα του φασιστικού παρακράτους επαναλαμβάνεται τώρα με τα δίκυκλα των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής με εκφοβιστικές μηχανοκίνητες πορείες.
Θεωρούμε ότι ο Άρειος Πάγος θα πρέπει να είναι πιο προσεχτικός κατά την εξέταση των προϋποθέσεων των υποψηφίων για τις προσεχείς εκλογές, τόσο από δημοκρατικής όσο και από ποινικής πλευράς, για να μη μετατραπεί η νέα Βουλή σε εκκολαπτήριο αυγών του φιδιού.
Ακόμη δε περισσότερο, όταν πρόκειται για οργάνωση που προπαγανδίζει το μίσος και λειτουργεί με τον τρόμο στο γείτονα, τον ξένο και το μετανάστη. Γι’ αυτό υιοθετούμε τις προτάσεις πολιτικών κομμάτων για αποκλεισμό των εκπροσώπων του φασιστικού νεοναζιστικού μίσους, από κάθε προεκλογική συζήτηση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ θεωρεί ότι είναι επιτακτική η ανάγκη όλου του δημοσιογραφικού κόσμου να μην αφήσει το νοσηρό αυτό φαινόμενο να επεκταθεί».
ΕΣΗΕΑ, η «ΧΑ» είναι επικίνδυνη: Οι ναζί της «ΧΑ» δεν είναι γραφικοί, είναι επικίνδυνοι, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης για το σημερινό επεισόδιο ξυλοδαρμού της Λιάνας Κανέλλη, από τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. Εκτίμησε πως «δεν έχει νόημα πια να δίνει κανείς ελευθερίες και δημοσιότητα στους εχθρούς της ελευθερίας».
«Η σημερινή υπόθεση με τον Κασιδίαρη στο προεκλογικό πάνελ της τηλεόρασης, αποτελεί απόδειξη ότι με τους ναζί δεν παίζουμε. Η «ΧΑ» πρέπει πλέον να απασχολεί το αστυνομικό ρεπορτάζ», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι: Εντονη ήταν και η αντίδραση των Οικολόγων Πράσινων για την επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου.
«Η Χρυσή Αυγή φανέρωσε σε όλους τους πολίτες το πραγματικό της πρόσωπο. Το αυγό του φιδιού έσπασε και το φίδι άρχισε να δαγκώνει. Η οργάνωση και ο Γραμματέας της που δεν καταδικάζουν τέτοιες επιθέσεις θα είναι ηθικοί αυτουργοί σε οποιαδήποτε εκδήλωση πολιτικής βίας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: