ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την ναζιστική ενέργεια

Στιγμιότυπο από την χειροδικία κατά Λ. Κανέλη. Ο Γ. Παπαδάκης προσπαθεί να αποτρέψει την ανανδρία. Δεξιά άκρη σοκαρισμένη η Ρ. Δούρου που μόλις εδέχθη το κατάβρεγμα του παλικαρά Κασιδιάρη! (Σκηνή από τον ΑΝΤ1).

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και ΠΑΣΟΚ δήλωσαν πως δεν θα παρακαθήσουν σε πάνελ με την ΧΑ

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗΣ ενέργειας του εκπροσώπου της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, κατά των βουλευτίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και του ΚΚΕ, ήταν άμεση και εκδηλώθηκε από όλα τα κόμματα, ενώ ο γραμματέας της φιλοναζιστικής οργάνωσης με ανακοίνωσή του προσπάθησε να υπερασπιστεί τον τραμπούκο, παρά την αδιάψευστη μαρτυρία των εικόνων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπενθύμισε ότι εκκρεμούν σε βάρος στελεχών της ΧΑ δίκες που συνεχώς αναβάλλονται και επανέλαβε την δήλωσή του ότι δεν θα παρακαθήσει σε πάνελ με κπρόσωπο της εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που για πρώτη φορά δήλωσε και η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ δήλωσε πως «τα ναζιστικά μορφώματα αντιμετωπίζονται από το λαό», ο εκπρόσωπος της  ΝΔ είπε ότι: «Οι σκηνές που παρακολουθήσαμε είναι ντροπή», η ΔΗΜΑΡ μίλησε για «Τάγματα Εφόδου του Χίτλερ», ο Π. Καμμένος κάλεσε να αναλογιστούν όσοι ψήφισαν ΧΑ, ο ΛΑΟΣ ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, η Κοινωνική Συμφωνία τόνισε την ανάγκη απομόνωσης της ΧΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τόνισε πως «κύριος εχθρός των φασιστών είναι η αριστερά».
Αναλυτικότερα:  
 Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Η σημερινή επίθεση του εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη έδειξε σε δημόσια θέα αυτό που ήταν ευρέως γνωστό. Το πραγματικό πρόσωπο αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.
Υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμούν δίκες σε βάρος στελεχών της συγκεκριμένης οργάνωσης οι οποίες αναβάλλονται συνεχώς, δίνοντάς τους ασυλία για να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση.
Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε σε καμία δημόσια συζήτηση που θα βρίσκεται εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής και θα θέσουμε και το θέμα στη διακομματική επιτροπή.
«Φανταστείτε τι κάνουν όταν οι κάμερες δεν είναι εκεί» σχολίασε μέσω twitter ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.
«Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η... τηλεόραση δεν τον αφήνει. Απόλυτη, ασφυκτική απομόνωση των ναζί!» γράφει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
Το ΚΚΕ: Στην εκπομπή παρενέβη και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Μάκης Μαΐλλης, ο οποίος έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για άνανδρους τραμπούκους. «Δεν βρίσκω λόγια καταγγελίας και αγανάκτησης για τους άνανδρους τραμπούκους, τους αντικομμουνιστές, αυτήν την πολιτική αλητεία που εμφανίζεται ως προστάτης του ελληνικού λαού. Νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν το ΚΚΕ με τέτοιες ενέργειες; Είναι βαθιά νυχτωμένοι».
«Τα ναζιστικά μορφώματα αντιμετωπίζονται από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα ρήξης και ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει οριστικά τέτοιες οργανώσεις που είναι ένα μαστίγιο του ίδιου του συστήματος. Εξάλλου η Χρυσή Αυγή εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει εργοδοτικούς μηχανισμούς κατά των εργαζομένων για το σπάσιμο απεργίας κ.λπ.», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα και καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους και τους συνταξιούχους που ψήφισαν τη «Χρυσή Αυγή» «να την εγκαταλείψουν και να συμπαραταχτούν με την τάξη τους και το ΚΚΕ».
Η ΝΔ: Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης είπε πως «οι σκηνές που παρακολουθήσαμε είναι ντροπή για την κοινωνία μας, είναι ντροπή για το πολιτικό σύστημα» και μίλησε για «φασιστοειδή».
«Η βία και η πρόκληση είναι φαινόμενα βαθιάς παρακμής. Τα καταδικάζουμε. Πρέπει να τα απομονώσουμε. Και κυρίως δεν πρέπει να τα αφήσουμε να διαιρούν τον ελληνικό λαό, σε μια στιγμή που η Πατρίδα, μας έχει όλους ανάγκη, να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε αυτή τη βαθιά κρίση που περνάμε», δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το περιστατικό.
Η ΔΗΜΑΡ: «Μετά τις επιθέσεις στους μετανάστες, ήρθε η σειρά και των εκπροσώπων του ελληνικού λαού. Είναι ο δρόμος που ακολούθησαν τα τάγματα εφόδου του Χίτλερ», σχολιάζει η Δημοκρατική Αριστέρα.
«Το φίδι βγήκε από το αυγό του. Η σημερινή επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, δεν αποτελεί παρά την αποκάλυψη των πραγματικών προθέσεων αυτού του νεοναζιστικού μορφώματος», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται ότι η συμπαράσταση του κόμματο στους εκπροσώπους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη.
 «Ας αναλογιστούν όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή ποιους έστειλαν στο κοινοβούλιο», συμπληρώνει η Δημοκρατική Αριστερά και γνωστοποιεί ότι οι εκπρόσωποί της δεν θα μετέχουν σε συζητήσεις που παίρνουν μέρος στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Το ΠΑΣΟΚ: «Όποιοι εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού, παίζουν με την Ελλάδα και τη δημοκρατία. Ο νεαρός αυτός "κύριος", εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής απέδειξε σήμερα ότι είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας νεοναζί που εκτός από ακροδεξιοί είναι άνανδροι και τραμπούκοι. Καλούμε τον πολιτικό, πνευματικό και δημοσιογραφικό κόσμο να καταδικάσει το περιστατικό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην κα Κανέλη και στην κα Δούρου.
Καλούμε τους πολίτες που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή να το ξανασκεφτούν σοβαρά. Δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμμετέχει σε συζήτηση με εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: «Οι νεοναζιστές αποκαλύφθηκαν και στον τηλεοπτικό χρόνο», σημείωσε παρεμβαίνοντας και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και συνέχισε. «Πρώτα πρέπει να αντιδράσουν εκείνοι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για να μπουν στη βουλή οι μπράβοι ναζιστές».
Ο ΛΑΟΣ: «Αυτές οι φασιστικές πράξεις δεν εκπροσωπούν κατά καμία έννοια τον πατριωτικό χώρο. Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που με πράξεις και αβαρίες, με ενέργειες και με λάθη του πολιτικού κόσμου, επιτρέψαμε σε αυτό το μόρφωμα να πάρει δύναμη. Ήρθε η ώρα να φύγουν από την πολιτική ζωή. Ο φασισμός δεν έχει πέραση στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: «Τα φαινόμενα φασίζουσας νοοτροπίας πρέπει όχι μόνο να καταδικάζονται αλλά και να απομονώνονται. Η προάσπιση της Δημοκρατίας είναι υπόθεση ολοκλήρου του ελληνικού λαού.
Με τη δύναμη της ψήφου στην αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου οι πολίτες πρέπει να απομονώσουν κάθε τραμπουκικό χέρι, που δεν διστάζει να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή» δήλωσε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Οι τραμπουκισμοί του Κασιδιάρη, έδειξε ότι κύριος εχθρός των φασιστών είναι η Αριστερά, αλλά και κάθε κομμάτι της κοινωνίας που είναι ανυπεράσπιστο.
Η έκρηξη βίας από το στέλεχος της Χρ. Αυγής έρχεται μετά από μια σειρά οργανωμένων επιθέσεων σε βάρος μεταναστών, αλλά και αγωνιστών της αριστεράς, επιδείξεων δύναμης του παρακρατικού μηχανισμού με δήθεν μηχανοκίνητες πορείες υπό την επίβλεψη της αστυνομίας.
Δεν πρέπει να ξεχνά κανένας ότι ο Κασιδιάρης είναι γνωστός τραμπούκος, υπόδικος για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία».
Ο Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Ο γραμματέας της Χ.Α. με δήλωσή επιρρίπτει ευθύνες στις εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ότι πρώτα αυτές επιτέθηκαν στον τραμπούκο νεοναζί, κάτι όμως που διαψεύδουν οι εικόνες που κάνουν από το πρωί το γύρο του κόσμου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: