ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Διαμαρτυρία με δύο συγκεντρώσεις, αναιμική συμμετοχή!


Από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλ. Γεωργίου Πάτρας.


Οι δρόμοι της Πάτρας έσφυζαν από κυκλοφορία τροχοφόρων και κίνηση πεζών, ενώ μερικές εκατοντάδες διαδήλωναν για την ψήφιση των μέτρων

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες και απλοί πολίτες έδωσαν αναιμικό παρών στις δυο ξεχωριστές πορείες, που πραγματοποιήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας σήμερα, με αφορμή την 24ωρη απεργία, που είχε κηρύξει για σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Δεν χαρακτηρίστηκαν από την αναμενόμενη συμμετοχή κόσμου, ενώ οι δρόμοι της πόλης έσφυζαν από κυκλοφορία τροχοφόρων και κίνηση πεζών, τόσο στο κέντρο, όσο και στην άνω πόλη και ιδίως στις κεντρικές οδούς Γούναρη, Κορίνθου κ.α.
Παράλληλα με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν σήμερα, όπως και αύριο, τα νοσοκομεία της Αχαΐας, καθώς οι νοσοκομειακοί ιατροί, έχουν προκηρύξει 48ωρη απεργία.   Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους από σήμερα έως και τις 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι, ενώ αδύναμες πορείες ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου είχαμε και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. 
Για το θέμα της Κυριακής Αργίας, που προκαλεί φόβο τυχόν επιβολής της εκτός των τουριστικών περιοχών και στην Πάτρα, το πρωί μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» η πρόεδρος του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων Πάτρας Γιώτα Παναγοπούλου, η οποία τόνισε ότι «άπαξ κι έρθει το μέτρο, ποιος μου λέει εμένα ότι του χρόνου δεν θα λειτουργήσει και στην Πάτρα;  Το να δουλεύω εγώ πενθήμερο, 40ωρο,  να πληρώνομαι και την Κυριακή να δουλεύει ένας άλλος άνεργος συνάδελφος και να παίρνει διπλό το μεροκάματο, θα ήταν Ευρωπαϊκό. Το ακούω κι αυτό, ότι στις ξένες ευρωπαϊκές χώρες εκεί δουλεύουν όλες τις Κυριακές . Και ρωτώ «δουλεύει ο ίδιος εργαζόμενος 7 ημέρες την εβδομάδα»; Εμείς δεν μπορούμε λοιπόν να είμαστε Ευρώπη, όσον αφορά τα θέματα των Κυριακών και να είμαστε Ουκρανία ή Βουλγαρία στο θέμα των μισθών και των σχέσεων εργασίας».  
Δεν παρέλειψε δε να εκφράσει την απογοήτευσή της για την μικρή συμμετοχή Πατρινών στις κινητοποιήσεις
Και οι δημοτικές υπηρεσίες
Κλειστές παρέμειναν σήμερα οι δημοτικές υπηρεσίες στην Πάτρα, λόγω της συμμετοχής των δημοτικών υπαλλήλων στην απεργία, ενώ  ο Δήμος Πατρέων με τις δυνάμεις του ΚΚΕ διοργανώνει πορεία ενάντια στην ανεργία την Κυριακή 25 Μαΐου στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου» και αύριο 18-5-2017, συμμετέχει στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.
Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας έδωσε το «παρών» στην πανεργατική συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου, η οποία ήταν κατωτέρα των προσδοκιών των διοργανωτών που μέχρι χθες καλούσαν τους πολίτες «να βουλιάξουν τις πλατείες» κια ανάρτησαν πανό με την ένδειξη «φθάνει πια»
Σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Πατρέων, προς τόνωση του ηθικού των συμμετεχόντων, ανέφερε:
«Η σημερινή κινητοποίηση στέλνει αγωνιστική απάντηση σε κυβέρνηση και δανειστές. Οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται τα μέτρα, λένε όχι στην νέα αντιλαϊκή συμφωνία, απορρίπτουν το 4ο κατά σειρά μνημόνιο που προστίθεται στα προηγούμενα και σαρώνει κυριολεκτικά ό,τι έχει απομείνει από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα.
Η Δημοτική Αρχή είναι απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, στηρίζει τους αγώνες.
Συνεχίζουμε και αύριο με το μεγάλο συλλαλητήριο την ημέρα που θα ψηφίζονται τα νέα μέτρα».
Αρκεί πάντως να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στην πορεία του ΠΑΜΕ ήταν πιο μαζική από αυτήν του ΕΚΠ. Και κυρίως χωρίς «παρατράγουδα» που σημειώθηκαν σε αυτήν του ΕΚΠ, με αφορμή την κεφαλή της πορείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: