ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Δίνουμε ελπίδα μέσα από την εθελοντική αιμοδοσία


Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την εκδήλωση, που έγινε στη ΒΕΣΟ ΜΑΡΕ Πάτρας για την εθελοντική αιμοδοσία.


Βραβεία σε 13 σχολεία, 9 Συλλόγους Γονέων και 4 Συλλόγους Εθελοντών


«Θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω που κάνετε πράξη το όραμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να την μετατρέψουμε σε πρότυπο εθελοντικής αιμοδοσίας. Γιατί όλοι εσείς είστε η ψυχή της κοινωνίας μας που στηρίζετε αυτή τη σημαντική μας προσπάθεια και ιδίως τα νέα παιδιά, οι μαθητές μας είναι αυτοί που αύριο θα είναι ενεργοί αιμοδότες».
Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, απευθυνόμενος προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τα μέλη των εθελοντικών συλλόγων που συμμετέχουν στην προσπάθεια της Περιφέρειας για τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Συνολικά 13 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, εννέα (9) Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και τέσσερις (4) Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών βραβεύτηκαν σήμερα στη διάρκεια της εκδήλωσης που υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, στην αίθουσα Αίγλη της Βέσο Μάρε.
«Με το να δώσεις λίγο αίμα δεν κοστίζει τίποτα. Αντίθετα με μια καλή πράξη, δίνεις ελπίδα, στο συνάνθρωπό σου. Μπορούμε πραγματικά να είμαστε η Περιφέρεια πρότυπο εθελοντικής αιμοδοσίας και αυτό κάνουμε με τη βοήθεια όλων. Πάρτε επάνω σας όλοι, μικροί και μεγάλοι, την υπόθεση της εθελοντικής αιμοδοσίας. Ανοίξτε τις καρδιές σας και στηρίξτε αυτή την προσπάθεια» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας.
Κλείνοντας ο Απ. Κατσιφάρας ευχαρίστησε τόσο τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Γιαννόπουλο, για την ουσιαστική συνεργασία που έχει η Περιφέρεια με την Εκπαίδευση σε ένα ευρύ φάσμα δράσεων, όπως το περιβάλλον, το περιφερειακό συμβούλιο, η αιμοδοσία κ.α.
Τα βραβεία στα σχολεία που συμμετείχαν και στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων έδωσαν εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος και ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος.

Τα βραβεία
Δράσεις παρουσίασαν και βραβεύτηκαν τα σχολεία:
15ο Νηπιαγωγείο Πατρών, Δημοτικό Σχολείο Άνω Αλισσού, 21ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 6ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, 8ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, Δημοτικό Σχολείο Ρίου, 15ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 16ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 44ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 55ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 50ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών.
Επίσης βραβεύτηκαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων: Νηπιαγωγείου Λουσικών, 6ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας, 15ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, 21ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, 16ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, 44ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, 55ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, 50ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, καθώς και οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών: Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών «Ο Αγ. Στυλιανός», Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας «Ο Αιμοδότης», Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής Αιγιαλείας «Ο Δεσμός», Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας «Ο Αγ. Χαράλαμπος».

Το πρόγραμμα
 Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας οργάνωσε και υλοποίησε, σε διάρκεια 4 μηνών, ένα πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε 13 Δημοτικά Σχολεία της Αχαΐας.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα οφέλη και τη διαδικασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας με ενημέρωση που πραγματοποίησαν στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας και μέλη Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών που έχουν αναπτύξει σημαντική προσφορά στον συνάνθρωπο δίνοντας αίμα.
Ο συντονισμός των σχολείων έγινε από το Τμήμα της Αγωγής Υγείας και σε συνεργασία με τους εκάστοτε εκπαιδευτικούς –υπευθύνους Αγωγής Υγείας στα 13 σχολεία. Τα παιδιά ενημερώθηκαν, ενώ παρακολούθησαν και δωρεάν παραστάσεις Καραγκιόζη με θέμα «Ο Καραγκιόζης εθελοντής αιμοδότης».
Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να παραστήσουν την ιδέα της συνεισφοράς στον συνάνθρωπο με ζωγραφιές, τραγούδια, θεατρικά δρώμενα και συγγραφή στίχων, ενώ παράλληλα οδήγησαν στον δρόμο της αιμοδοσίας τους ίδιους τους γονείς τους, κάνοντας πράξη όσα έμαθαν.




Δεν υπάρχουν σχόλια: