ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Το οικολογικό μήνυμα στις ανακυκλώσιμες τσάντες


Από μικρά αποκτούν οικολογική συνείδηση κατά του πλαστικού.


Βραβεία σε σχολεία για τη δράση «Κάνε κάτι δραστικό… κόψε πια το πλαστικό»


Ζωγράφισαν οικολογικές τσάντες, αποτύπωσαν τις σκέψεις τους για το περιβάλλον, μας μετέδωσαν το μήνυμα να κόψουμε πια το πλαστικό και βραβεύτηκαν για τις ιδέες που είχαν σε μία ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση που διοργάνωσε χθες το απόγευμα η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον πολυχώρο «Αγορά Αργύρη» της Πάτρας.

Πάνινες οικολογικές τσάντες, που κατασκεύασαν και ζωγράφισαν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων της Αχαΐας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Κάνε κάτι δραστικό… κόψε πια το πλαστικό» και ξεχώρισαν για τη δημιουργικότητά τους, εκτέθηκαν στο χώρο της Αγορά Αργύρη κλέβοντας τις εντυπώσεις του κοινού, ενώ βραβεύτηκαν και οι δημιουργίες τεσσάρων σχολείων, και συγκεκριμένα του 16ου Γυμνασίου Πάτρας, του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Πάτρας, του 2ου Νηπιαγωγείου Ρίου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση), η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση), ενώ υποστήριζε ο Δήμος Πατρέων (Αντιδημαρχία Καθαριότητας).

«Αντικαθιστούμε το πλαστικό με οικολογικό υλικό. Προσπαθούμε μαζί με τα παιδιά μας να διαμορφώσουμε μια άλλη κουλτούρα. Πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε πλαστικές σακούλες και οι μαθητές είναι αυτοί που θα μπορέσουν να αλλάξουν αυτή τη νοοτροπία στην κοινωνία μας, ξεκινώντας από τα σχολεία, τις οικογένειές τους, τους φίλους και τους συγγενείς τους» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, υπενθυμίζοντας πως από τις αρχές του επόμενου χρόνου, του 2018 σταματά η χρήση της πλαστικής σακούλας. 

«Μαζί με τη νεολαία μας διαμορφώνουμε μια νέα κουλτούρα για το πώς πρέπει να διαχειριστούμε την ποιότητα ζωής μας, την καθημερινότητα μας. Πρέπει να ξαναδούμε πολλά πράγματα από τη συμπεριφορά και τον τρόπο ζωής μας. Να μάθουμε επιτέλους για το τι βλάπτει το περιβάλλον μας και να αλλάξουμε προς το καλύτερο» κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.

Από το προεδρείο της εκδήλωσης – που αποτελούσαν οι υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πηνελόπη Σακοβέλη και Ιωάννα Παπαϊωάννου, και η προϊσταμένη της Μονάδας Γ’ (Οργάνωσης – Υποστήριξης) της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ελένη Πουλιάση – τονίστηκε ότι οι πλαστικές σακούλες αποτελούν τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα, καθώς χρειάζονται από 15 έως 1.000 χρόνια για να αποσυντεθούν, ενώ ακόμη και όταν αποσυντίθενται, δεν βιοδιασπώνται, αλλά αντίθετα γίνονται πολύ μικρά κομμάτια, δηλαδή πολυμερή τοξικά σωματίδια, επικίνδυνα για την υγεία μας και το περιβάλλον.

Να επισημάνουμε πως πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε μία ακόμη δράση στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, κατά την οποία περισσότεροι από 600 μαθητές από 20 σχολεία ζωγράφισαν και μοίρασαν στους περαστικούς, περισσότερες από 1.200 υφασμάτινες τσάντες, με στόχο να τους ενεργοποιήσουν για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας, που είναι γνωστό σε όλους μας, πόσο κακό κάνει αυτή στο περιβάλλον μας.

Όλες αυτές οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου.

Στην χθεσινή εκδήλωση στην Αγορά Αργύρη, εκτός του Περιφερειάρχη παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης, Δημήτρης Δριβίλας, η Εκτελεστική Γραμματέας ΠΔΕ, Διονυσία Μαράτου, η διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», Άλκηστις Σταθοπούλου, και η προϊσταμένη του Τμήματος Επιστημονικής – Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Σοφία Χριστοπούλου.





Δεν υπάρχουν σχόλια: