ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Σ. Αναγνωστοπούλου: Πολιτική αλητεία η στάση Ψαριανού


 
«Να εκφράσω τον προσωπικό, κομματικό και κοινοβουλευτικό αποτροπιασμό μας για το τρομοκρατικό χτύπημα στον Λ. Παπαδήμο και να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση»

Τον αποτροπιασμό της για το τρομοκρατικό χτύπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου στην ΕΡΤ ενώ τα περί "ηθικής αυτουργίας" ακούστηκαν από μερίδα της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα η κ. Αναγνωστοπούλου καταδίκασε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στο Λ. Παπαδήμο λέγοντας:

«Να εκφράσω τον προσωπικό, κομματικό και κοινοβουλευτικό αποτροπιασμό μας για το τρομοκρατικό χτύπημα στον Λ. Παπαδήμο και να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και όχι τουριστικής ασφάλειας, όπως ακούστηκε. Η δική μας αριστερά έχει τελειώσει το θέμα της βίας εδώ και πάρα πολλές δεκαετίας. Έχει χτυπήσει την τρομοκρατία όσο κανένας άλλος και είναι τουλάχιστον πολιτική αλητεία να βγαίνουν άνθρωποι πολιτικοί όπως ο κ. Ψαριανός και να θεωρούν το ΣΥΡΙΖΑ ή τον πρωθυπουργό ηθικούς αυτουργούς».

«Η ΑΥΓΗ και ο Ριζοσπάστης ήταν οι μόνες εφημερίδες που αρνιόντουσαν να δημοσιεύουν προκηρύξεις τρομοκρατικών οργανώσεων για να μην γίνεται αναπαραγωγή ιδεών και τέτοιων αντιλήψεων» πρόσθεσε η κ. Αναγνωστοπούλου μεταξύ άλλων ενώ κάλεσε «όλους να καταδικάσουν τη βία -με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη- και ιστορικά, όπως τη βία του παρακράτους ».

"Η πολιτική αντιπαράθεση είναι προϋπόθεση της Δημοκρατίας"


Υπαινιγμούς για ευθύνες στην κυβέρνηση άφησε ο γραμματέας Κ.Ο. Ν.Δ. Κώστας Τσιάρας αναφερόμενος σε «δηλώσεις που δημιούργησαν εντάσεις στο πρόσφατο παρελθόν» «δηλώσεις υπεράσπισης της τρομοκρατίας και από το χώρο της κυβερνητικής παράταξης».

Η κ. Αναγνωστοπούλου απάντησε σε αυτές τις κατηγορίες τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρχει σκληρή πολιτική αντιπαράθεση γιατί αυτό είναι Δημοκρατία» ενώ συνέχισε διαχωρίζοντας το θέμα της βίας καθώς και τις προσπάθειες του υπουργείου Δικαιοσύνης για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους κρατουμένους στις οποίες επικριτικά είχε αναφερθεί ο κ. Τσιάρας στη λειτουργία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η κ. Αναγνωστοπούλου εξήγησε ότι διχαστικός λόγος είναι αυτός όπου θίγονται στοιχεία ταυτότητας π.χ.  προσωπικά για τη δημιουργία μίσους όπως και ανέφερε ως παράδειγμα το  ρατσιστικό λόγο της Χ.Α.

Να σημειωθεί ότι και ο κ. Λυκούδης, παρόλο που αρχικά προσπάθησε να αποφύγει να τοποθετηθεί τελικά επανέλαβε τα "περί ηθικής αυτουργίας", κατ’ ακολουθία των χθεσινών δηλώσεων του κ. Θεοδωράκη και Ψαριανού (στο twitter) που επέρριψαν ευθύνες κυβέρνηση για «στοχοποίηση» του κ. Παπαδήμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: