ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Αίγυπτος: 28 νεκροί από τρομοκρατικό χτύπημα

Στους 28 ανέρχονται οι νεκροί, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά, από την επίθεση ενόπλων εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής που μετέφερε Χριστιανούς Κόπτες στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ, στην ανατολική Μίνια της Αιγύπτου, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Υγείας. Οι τραυματίες υπολογίζονται στους 26.


Την ίδια στιγμή, εκπρόσωποι της Κοπτικής Εκκλησίας εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι τελικά μεγαλύτερος.

Τα τοπικά μέσα και οι αρχές κάνουν λόγο για τρία οχήματα 4Χ4 που επιτέθηκαν σε ένα λεωφορείο και ένα μικρό φορτηγό, όλα προερχόμενα από τη γειτονική πόλη του Μπένι Σουέφ. Η επίθεση έγινε από 10 οπλισμένους που η αστυνομία έχει εξαπολύσει κυνηγητό για να τούς εντοπίσει.

Από την πλευρά του, ο Μεγάλος Ιμάμης του Ελ Άζχαρ Άχμεντ Ελ Τάγιεμπ καταδίκασε την επίθεση, από το Βερολίνο όπου βρίσκεται σε επίσκεψη, τονίζοντας ότι «τέτοιες επιθέσεις δεν μπορούν ποτέ να ικανοποιούν κανένα Μουσουλμάνο και κανένα Χριστιανό».

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

«Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά που έχασαν την ζωή τους, η Αγιότητα του Πάπα υπόσχεται να συνεχίσει να μεσολαβεί υπέρ της ειρήνης και της συμφιλίωσης σε ολόκληρη την χώρα» τονίζεται σε σχετικό κείμενο.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: