ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Deutsche Welle - ΔΝΤ βλέπουν συμφωνία στις 15 Ιουνίου

«Υπάρχoυν ορισμένα ευαίσθητα πολιτικά θέματα, τα οποία καθυστερούν τη διαδικασία, αλλά οι πληρωμές των ελληνικών ομολόγων τον Ιούλιο διασφαλίζουν την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα» έσπευσε να προσθέσει στέλεχος του ΔΝΤ.



Ελληνικά ομόλογα

είναι η «εγγύηση»

ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ «Η ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ, ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»!



Στο κυβερνητικό μπρίφινγκ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση της Deutsche Welle που αφορούσε το επίμαχο ζήτημα της διαφοράς των θεσμών με την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο κ. Κόλμπεργκ, σύμφωνα με την Deutsche Welle, επικαλέστηκε τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται αυτό το διάστημα για την αναζήτηση λύσης ως την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου. Παρά την άρνηση του να μπει στην ουσία της διαφοράς άφησε να εννοηθεί ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναμένει λύση στο επόμενο Eurogroup.

Ο κ. Κόλμπεργκ παρέπεμψε τόσο στη δήλωση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι μια λύση είναι πολύ κοντά, όπως και στη χθεσινή εκτίμηση εκπροσώπου του ΔΝΤ, πως στο επόμενο Eurogroup θα επιτευχθεί συμφωνία. Όπως, τέλος, είπε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, «σε όλους επικρατεί μια θετική διάθεση και εμείς θα συνεισφέρουμε με εποικοδομητικό τρόπο στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις»

Αξιωματούχους του ΔΝΤ βλέπει συμφωνία στις 15 Ιουνίου

Οι επερχόμενες πληρωμές ελληνικών ομολόγων αποτελούν την καλύτερη «εγγύηση» για την επίτευξη μίας συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, υποστήριξε αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μιλώντας στο πρακτορείο CNBC.

«Υπάρχoυν ορισμένα ευαίσθητα πολιτικά θέματα, τα οποία καθυστερούν τη διαδικασία, αλλά οι πληρωμές των ελληνικών ομολόγων τον Ιούλιο διασφαλίζουν την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα» έσπευσε να προσθέσει το στέλεχος του ΔΝΤ.

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η αναγκαία συμφωνία θα επιτευχθεί εντός των επόμενων τριών εβδομάδων, χάρη στην πίεση του χρόνου». «Στόχος μας είναι να φθάσουμε σε συμφωνία στις 15 Ιουνίου» υπερθεμάτισε μία δεύτερη πηγή, η οποία πρόσκειται στην πλευρά της Κομισιόν.

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Η Ελλάδα είναι σπουδαίο έθνος

Η Ελλάδα είναι σπουδαίο έθνος και θα πρέπει να δείχνουμε σεβασμό, τόνισε ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου στην Ταορμίνα της Σικελίας, όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών.
«Αυτή τη φορά δεν χρειάζεται να συζητήσουμε για την Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο που συζητούσαμε προηγουμένως για αυτήν», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν και πρόσθεσε: 

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η Ελλάδα τα πάει καλά και θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στο θάρρος και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα είναι σπουδαίο έθνος και οφείλουμε να σεβόμαστε το έθνος αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: