ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Τάσος Πετρόπουλος από την Πάτρα κατά ΜΜΕ

Τάσος Πετρόπουλος από την Πάτρα κατά Μέσων Ενημέρωσης – Έκανε λόγο για παραπληροφόρηση με τις συντάξεις  Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο
 Έκανε λόγο για παραπληροφόρηση!
 
«Η κοινωνική ασφάλιση είναι πολύ μεγάλος βραχίονας της οικονομικής ανάπτυξης και της υποστήριξης των ανθρώπων, από τότε που γεννιούνται και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, γι' αυτό και πρέπει να την υποστηρίζουμε». 
 
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας σήμερα σε εργαζόμενους του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος στην Πάτρα.

Όπως δήλωσε ο Τάσος Πετρόπουλος, «η κυβέρνησή μας πήρε το προηγούμενο διάστημα πρωτοβουλίες για την υποστήριξη του ΕΑΠ και έδωσε τη δυνατότητα διατήρησης των θέσεων εργασίας για πάνω από 190 υπαλλήλους, που δυστυχώς ποτέ η πολιτεία δεν μερίμνησε, ώστε να υπάρχει μία σταθερή απασχόληση με οργανόγραμμα, καθώς και με όλες τις προβλέψεις που θα πρέπει να υπάρχουν, προκειμένου να μην δημιουργούνται ζητήματα λειτουργικότητας».

Στο πρώην ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου ο υφ. Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος - Διερευνάται σε βάθος η υπόθεση στο υποκατάστημα της Γούναρη


Όπως πρόσθεσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, «ήδη ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΕΑΠ, καθηγητής Βασίλης Καρδάσης, έχει προχωρήσει στην εκπόνηση οργανογράμματος και θεωρώ ότι στη νέα βάση των προσδιορισμένων αναγκών, μπορεί να γίνει και η τακτοποίηση από εδώ και πέρα της κανονικής λειτουργίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου».

Μάλιστα, όπως εξήγησε ο κ. Πετρόπουλος, «εντάξαμε τους εργαζόμενους στην κανονική τους σχέση που είναι η αναλυτική περιοδική δήλωση των εισφορών, με βάση το εισόδημα που επιτυγχάνουν, το οποίο είναι σταθερό και τακτικό, και με την έννοια αυτή θα έπρεπε να καταβάλλονται εισφορές».
Επίσης, ανέφερε ότι «ο κ. Καρδάσης με όλο το επιτελείο του πανεπιστημίου, προώθησε πολύ σύντομα σε σχέση με άλλους φορείς, τη σχετική εφαρμογή και έτσι ικανοποιείται αυτή η εφαρμογή της καταβολής εισφορών».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΕΑΠ, καθηγητής Βασίλης Καρδάσης, τόνισε σε δηλώσεις του ότι «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και εκτιμούμε ως πολύ θετική την παρουσία του υφυπουργού, διότι θεωρώ ότι αυτό αντανακλά το ενδιαφέρον και του υπουργείου και της κυβέρνησης γενικότερα, για τα προβλήματα που έχει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο».

Ακόμη, ανέφερε ότι «ένα μεγάλο πρόβλημα που αφορούσε στην ασφάλιση του προσωπικού μας, ήδη έχει επιλυθεί στο μέγιστο βαθμό και γι' αυτό ευχαριστούμε τον υφυπουργό».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «στα ζητήματα που άπτονται των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού μας, νομίζω ότι επιζητούμε την περαιτέρω συμπαράσταση της κυβέρνησης».
Αναφερόμενος στη συνέχεια ο Τάσος Πετρόπουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, σημείωσε ότι «είναι ένα πνευματικό ίδρυμα το οποίο παρέχει υψηλού επιπέδου μόρφωση και εκπαίδευση και μάλιστα εξειδικευμένη, και η παρουσία μου εδώ θέλει να τονίσει την ανάγκη υποστήριξης αυτής της δράσης στο χώρο της εκπαίδευσης».

Στο μεταξύ, στην ομιλία του προς το διοικητικό προσωπικό του ΕΑΠ, «το οποίο στηρίζει την προσπάθεια του ιδρύματος», ο κ. Πετρόπουλος τόνισε πως «η κοινωνική ασφάλιση είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό αγαθό και με πολιτικό και ιδεολογικό φορτίο - και αν δεν το υπερασπίζεται ο ίδιος ο άνθρωπος και στο σύνολό της, η κοινωνία πράγματι δεν μπορεί να υπάρξει, γιατί τίποτα δεν μπορεί να διατηρείται αν οι ίδιοι οι λαοί και ή ίδια η κοινωνία δεν το στηρίζουν».

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τους αγρότες, λέγοντας πως «με τα 87 ευρώ ασφάλιστρο που καταβάλλει κάθε μήνα το 90% των αγροτών, έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη πολύ πιο μεγάλη από αυτή που ελάμβαναν, γιατί ο αγρότης δεν έπαιρνε σύνταξη πάνω από 450 ευρώ». Τώρα όμως, πρόσθεσε, «μπορεί να φθάνει ή και να ξεπερνάει τα 2.000 ευρώ, ανάλογα πάντα με τις εισφορές που καταβάλει».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «έφερα ως παράδειγμα τους αγρότες, διότι ήταν ένα τμήμα του πληθυσμού εντελώς παραγκωνισμένο, χωρίς τα ίδια δικαιώματα ασφάλισης που είχαν οι υπόλοιποι Έλληνες» και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους:

«Πρόσφατα είδατε δημοσιεύματα ότι 1.200.000 συνταξιούχοι παίρνουν σύνταξη κάτω από 500 ευρώ ή μέχρι αυτό το ποσό. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μέγεθος, έναν αριθμό συνταξιούχων, που δείχνει συγκριτικά με πέρυσι, ότι είναι λιγότεροι εκείνοι οι συνταξιούχοι που παίρνουν σύνταξη πιο κάτω από 500 ευρώ, δηλαδή αυξήθηκαν στο μεταξύ οι συνταξιούχοι που παίρνουν παραπάνω από 500 ευρώ. Αυτά που δυστυχώς δημιουργούνται ως εικόνα στην κοινωνία από μέσα ενημέρωσης, δεν είναι οι πραγματικές ειδήσεις, δεν είναι ενημέρωση, αλλά είναι μια οργανωμένη αντικυβερνητική προπαγάνδα που αλλοιώνει την αλήθεια, που παραποιεί τα γεγονότα, που θέλει να πετύχει τον αποπροσανατολισμό των πολιτών, ακόμα και σε ένα κορυφαίο θέμα, όπως είναι η κοινωνική ασφάλιση».


Αναφερόμενος στον ΕΦΚΑ, ο Τάσος Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι «φέρνει πρακτικό αποτέλεσμα και δημιουργεί βάσεις για τη οικονομική ανάπτυξη και την καλύτερη οργάνωση των παροχών, τόσο στην υγεία, όσο και στην σύνταξη».



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: