ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Αποπληρωμή οικίας μέσω γενναίου προγράμματος

Διάλογο με οικιστές εργατικών κατοικιών της Πάτρας για τις νέες ρυθμίσεις είχαν ο γ.γ. του υπ. Εργασίας και η διοικήτρια του ΟΑΕΔ  Μίλησαν και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία εργατικών κατοικιών στην περιοχή Παραλίας και ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων από οικισμούς Παραλίας, Λεύκας, Ζαρουχλεΐκων.
 
Μαρία Καραμεσίνη ΟΑΕΔ:  «Ο πρώην ΟΕΚ κερδοσκοπούσε σε βάρος αυτών που υποτίθεται πως θα εξυπηρετούσε» - Οι οικιστές ζήτησαν επισκευή κακοτεχνιών, απόδοση κατοικιών

Διάλογο με οικιστές εργατικών κατοικιών της Πάτρας είχαν την Τρίτη 30-5-2017 ο γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Νεφελούδης και η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, όπου τους ενημέρωσαν για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων ή µη οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας, οικισμών τέως ΟΕΚ, καθώς και για την νέα μειωμένη ενιαία τιμή των 304,41 ευρώ ανά τ.µ. παραχωρούμενης κατοικίας, που εφαρμόζεται πανελλαδικά. Στην εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να συμμετάσχει και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, αναχώρησε νωρίτερα από την Πάτρα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία εργατικών κατοικιών στην περιοχή Παραλίας και ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων από οικισμούς.

Ειδικότερα, οι Ανδρέας Χαροκόπος από την Παραλία, Δημήτρης Γεωργογιάννης από την Λεύκα και Χρήστος Κόλλιας από τα Ζαρουχλείκα, αναφέρθηκαν κυρίως σε προβλήματα που έχουν τα κτίρια λόγω των κακοτεχνιών όπως υποστήριξαν, και ζήτησαν να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάστασή τους. Μάλιστα, όπως πρόσθεσαν υπάρχουν οικιστές που κάλυψαν με δικά τους έξοδα τις όποιες κακοτεχνίες. Όσον αφορά στις ρυθμίσεις, είπαν ότι είναι ένα θετικό βήμα, αλλά όπως επεσήμαναν, βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, λόγω της κρίσης.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Νεφελούδης είπε μεταξύ άλλων ότι «ο τέως ΟΕΚ έχει προστατευμένα αποθεματικά ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ και έχουν αξιοποιηθεί σήμερα από τον ΟΑΕΔ, δηλαδή τον τέως ΟΕΚ, για να αντιμετωπιστούν όλα τα όργια που έγιναν με τις διάφορες κακοτεχνίες».

Επίσης, είπε ότι «αποφασίσαμε σαν ΟΑΕΔ και σαν υπουργείο Εργασίας να αντιμετωπίσουμε από την αρχή με δικά μας κονδύλια όλες τις αυθαιρεσίες, ώστε να νομιμοποιηθούν, είτε ολόκληρος ο οικισμός, είπε σπίτια».

Σχετικά με τις ρυθμίσεις, ο Ανδρέας Νεφελούδης ανέφερε ότι «υπάρχει μια μεγάλη μέριμνα για όλες τις ευάλωτες κατηγορίες και ομάδες, ώστε να αποκτήσουν με αξιοπρέπεια το σπίτι τους, μέσω ενός γενναίου προγράμματος αποπληρωμής». Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά προς τους οικιστές, «θέλουμε να φανούμε συνεπείς για να πάρετε τα οριστικά παραχωρητήρια».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη τόνισε ότι «ο πρώην ΟΕΚ κερδοσκοπούσε σε βάρος αυτών που υποτίθεται πως θα εξυπηρετούσε». Επίσης υπογράμμισε ότι «το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι ότι επί 30 - 35 χρόνια υπάρχουν οικιστές σε οικισμούς σε όλη την Ελλάδα, που δεν έχουν πάρει ακόμα τον οριστικό τίτλο κυριότητας» και πρόσθεσε: «Θεωρητικά από το 1996, με βάση την νομοθεσία, οι τίτλοι που έπρεπε να απονέμει μετά την κλήρωση ο ΟΕΚ, ήταν οριστικά παραχωρητήρια. Τα προσωρινά ήταν ένα εφεύρημα δεν έχουν υπόσταση που απορρέει από την νομοθεσία. Ήταν ένα κατασκεύασμα, το οποίο ήταν ένας τρόπος για να επιλύσουν το θέμα, πως παρέδιδαν σπίτια, χωρίς να σκεφθούν πως θα τακτοποιήσουν το σύνολο των εκκρεμοτήτων».

Στην συνέχεια οικιστές που συμμετείχαν στην ενημερωτική εκδήλωση πήραν το λόγο και έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κατόπιν ακολούθησαν οι απαντήσεις από τους Ανδρέα Νεφελούδη και Μαρία Καραμεσίνη.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: