ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

H ΓΓΙΦ στηρίζει το έργο γυναικών καλλιτεχνών


Θεατρική παράσταση Sunny Days

Στο πλαίσιο της στήριξης της γυναικείας καλλιτεχνικής δημιουργίας και της προώθησης θεμάτων ισότητας μέσω της τέχνης, η Γενική Γραμματεία Ισότητας θέτει υπό την αιγίδα της την παράσταση του έργου Sunny Days, της βραβευμένης θεατρικής συγγραφέα Θεώνης Δέδε, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Αιγινίτου.


Το έργο Sunny Days είναι ένα σπονδυλωτό έργο με αυτόνομες επιμέρους σκηνές, που κινούνται ανάμεσα στο ρεαλισμό, τον υπερρεαλισμό και την ποίηση. Βασικός άξονας των ιστοριών, η γυναίκα χωρίς χρόνο, τόπο, ταυτότητα. Τα πρόσωπα του έργου χτίζουν τον κόσμο τους από τα υλικά που τις περιβάλλουν, δημιουργώντας έναν καινούργιο ουτοπικό κόσμο.

Η πορεία των γυναικών διατρέχει τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, εκεί που πριν από λίγο οι θεατές περπάτησαν, έφαγαν ένα κουλούρι, μίλησαν μ’ ένα φίλο τους, κοίταξαν μία βιτρίνα. Οι δρόμοι της πόλης, η αρχιτεκτονική, το κείμενο, ο χώρος και ο χρόνος, οι άνθρωποι, που τυχαία θα βρεθούν στο δρόμο τους, όλα γίνονται μέρος της παράστασης.

Καταργώντας τα στενά όρια του θεατρικού χώρου, η παράσταση αφήνει τις γυναίκες να δράσουν στο φυσικό τόπο που η συγγραφέας προτείνει, με αφετηρία το θεσμικό χώρο ενδυνάμωσης της φωνής τους.

Όλα ξεκινούν από την είσοδο μιας πολυκατοικίας, με μεγάλες μεταλλικές πόρτες, με μαρμάρινο δάπεδο, γυριστές σκάλες και δυο στοές, της εισόδου του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας.
Η παράσταση Sunny Days ξεκινάει από την οδό Δραγατσανίου 8, όπου στεγάζεται η ΓΓΙΦ, διατρέχει την πλατεία Κλαυθμώνος, την πλατεία Καρύτση και ολοκληρώνεται έξω από την παλιά Βουλή, επί της οδού Σταδίου.

Θα πραγματοποιηθούν έξι παραστάσεις: από 1/6 έως 3/6 και από 8/6 έως 10/6.
Ώρα έναρξης: 19:45 - διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Δραγατσανίου 8 – Πλ. Κλαυθμώνος

Πληροφορίες και τηλ. κρατήσεων: 6958224478

Θα χαρούμε να σας δούμε όλες και όλους στο χώρο μας για την έναρξη μιας διαφορετικής βόλτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: