ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Σ. Ροδίτης (ΑΣΤΟ): Ζητάμε χώρο από τον κ. Πελετίδη


«Δεν έχουμε επικοινωνία, κι αυτό, είναι που μας θλίβει. Δεν είμαστε αόρατοι και θεωρώ ότι η στάση του δήμου Πατρέων είναι παράξενη», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του συλλόγου  «ΑΣΤΟ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ» Σάκης Ροδίτης μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7», εκφράζοντας  την αγωνία των μελών του συλλόγου.
 
Φοβούνται ότι θα μείνουν άστεγοι, μετά την πρόθεση της δημοτικής αρχής και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για μετατροπή του εν λόγω χώρου σε Δημοτικό Παιδικό Σταθμό. 
 
O Σύλλογος ΑΣΤΟ-Επικοινωνούμε δραστηριοποιείται τα τελευταία 16 χρόνια στην Βαλτετσίου 3, στην Πάτρα. Οι επεμβάσεις στις αίθουσες και τον προαύλιο χώρο, με εθελοντική εργασία και αυτοχρηματοδότηση των μελών, έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην συντήρηση του κτηρίου, και όπως  αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους μετέτρεψαν έναν πρώην μη λειτουργικό χώρο σε ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, στο κέντρο της πόλης και χώρο δημιουργικής έκφρασης και κοινωνικής προσφοράς. 
 
«Σεβόμαστε την απόφαση της δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου να γίνει παιδικός σταθμός, αλλά διεκδικούμε την συνέχιση της λειτουργίας του συλλόγου είτε εκεί, που είναι, είτε σε ένα χώρο , που θα τους παραχωρηθεί από τον δήμο στο κέντρο της πόλης, για να καλύπτει όλες τις δράσεις των ομάδων του συλλόγου».  Όπως αναφέρει ο κ. Ροδίτης έχουν κατ’ επανάληψη, αλλά και με γραπτό αίτημα, αποταθεί σ την δημοτική αρχή, «αλλά δεν έχουμε επικοινωνία, κι αυτό, είναι που μας θλίβει. Δεν είμαστε αόρατοι. Είμαστε σε μια λογική ενεργοποιήσεις πολιτών …Θεωρώ όμως ότι η στάση είναι παράξενη», υπογράμμισε αναφερόμενος στον δήμο Πατρέων, που δεν έχει έρθει μέχρι στιγμής σε επαφή μαζί τους για να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα.  Τα μέλη του «ΑΣΤΟ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ» επισημαίνουν ότι μπορούν  να συνυπάρξουν μελλοντικά με τον παιδικό σταθμό, που θα δημιουργηθεί, διότι  οι δράσεις τους πραγματοποιούνται τις  απογευματινές ώρες .  
 
«’Όταν θα ξεκινήσουν οι εργασίες αντικειμενικά , τότε θα έρθουμε προ τετελεσμένων γεγονότων και για αυτό προσπαθούμε κι εμείς με ένα ψήφισμα, που έχουμε βγάλει και με την συλλογή υπογραφών (οι ηλεκτρονικές αυτή την στιγμή ξεπερνούν τις 500), για να στηρίξουν την θέση τους απέναντι στον δήμο ότι στο μεσοδιάστημα εμείς θα εξαφανιστούμε και θα εμφανιστούμε μετά από ένα χρόνο;» διερωτάται ο κ. Ροδίτης. 
 
Μια από τις προτάσεις, που είχαν πέσει στο παρελθόν ήταν να μεταφερθούν σε χώρο στην πλαζ της Αγυιάς , «αυτό δεν είναι ευαισθησία απέναντι σε αυτό, που γίνεται , να πάμε στην πλαζ το καλοκαίρι και το χειμώνα να κυνηγάμε σκυλιά , ποιος θα έρθει εκεί; Ιδεολογικά το να υπάρχει ένα κέντρο πολιτισμού ζωντανό μέσα στην πόλη, η όσμωση, που υπάρχει με τους πολίτες, είναι πολύ σημαντικό» τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου.  
 
«Ο κόσμος μας είναι αναστατωμένος κι έχει μια διάθεση, για αντίδραση , δεν μπορεί να δεχθεί ότι μόνο οι εκλεγμένοι μέσα από μια δημοτική αρχή, μέσα από μια διαδικασία νόμιμη και αποδεκτή, μπορούν να παίρνουν αποφάσεις για μας χωρίς εμάς. Οι πολίτες, που αυτο οργανώνονται είναι υπόδειγμα και αναγκαίο , οι πολίτες  πρέπει να είναι ζωντανοί , να είναι δημιουργικοί, να εκφράζονται, άρα αυτό το πράγμα είναι πλούτος για την πόλη» κατέληξε ο κ. Ροδίτης. 
 
Να αναφέρουμε ότι ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η παράταξη της ΡΑΠ «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», η οποία είναι η εξής: 
 
«Η ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη προσυπογράφει το ψήφισμα του Συλλόγου ΑΣΤΟ-Επικοινωνούμε, με το οποίο ζητείται η μετεγκατάστασή του από το κτίριο της οδού Μανιακίου σε χώρο που θα του παρέχει ο Δήμος προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του. 
 
Η συνεχής, επί 16 έτη, παρουσία και η πλούσια δράση του συγκεκριμένου συλλόγου στην Πάτρα έδωσαν δημιουργική διέξοδο στις ανησυχίες και την ανάγκη έκφρασης ενός πολύ μεγάλου αριθμού νέων της πόλης μας. Στην ουσία, αυτή η εθελοντική διάθεση προσφοράς ήταν που κράτησε όρθιο το κτίριο της οδού Μανιακίου αφού ο καθαρισμός, οι αναγκαίες επισκευές και η αξιοποίηση του χώρου με τη λειτουργία ανοικτών στην κοινωνία ομάδων δράσης και βέβαια, με την ετήσια πραγματοποίηση του Φεστιβάλ έδωσαν την ευκαιρία σε χιλιάδες Πατρινούς και Πατρινές να γευτούν τους καρπούς της συλλογικής δουλειάς, του εθελοντισμού, της δημιουργικής έκφρασης κόντρα στις αλλοτριωτικές επιταγές των καιρών μας, του ωχαδερφισμού, του εγωισμού και της απομόνωσης. 
 
Είναι ανάγκη το άνοιγμα ενός παιδικού σταθμού να μην αποτελέσει το πρόσχημα ούτε την αιτία για τη διακοπή της λειτουργίας του ΑΣΤΟ-Επικοινωνούμε. Ο Δήμος έχει την ηθική αλλά και την ουσιαστική υποχρέωση να βρει έναν χώρο κατάλληλο για τη συνέχιση της λειτουργίας του χωρίς να συρρικνώσει τις δραστηριότητές του αλλά και να συνδράμει ουσιαστικά στις προσπάθειές του».
_______________
Η φωτογραφία είναι από την σελίδα του συλλόγου "ΑΣΤΟ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: