ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

TOP GAS: 3 παραβιάσεις οδήγησαν στους τραυματισμούς

Σχετικά με το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε την Πέμπτη στον Ασπρόπυργο Αττικής και στο οποίο τραυματίστηκαν τρεις εργαζόμενοι, (ο ένας έλαβε εξιτήριο σήμερα) το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημερώνει ότι:


Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στον τόπο του ατυχήματος και προέβη στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια αλλά και να αποδοθούν ευθύνες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ιδιοκτήτρια εταιρεία TOP GAS έχει ήδη κληθεί να παράσχει εξηγήσεις για τρεις παραβάσεις των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.
  
Η τήρηση των κανόνων για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας για το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για το σύνολο της κυβέρνησης και τον Πρωθυπουργό, αναφέρουν πηγές του Υπ. Εργασίας.

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

«Δυστυχώς, ένα ακόμα σοβαρό εργατικό ατύχημα έρχεται να αναδείξει με τον χειρότερο τρόπο τη ζωτική σημασία της αυστηρής τήρησης από τις  επιχειρήσεις του κανονιστικού πλαισίου για την υγεία και ασφάλεια. Την ίδια ώρα αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για άμεση βελτίωση του σχετικού θεσμικού πλαισίου  και  ιδιαίτερα για τη στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών» αναφέρει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει:

«Ειδικά για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, είναι κρίσιμη η περαιτέρω στελέχωσή του για να καλυφθούν τα κενά που άφησαν οι πολιτικές απαξίωσής του τα προηγούμενα χρόνια  και να ενταθούν ακόμα περισσότερο οι έλεγχοι και η παρουσία του  στους εργασιακούς χώρους.

Ευχόμαστε την γρήγορη αποκατάσταση της υγείας των τριών νέων ανθρώπων που νοσηλεύονται και απαιτούμε την άμεση και σε βάθος διερεύνηση των συνθηκών  κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό εργατικό ατύχημα και την απόδοση ευθυνών όπου προκύπτουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: