ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Πάρτο Αλλιώς



Του Ντίνου Βγενόπουλου

·        Ουφ , πάει αυτός ο εφιάλτης…
·        Όχι ότι δεν θα έρθουν άλλοι
·        Αλλά να ξεμπερδεύουμε έναν –έναν
·        Έφυγε στα 99 ο Κώστας Μητσοτάκης

·        Ουδείς γλυτώνει…
·        Όσοι γινούν Πρωθυπουργοί
·        Και όσοι δεν γινούν…
·        Η ιστορία θα αποδώσει τα δέοντα…
·        (έχει δώσει …προκαταβολή)
·        Καθαρές   θέσεις ζητά ο Μάριο Ντράγκι για την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση (QE) και με μηνύματα σκληρής γραμμής από τον Λευκό Οίκο ως προς τους όρους εμπλοκής του ΔΝΤ στην Ελλάδα θα παιχτεί η τελική πράξη στο πόκερ των δανειστών για το χρέος. Σ’ αυτήν την πράξη η ελληνική κυβέρνηση μπαίνει με στόχο την συμφωνία «μέσα στον Ιούνιο» όπως είπε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας χθες, με ζητούμενο «μια καλή λύση, όχι την τέλεια λύση» .
·        Πιο χαμηλά ...(Λ)όλα…
·        BILD: Δημοσίευμα της εφημερίδας αναφερόταν ότι η Αθήνα προτίθεται εν ανάγκη να παραιτηθεί από τη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της. «Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες» έγραφε το δημοσίευμα. Η εφημερίδα σημείωνε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, χωρίς να πρέπει να πάρει νέο δάνειο. 
·        Κυβέρνηση προς …δοσατζήδες
·        Περάστε την πρώτη του μηνός…
·        Να δεις που στο τέλος θα τους… δανείσουμε…
·        Κακοί σύμβουλοι οδήγησαν στη βράβευση του χουντοσύμβουλου
·        Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου η εταιρεία DIMERA, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη με επιστολή της προς τον ειδικό διαχειριστή του ΔΟΛ καταγγέλλει ότι δεν της επιτρέπουν να καταθέσει εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή της στον 2ο δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που αφορά στα υπόλοιπα στοιχεία ενεργητικού του ΔΟΛ, με το επιχείρημα ότι η εταιρεία έχει έδρα την Κύπρο. 
·        Μάλλον την υπολογίζουν ως …τουρκική κτήση…
·        Prem Watsa: Για να το αξιοποιήσει πλήρως, τα νέα ταλέντα πρέπει να παραμείνουν στη χώρα και να τους δοθεί η τεχνογνωσία αλλά και η χρηματοδότηση που χρειάζονται για να ανθίσουν. Μία νέα γενιά επιχειρηματιών, τολμηρών και δημιουργικών, σε ένα περιβάλλον φιλικό προς την επιχειρηματικότητα, μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να επιστρέψει σε ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη».
·        Άτσα ο Watsa…
·        Το Μιράζ που κατέπεσε δε βυθίστηκε
·        Φόραγε …μπρατσάκια…
·        Και που είσαι ακόμα
·        Με την …σταθερότητα που διακρίνει την Ευρώπη…
·        Αρκετοί φορολογούμενοι έσπευσαν να καταβάλουν πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ μέσω της ρύθμισης οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων.
·        Λεφτά υπάρχουν….
·        Εμείς δεν έχουμε
·        Και όσοι έχουν τα κρύβουν
·        Ποικιλοτρόπως
·        Δ. Τζανακόπουλος στον ΣΚΑΪ: Τα ρεπορτάζ σας είναι ανακριβή
·        Τους έκανε τα μούτρα κρέας…
·        Δ. Παπαδημούλης: Αν δεν συνεννοηθούμε τώρα, πότε θα συνεννοηθούμε;"Θα περίμενα ο Μητσοτάκης να μιλήσει με Μέρκελ και Σόιμπλε και να στηρίξει την προσπάθεια",
·        Μήτσο, αν το λες για να τον εκθέσεις καλά κάνεις
·        Αν το λες γιατί ελπίζεις είσαι(στε) αφελείς…
·        Ακόμα…
·        Τζον Μακέιν :Ο  ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνιστά μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια σε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος .
·        Νομίζεις ότι μόνο ο Τραμπ έχει …λαλήσει;…
·        Γιάννης Δραγασάκης.“Εν όψει λοιπόν και του κρισίμου Eurogroup που θα γίνει στις 15 Ιουνίου θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι η ελάφρυνση του χρέους δεν μπορεί χωρίς συνέπειες να μετατίθεται διαρκώς στο μέλλον».
·        Χωρίς συνέπειες
·        Δηλαδή Γιάννη μου;
·           Μιχάλης Σπουρδαλάκης. «Οι θεσμοί έχουν αποκοπεί τουλάχιστον εδώ και μια 20ετία από την κοινωνική τους βάση, ακολουθώντας κυρίως κρατικά προτάγματα» Το πρόβλημα, δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, αλλά γενικότερα τις δυτικές δημοκρατίες. «Στην ουσία έχουν ακυρωθεί οι διαδικασίες συμμετοχής στα κοινά, ενώ διαφαίνεται μια τάση αποκλεισμού ορισμένων απόψεων. Βρισκόμαστε σε μια φάση μεταδημοκρατίας που προσιδιάζει περισσότερο στις ανάγκες του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου»
·        Δημοκρατία : Κοίτα Μιχάλη μου το χάλι μου…
·        Σύμφωνα με την TAZ, η Μέρκελ  «δεν είναι καλύτερη του Ντόναλντ Τραμπ, είναι απλά και μόνο πιο ευφυής. Την ώρα που ο Τραμπ γυρνά τον κόσμο με το σύνθημά του "Πρώτα η Αμερική", αυτή ξέρει να κρύβει επιδέξια το δικό της "Πρώτα η Γερμανία"». Όπως σχολιάζει η εφημερίδα, «πουθενά άλλου δεν φαίνεται με τόση σαφήνεια η απόσταση μεταξύ ρητορικής και πραγματικότητας όσο στην περίπτωση της Ελλάδας. Χωρίς συμπόνια η χώρα ωθείται στη φτώχεια, επειδή η καγκελάριος θέλει να κερδίσει τις ομοσπονδιακές εκλογές τον Σεπτέμβριο». Παρότι, «η Ελλάδα εκπλήρωσε όλους τους γερμανικούς όρους - ακόμη κι αν είναι τόσο ανόητοι».
·        Και στις Αγγέλας την ποδιά σφάζονται παλληκάρια…
·        Ευκλείδης Τσακαλώτος «Κανείς δεν θέλει μια χρεοκοπία (σ.σ. της Ελλάδας), λιγότερο από όλους ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».
·        Κορόιδο είναι ;
·        Άμα χρεοκοπήσει η Ελλάδα θα πάρει τα…
·        Ενώ τώρα την αρμέγει κανονικότατα και για πολλά –πολλά χρόνια…
·        Ακόμα δεν γυρίσανε ;
·        Οι …πεζοπόροι;
·        Δεν είναι δα και τόσο μακριά το ΣΕΦ…
·        ο Πάπας Φραγκίσκος ρώτησε τη Μελάνια Τραμπ «Τι του δίνετε-του Τραμπ- να φάει;
·        Βλίτα…
·         100 κρατούμενοι κατάφεραν να δραπετεύσουν από φυλακή στην πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Νόρτε της Βραζιλίας, σκάβοντας μια σήραγγα κάτω από τον εξωτερικό τοίχο.
·        Ο …Ραν Ταν Πλαν ανέλαβε δράση;
·        ΝΤΡΑΓΚΙ: Ζήτησε μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους
·        2,10 μ επί 1,01μ
·        Να έχει  κάποια άνεση…
·        Είναι… μεγαλόσωμο…
·        Σοφία Βούλτεψη. η κυβέρνηση θυσίασε «στον βωμό της προπαγάνδας την πραγματικά εθνική υπόθεση του χρέους»
·        …σοφίες της Σοφίας…
·        Ο Μάρτιν Σουλτς κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για εκβιασμό
·        Ξέρει ο Μάρτιν από τέτοια…
·        Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν οι τράπεζες, το 20% με 25% των δανειοληπτών ανήκει στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, διότι αν και έχει τη δυνατότητα αρνείται να εξυπηρετήσει τα δάνειά του. Το 30% των δανειοληπτών ανήκει στην κατηγορία του «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», καθώς είναι καθημαγμένο οικονομικά. Οι δανειολήπτες που βρίσκονται στο υπόλοιπο 45% έχουν πολλές διαβαθμίσεις, αφού άλλοι πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στην ώρα τους και άλλοι βρίσκονται σε μικρή ή μεγαλύτερη καθυστέρηση.
·        Οι πρώτοι έχουν ισχυρούς (;) υπερασπιστές ΜΜΕ , πολιτικούς φίλους κλπ
·        Οι δεύτεροι  επαφίενται στις διαθέσεις της πολιτείας
·        Και οι τρίτοι ;
·        Πρέπει να χωρίσει η ήρα από το στάρι…
·        Για καπαρώστε τον Λεμονή
·        Και τον Μίχο
·        Και αφήστε του Ρενιέρηδες και τα μεγαλεία
·        Έτσι και αλλιώς στη Νόττινχαμ θα πάνε τα πολλά λεφτά…


Δεν υπάρχουν σχόλια: