ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Συνάντηση Ε&ΕΣΠ με τον Υφυπ. Εργασίας Α. Πετρόπουλο




«Πάγια θέση του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών είναι το "πάγωμα"  και η κεφαλαιοποίηση των οφειλών με δυνατότητα αποποίησης ασφαλιστικού χρόνου και ταυτόχρονη υποχρέωση απρόσκοπτης καταβολής των τρεχουσών εισφορών» τόισε στην παρέμβασή του ο πρόεδρος Γιώργος Ρώρος.


Υφυπουργός: Τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου είναι δικαιολογημένα και κάποια από αυτά ήδη εξετάζονται ώστε να υλοποιηθούν

Στα πλαίσια σύσκεψης  με τους  εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων και τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αχαΐας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών κ. Γεώργιος Ρώρος, στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα εξής:
1.   Παρότι έχουν παρέλθει 11 μήνες από την ψήφιση του νόμου, δεν έχουν εκδοθεί ακόμα βασικές εγκύκλιοι που αφορούν στις αναγνωρίσεις πλασματικών χρόνων, στην προαιρετική ασφάλιση, στον υπολογισμό του ποσού σύνταξης όταν υπάρχει παράλληλη ασφάλιση, στη διαδοχική ασφάλιση, στις αναπηρικές συντάξεις κλπ. Όταν η θεμελίωση του δικαιώματος απαιτεί αναγνώριση πλασματικών χρόνων, δεν εκδίδεται ούτε προσωρινή σύνταξη, αφού δεν υπάρχουν σχετικές οδηγίες.
2.   Δεν έχει ξεκαθαρίσει το καθεστώς για την απασχόληση των συνταξιούχων και τις επιπτώσεις που επέρχονται στη σύνταξη, από τον δε ΕΦΚΑ δίδονται αντιφατικές απαντήσεις που προκαλούν σύγχυση.
3.   Στον ΕΦΚΑ δεν υπάρχουν ενημερωμένες υπηρεσίες ούτε ιδιαίτερα τμήματα ενημέρωσης ασφαλισμένων, με αποτέλεσμα όσοι προστρέχουν να μην έχουν την απαιτούμενη και απαραίτητη ενημέρωση.
4.   Όσοι καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές να εξασφαλίζουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψή, πέραν της νοσοκομειακής και ασφαλιστική ενημερότητα.
5.   Στις 120 δόσεις για τον ΕΦΚΑ να έχουν δικαίωμα συμμετοχής και όσοι έχασαν τις 100 δόσεις.
6.   Επαναφορά του νόμου για όσους οφείλουν έως 50.000 ευρώ να συνταξιοδοτηθούν και να παρακρατούνται από τη σύνταξή τους.
7.   Να μειωθούν τα εξοντωτικά πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία (10.500 ευρώ) ή αλλαγή εργασίας προσωπικού (3.000 ευρώ) που στην κυριολεξία κλείνουν τις μικρές επιχειρήσεις.
8.   Τέλος, πάγια θέση του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών είναι το «πάγωμα»  και η κεφαλαιοποίηση των οφειλών με δυνατότητα αποποίησης ασφαλιστικού χρόνου και ταυτόχρονη υποχρέωση απρόσκοπτης καταβολής των τρεχουσών εισφορών. Η υλοποίηση αυτής της πρότασης θα μπορούσε να δώσει σημαντική «οικονομική ανάσα» στον ΕΦΚΑ και να διασφαλίσει ένα ευνοϊκότερο μέλλον για τους ασφαλισμένους του.
Στην παραπάνω τοποθέτηση του Προέδρου του ΕΕΣΠ, ο Υφυπουργός απάντησε  ότι τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου είναι δικαιολογημένα και κάποια από αυτά ήδη εξετάζονται ώστε να υλοποιηθούν. Μάλιστα, προ ημερών  υπεγράφησαν οι σχετικές εγκύκλιοι για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων και άμεσα θα κοινοποιηθούν στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Όσον αφορά στην  απασχόληση των συνταξιούχων και τις επιπτώσεις που επέρχονται στη σύνταξη, αναμένονται συγκεκριμένες οδηγίες γιατί το νέο ασφαλιστικό σύστημα είναι δαιδαλώδες και υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις και παράμετροι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: