ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ενώ ο Σόιμπλε εκτός ορίων επιτίθεται ανοικτά στο ΔΝΤ

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε τηλεφωνικά χθες Δευτέρα για το χρέος με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.


Τσίπρας: Καθαρή
λύση για το χρέος

ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΣΤΟ EUROGROUP ΤΗΣ 15ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΞΕΦΡΑΣΕ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ


Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε τηλεφωνικά χθες Δευτέρα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ σήμερα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Ο πρωθυπουργός τους μετέφερε τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για την αναγκαιότητα ύπαρξης καθαρής λύσης στο ζήτημα του ελληνικού χρέους και όλοι συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Στο μεταξύ, την ελπίδα ότι στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα υπάρξει τελική συμφωνία για την Ελλάδα, εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το ευρωπαϊκό εξάμηνο σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Ευρωβουλής, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Π. Μοσκοβισί αναφέρθηκε στα πάνω από 140 «φιλόδοξα» προαπαιτούμενα που πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, και τόνισε ότι βρισκόμαστε στο «σωστό δρόμο». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι πριν επιλυθεί το ζήτημα του χρέους, υπάρχουν κάποιες απαιτήσεις οι οποίες πρέπει να επιλυθούν εντός των επόμενων εβδομάδων. Συνέχισε, λέγοντας ότι η Επιτροπή θα προσπαθήσει να παίξει το ρόλο της ως ειλικρινής διαμεσολαβητής, προκειμένου να υπάρξει μια τελική συμφωνία για την Ελλάδα στο επόμενο Eurogroup και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα συμβεί.

Σόιμπλε:  Διαφωνούμε με το ΔΝΤ σχετικά με τα όσα προβλέπει

«Διαφωνούμε με το ΔΝΤ σχετικά με τα όσα προβλέπει για την ανάπτυξη στην Ελλάδα τα επόμενα 40 με 50 χρόνια. Το Ταμείο δεν είναι έτοιμο να προβλέψει ανάπτυξη άνω του 1% για τα επόμενα 40 χρόνια» τόνισε ο γερμανός υπ.Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο απ' όπου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, χαρακτήρισε μη ρεαλιστικές τις εκτιμήσεις του Ταμείου  υπογραμμίζοντας ότι «με ανάπτυξη 1%, η Ελλάδα δεν θα ήταν σε θέση να κλείσει το κενό με τα άλλα μέλη της Ευρωζώνης. Να γιατί όλα τα προγράμματα προσαρμογής της χώρας αποδείχθηκαν μάταια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: