ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Ζητούν να μην επιβληθεί περιβαλλοντικό τέλος στο νερό

Στις 7 Απριλίου 2017, όλα ήσαν μέλι-γάλα από απόψεως νερού στην Πάτρα. Ο Δήμος Πατρέων έδωσε και τη σχετική φωτογραφία στη δημοσιότητα, ενώ ο ορισμός επιτροπής από τον Δήμο Πατρέων για την παραλαβή του φράγματος Βαλμαντούρας Πατρών εκκρεμεί και η άρνηση είναι διαρκούσα για την ανάληψη διαδημοτικής συνεργασίας από τους δήμους Πατρέων, Δυτ. Αχαΐας, Ερυμάνθου για το φράγμα Πείρου-Παραπείρου. Και η λειψυδρία στην περιοχή παραμονεύει.


Διεκδικούν χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κατασκευή έργων ύδρευσης, ενώ δεν παραλαμβάνουν τα φράγματα Βαλμαντούρας και Παραπείρου!

Με κοινή τους δήλωση – επιστολή, οι Δήμαρχοι της Αχαΐας και οι Πρόεδροι των ΔΕΥΑ, ζητούν να μην επιβληθεί το περιβαλλοντικό τέλος στους λογαριασμούς ύδρευσης – αποχέτευσης και άρδευσης, και διεκδικούν χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κατασκευή έργων ύδρευσης, αποχέτευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας, άρδευσης και προστασίας του περιβάλλοντος. Κι αυτά ενώ δεν παραλαμβάνουν το φράγμα Πείρου - Παραπείρου και ο Δήμος Πατρέων το φράγμα της Βαλμαντούρας, που είναι έτοιμο!

Η δήλωση – επιστολή έχει ως εξής:

«Με την υπ’ αρ. 135257 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 17518/22-5-2017), θεσμοθετείται νέο χαράτσι (περιβαλλοντικό τέλος το ονομάζουν), μέσα από τους λογαριασμούς ύδρευσης – αποχέτευσης και άρδευσης.

Εφαρμόζεται πιστά η Κοινοτική Οδηγία 2000/60/ΕΚ και πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το νερό, με την οποία το νερό αντιμετωπίζεται ως εμπορεύσιμο και συνάμα κερδοφόρο προϊόν.
Η αναμενόμενη αύξηση των τιμολογίων, θα βαρύνει τις λαϊκές οικογένειες των πόλεων και τους μικρομεσαίους αγρότες, οι οποίοι βομβαρδίζονται από την φορολεηλασία των κυβερνήσεων.

Μέσα από την επιβαλλόμενη κοστολόγηση και τιμολόγηση του νερού, το κόστος των απαιτούμενων έργων υποδομής ύδρευσης, αποχέτευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας, άρδευσης και προστασίας του περιβάλλοντος, πέφτει στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών των πόλεων και της υπαίθρου.

Οι ΔΕΥΑ και οι υπηρεσίες Ύδρευσης των Δήμων, μεταβάλλονται σε φοροεισπράκτορες της Κυβέρνησης, εισπράττοντας για λογαριασμό της νέους φόρους, που θα αποδίδονται σε αυτή για την χρηματοδότηση έργων Προστασίας του Περιβάλλοντος μέσω του «ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ», αμφιβόλου αξίας και χρησιμότητας, με αδιαφανείς και ρουσφετολογικές διαδικασίες.

Το νερό πρέπει να υπάρχει ως δημόσιο αγαθό και να παρέχεται στους δημότες άφθονο, φθηνό και άριστης ποιότητας.

Απαιτούμε να μην εφαρμοστεί η παραπάνω ΚΥΑ και διεκδικούμε την χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κατασκευή έργων ύδρευσης, αποχέτευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας, άρδευσης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι Δήμαρχοι:
Ερυμάνθου: Θάνος Καρπής
Καλαβρύτων: Γιώργος Λαζουράς
Δυτικής Αχαΐας: Χρήστος Νικολάου
Αιγιάλειας: Θανάσης Παναγόπουλος
Πατρέων: Κώστας Πελετίδης

Οι Πρόεδροι των ΔΕΥΑ:
Πάτρας: Ανδρέας Παπανικήτας
Δυτικής Αχαΐας: Χρήστος Σκάγιας
Αιγιάλειας: Θανάσης Παναγόπουλος»

__________________
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:   

Δεν υπάρχουν σχόλια: