ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Κυβερνητικό Καλειδοσκόπιο της 30/5/2017



Για την εκταμίευση της δόσης (διάψευση δημοσιεύματος της Bild από τους Ευκ. Τσακαλώτο και Δ. Τζανακόπουλο)

Ευκ. Τσακαλώτος: Η Bild παρερμήνευσε αυτό που είπα χθες. Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει το χρέος του Ιουλίου. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Αυτό που είπα είναι ότι η καταβολή (της δόσης) δεν αποτελεί ζήτημα, διότι όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση αισθάνεται ότι η πληρωμή χωρίς σαφήνεια για το χρέος δεν είναι αρκετή για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.


Δ. Τζανακόπουλος: Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα.  

Για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης (σημεία από την ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη και την απάντηση του Π. Μοσκοβισί στην Ευρωβουλή)

Δ. Παπαδημούλης: - Σήμερα μας ανακοινώσατε ένα θετικό νέο ότι η Κομισιόν αποφάσισε να βγει η Ελλάδα από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος με την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης αλλά εκκρεμεί και η απόφαση του Eurogroup για την αποσαφήνιση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους. Για να υπάρξει ένας καθαρός οδικός χάρτης για όλους και για τους επενδυτές και για τους Έλληνες και για τις αγορές που θα βοηθήσει την Ελλάδα στην ανάκαμψη.

Π. Μοσκοβισί: Οι προσπάθειες σε επίπεδο πρωτογενούς πλεονάσματος έχουν αποδώσει αρκετά. 4,2% το 2016. Είναι κατά 3,7% πάνω από το στόχο που είχαμε θέσει αρχικά. Φυσικά, αυτή η καλή απόδοση θα συνεχίσει και του χρόνου, και αυτά είναι καλά νέα, και όπως ξέρετε, οι συζητήσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση συνεχίζονται, σχετικά με το δημοσιονομικό δρόμο που θα ακολουθήσει η Ελλάδα, και όλα αυτά θα ξανασυζητηθούν στις 15 Ιουνίου.
Στην περασμένη συνάντηση είχαμε σημαντική πρόοδο, όπως το ξέρετε άλλωστε, όμως δεν μπορέσαμε να φτάσουμε σε καταληκτικό συμπέρασμα. Ελπίζω ότι αυτό θα γίνει στο επόμενο Eurogroup.
Η Κομισιόν, όπως πάντα, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, να παίξει ένα ρόλο ειλικρινούς διαμεσολαβητή.
- Η διαδικασία για το υπερβολικό έλλειμμα για την Ελλάδα, θα έχει κάποιο νόημα αν έχουμε συμφωνία. Όπως και να ‘χει θα έχει κάποιο νόημα, αλλά αν έχουμε και τη συμφωνία, ακόμη καλύτερα. Και ελπίζω ότι σύντομα, θα έχουμε συμφωνία. Δείτε εδώ για περισσότερα.

Για τη ρύθμιση του χρέους (σημεία από την ομιλία του Γ. Δραγασάκη)

- Εν όψει και του κρισίμου Eurogroup που θα γίνει στις 15/6 θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι η ελάφρυνση του χρέους  δεν μπορεί χωρίς συνέπειες να μετατίθεται διαρκώς στο μέλλον. Η βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των δανειακών αναγκών, αλλά αφορά τη δυνατότητα της χώρας να βγει από την κρίση και να κάνει το αναγκαίο άλμα προς την παραγωγική ανασυγκρότηση και την  εξωστρέφεια.

- Η άποψη ότι η ελάφρυνση του χρέους  θα αναστείλει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια στηρίζεται στη λανθασμένη υπόθεση ότι η στασιμότητα της οικονομίας και η μαζική ανεργία αποτελούν, σύμφωνα με την παράδοξη αυτή άποψη, το κατάλληλο περιβάλλον για μεταρρυθμίσεις! Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια καταστροφική προσέγγιση που καταδικάζει την οικονομία σε καταστολή και την κοινωνία στην ανεργία, τη φτώχεια και την έλλειψη προοπτικής.

- Διατυπώνεται η άποψη ότι η στάση των δανειστών οφείλεται στη μειωμένη αξιοπιστία της σημερινής κυβέρνησης. Πρόκειται για μια επικίνδυνα μυωπική άποψη. Πρώτον, διότι όλοι αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της και δεύτερον, διότι η εν λόγω στάση των δανειστών ισχύει διαχρονικά. Και αν έχει τεθεί ένα θέμα εμπιστοσύνης, αυτό αφορά όχι τη σημερινή κυβέρνηση αλλά τις ελίτ, που σύμφωνα με την άποψη αυτή, ευθύνονται για την κρίση, τη διαφθορά και την πελατειακή λειτουργία του κράτους. Δείτε εδώ για περισσότερα.
Για το ασφαλιστικό (σημεία από τη συνέντευξη τύπου του Τ. Πετρόπουλου στην Πάτρα)
Η εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών έχει αυξηθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2017 και ήδη έχουμε ένα πλεόνασμα πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ
Υπάρχουν τα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου που μιλούν για μία μεγάλη τρύπα και ένα τεράστιο έλλειμμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουμε βελτίωση της εισπραξιμότητας, έχουμε πλεόνασμα αντί για έλλειμμα και αυτό θα επιβεβαιωθεί, τόσο στη συνέχεια όσο και στο κλείσιμο του εξαμήνου.
Μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2017 οι εισφορές που εισπράχθηκαν από τους αγρότες, ήταν περισσότερες κατά το άθροισμά τους από τις εισφορές που κατέβαλαν το αντίστοιχο πρώτο εξάμηνο του 2016 στο σύνολό τους όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας, και αυτό δείχνει ότι όλα όσα λέγονταν για σφαγιασμό των αγροτών δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.
Έχουμε μία σταθερή συμμετοχή και επάνοδο στην ασφάλιση όσων είχαν αποχωρήσει από το σύστημα ασφάλισης και πάμε καλά και ως προς αυτές τις προοπτικές.
Αυτοί που εμφανίζουν ειδήσεις ότι τάχα οδηγείται σε κατάρρευση το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αποκρύπτουν ότι λείπουν από τα έσοδα του ΕΦΚΑ οι εισφορές του Δημοσίου, οι οποίες ακόμα δεν έχουν καταβληθεί.  Αντί λοιπόν να πουν αυτό, λένε το αντίθετο, ότι τάχα δηλαδή έχει εισφέρει το Δημόσιο παραπάνω ποσά, μη οφειλόμενα, για να δείξει δήθεν ο ΕΦΚΑ μεγαλύτερη εισπραξιμότητα προς παραπλάνηση τάχα του λαού μας. Όταν θα εισπράξουμε και τις εισφορές από το Δημόσιο, οι οποίες ακόμα δεν έχουν καταβληθεί, είναι βέβαιο ότι τα αποτελέσματα στο ισοζύγιο θα είναι ακόμα καλύτερα στο πρώτο εξάμηνο του 2017.
Δείτε εδώ για περισσότερα.
Για το αεροδρόμιο του Καστελίου (ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων)
· Το Δημόσιο διατηρεί ισχυρή παρουσία σε μια εξαιρετικής σημασίας επένδυση: Αυξάνεται το ελάχιστο προσφερόμενο ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου από 40% σε 46%. Ήδη λοιπόν το Δημόσιο απέκτησε ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο.
· Αυξάνεται η βαρύτητα της Οικονομικής Προσφοράς των διαγωνιζόμενων
· Η αιτούμενη χρηματοδοτική Συμβολή εκ μέρους του Δημοσίου περιορίστηκε σε 180 εκατομμύρια ευρώ.
· Αυξάνεται σε 2% το ποσοστό επί των ακαθάριστων εσόδων του αερολιμένα που προκύπτουν από την εκμετάλλευση του έργου παραχώρησης, υπέρ των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, αλλά και άλλων κοινωφελών δράσεων. Τα ποσά θα αποδίδονται κατόπιν σχετικής απόφασης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Για την απάτη στη ΣΤΑΣΥ (σημεία από τη συνέντευξη του Χ. Σπίρτζη)
Η απάτη στήθηκε μέσα από χαλαρές διαδικασίες, που επέτρεπαν να μην υπάρχει κανένα αξιόπιστο σύστημα τόσο για την καταμέτρηση των εσόδων από τα εισιτήρια και τις κάρτες, όσο και για την καταμέτρηση της επιστροφής των εισιτηρίων που ήταν αδιάθετα και χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο. Πολύ συγκεκριμένοι άνθρωποι οργάνωσαν ένα πολύ μεγάλο κύκλωμα ληστείας επί της ουσίας, και των εισιτηρίων και των καρτών και των χρημάτων στη ΣΤΑΣΥ.
Υπήρχαν δύο πορίσματα εσωτερικού ελέγχου: Ένα το 2012, ένα το 2014 που εντόπιζαν τις τρύπες του συστήματος των κομίστρων και τις διαδικασίες αυτές. Δεν είχε γίνει τίποτα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις διοικήσεις.
Οι πολιτικές ευθύνες είναι συγκεκριμένες και ονομάζονται κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που επέτρεψαν να υπάρχουν τέτοιου είδους φαινόμενα για να συντηρούν κάποιοι κομματικούς στρατούς στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών.  
Μετά απ’ όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης τοποθέτησε τον κ. Παπαθανάση Γενικό Διευθυντή της ΝΔ. Από εκεί βγάζει κανείς και τα συμπεράσματα του, ποιος έκανε κομματικούς στρατούς και ποιος αξιοποιούσε τις εταιρείες του δημοσίου για εκλογικούς σκοπούς.
Για περισσότερα, δείτε εδώ.
Ανακοίνωση του ΥΠΠΕΘ για την δικαστική απόφαση κατά μαθητών στο Ρέθυμνο
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με αφορμή την καταδικαστική απόφαση σε κοινωνική εργασία τριών μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου που πήραν μέρος στις καταλήψεις του περασμένου Σεπτεμβρίου, θεωρεί απαράδεκτη την αντιμετώπιση των μαθητών από την πλευρά του Διευθυντή του Σχολείου που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση χωρίς να έχουν διαπιστωθεί φθορές εντός του σχολείου. Τέτοια θέματα πρέπει να επιλύονται με ευθύνη των Διευθυντών Σχολείων, των Συλλόγων Διδασκόντων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, εντός της σχολικής μονάδας και όχι με προσφυγή στις δικαστικές αρχές.
Για την επίθεση εναντίον της κατοικίας του Αλ. Φλαμπουράρη (ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ)
Η νέα επίθεση στην οικία του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης της  με φρασεολογία που θυμίζει έντυπα της διαπλοκής, είναι αποκαλυπτική των σκοτεινών συμφερόντων που κρύβονται από πίσω της. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση δεν τρομοκρατούνται από τέτοιες μαφιόζικες πρακτικές
Επιχορήγηση 8,9 εκατ. ευρώ για την εξόφληση υποχρεώσεων δήμων της χώρας από το πρόγραμμα «ΑΚΣΙΑ» (ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών)

Ο Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την επιχορήγηση συνολικού ποσού 8.936.667,10 ευρώ σε δήμους της χώρας  αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 1/3/2017, από τα χρηματικά διαθέσιμα του προγράμματος Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή - Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ). Δείτε εδώ για περισσότερα.


Για τη συνάντηση της  Θ. Φωτίου με εκπροσώπους εργαζομένων σε φορείς ειδικής αγωγής (ανακοίνωση Υπουργείου Εργασίας)

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι η διαδικασία της ενίσχυσης των φορέων από το Υπουργείο Εργασίας, μέσω των Περιφερειών, ισχύει κανονικά και ήδη καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καταβολής των επιχορηγήσεων.  Δείτε εδώ για περισσότερα.

Ρύθμιση καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών λόγων των έντονων καιρικών φαινομένων σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ναυπακτίας Αιτωλοακαρνανίας (ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών)

Υπογράφηκε από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η υπουργική απόφαση με την οποία ρυθμίζονται τα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη κατά τις ισχύουσες διατάξεις του ΚΕΔΕ και του ΚΦΔ σε δώδεκα (12) ίσες μηνιαίες δόσεις χωρίς τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής που αντιστοιχούν σε αυτά των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν την κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στις Δημοτικές Ενότητες Ναυπάκτου, Αντιρρίου και Χάλκειας του Δήμου Ναυπακτίας της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες κηρύχτηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν στις 22.10.2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: