ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Επισκέψεις της ΓΓΙΦ στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων


Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την επίσκεψη.


Στου Σκαραμαγκά και στου Σχιστού Αττικής


Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, στις 23/5/2017, επισκέφτηκε τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων του Σκαραμαγκά και του Σχιστού Αττικής.
      Στόχος των επισκέψεών της υπήρξε η ενημέρωση των στελεχών της διοίκησης των Κέντρων Φιλοξενίας και των γυναικών που διαμένουν σε αυτά για το συνεκτικό και ολοκληρωμένο δίκτυο δομών για την καταπολέμηση της βίας της ΓΓΙΦ, οι υπηρεσίες του οποίου παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και ανεξαιρέτως και στις γυναίκες πρόσφυγες.
          Πιο συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας, αναφέρθηκε στις υπηρεσίες της 24ωρης Γραμμής SOS 15900, των Συμβουλευτικών Κέντρων και των Ξενώνων Φιλοξενίας για τις γυναίκες θύματα ή εν δυνάμει θύματα βίας σε όλη την Ελλάδα.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματέας ξεναγήθηκε στους χώρους και των δύο Κέντρων Φιλοξενίας και, συνοδεία διερμηνέων, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει εκτενώς με τις γυναίκες πρόσφυγες και να τις προσκαλέσει η ίδια στη μεγάλη εκδήλωση  που διοργανώνει η ΓΓΙΦ  για αυτές, με μουσικές και χορούς από τις πατρίδες τους, αλλά και την Ελλάδα, στις 12 Ιουνίου στο θέατρο Δόρα Στράτου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γυναίκες πρόσφυγες υπήρξαν ιδιαίτερα δεκτικές και πρόθυμες στο να ενημερωθούν για τις δομές στήριξης της ΓΓΙΦ, ενώ δεν έκρυψαν τη χαρά τους να συμμετέχουν στην επικείμενη μουσικοχορευτική εκδήλωση της ΓΓΙΦ.
Τέλος, η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι: «Παρά τις όποιες δυσκολίες της καθημερινότητας στα Κέντρα Διαμονής των προσφύγων, η πολιτεία και το έργο της ΓΓΙΦ, συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλάι τους και να φροντίζουν  αδιάπτωτα για την καλύτερη δυνατή και ποιοτική διαμονή τους στη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: