ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

«Συνεχίζονται οι συζητήσεις. Θέλουμε καθαρό διάδρομο»

«Προσδοκούμε μια απόφαση μέσα στον Ιούνιο, πριν αναλάβει η Εσθονία την Προεδρία, για οριστική διευθέτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους» είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.


Λύση να έρθει
και όποτε έρθει!

ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΑΝΑΜΕΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ, ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ

  
«Η κυβέρνηση παλεύει να έχει τη συνολική λύση στις 15 Ιουνίου»: αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου με τον Εσθονό ομόλογό του, Γιούρι Ράτας.

Ερωτηθείς για το εάν θα επιτευχθεί λύση στις 15 Ιουνίου στο πλαίσιο του Eurogroup, είτε στις 22 Ιουνίου στη Σύνοδο Κορυφής, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε «λύση να έρθει και όποτε έρθει, όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο», για να συμπληρώσει πως η κυβέρνηση παλεύει να έχει τη συνολική λύση στις 15 Ιουνίου». Συμπερασματικώς, «προσδοκούμε μια απόφαση μέσα στον Ιούνιο, πριν αναλάβει η Εσθονία την Προεδρία, για οριστική διευθέτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους», συμπλήρωσε.

Στη συνάντηση με τον Εσθονό πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, κύριο θέμα στην ατζέντα των συνομιλιών ήταν οι διμερείς σχέσεις αλλά και η ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ, επίσης το Κυπριακό, η κατάσταση στα Βαλκάνια και το προσφυγικό. Με τον Εσθονό πρωθυπουργό μάλιστα να εξάρει τη στάση της χώρας μας στην προσφυγική κρίση.


«Συνεχίζονται οι συζητήσεις. Θέλουμε καθαρό διάδρομο για να μπορούμε να βγούμε στις αγορές», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τις διαβουλεύσεις για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Ερωτηθείς ο ίδιος «πόσο πιθανόν είναι να πάρουμε το QE;», απάντησε «θα δούμε», ενώ σε άλλη ερώτηση για το «τι θα γίνει εάν στις 15 Ιουνίου δεν έχουμε αυτήν την καθαρή λύση» ανέφερε «ας μην κάνουμε εικασίες. Εμείς στοχεύουμε στην καθαρή λύση».


Παράλληλα, τα μέτρα, τα οποία θα καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος μακροπρόθεσμα, αναμένει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της, Μάριο Ντράγκι, σήμερα, στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Ντράγκι ανέφερε ότι η ΕΚΤ και το Διοικητικό Συμβούλιό της χρειάζονται τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προκειμένου να το αξιολογήσουν με απόλυτη ανεξαρτησία. Όπως πρόσθεσε, αναμένει μία πλήρη συμφωνία για τα μέτρα, τα οποία θα καταστήσουν το χρέος της Ελλάδας μακροπρόθεσμα βιώσιμο, καθώς, όπως είπε, στο τελευταίο Eurogroup δεν υπήρξε σαφής ορισμός των μέτρων για το χρέος.

Επίσης μιλώντας σε συνέδριο για την αειφόρο ανάπτυξη στο Βερολίνο, η Άγγελα Μέρκελ επανέλαβε την άποψή της ότι οι σύμμαχοι δεν μπορούν πλέον να βασίζονται πάντα ο ένας στον άλλο και ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να πάρουν την τύχη στα χέρια τους σε μεγαλύτερο βαθμό, μια τοποθέτηση που προκάλεσε σοκ στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο όταν πρωτοειπώθηκε από την ίδια χθες Κυριακή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: