ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Πρωτοβουλία των Περιφερειών Δ. Ελλάδας-Ιονίων Νήσων



Για την επανεκκίνηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη
 Την ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας των δύο Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την επανεκκίνηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Πάτρας με την Σάμη και την Ιθάκη, μιας κρίσιμης τουριστικής γραμμής για την ανάπτυξη και των δύο περιοχών, αποφάσισαν οι Περιφερειάρχες Απόστολος Κατσιφάρας και Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Στη συνάντηση που είχαν στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, οι δύο Περιφερειάρχες συζήτησαν για κρίσιμα αναπτυξιακά ζητήματα που αφορούν τόσο τη Δυτική Ελλάδα όσο και τα Ιόνια Νησιά και επεσήμαναν την ανάγκη για στενότερη διαπεριφερειακή συνεργασία, ιδίως στον τομέα του Τουρισμού, μείζονος σημασίας και για τις δύο περιοχές.
Παράλληλα, οι κύριοι Κατσιφάρας και Γαλιατσάτος εξέφρασαν τη μεγάλη σημασία που έχει να συνεχιστεί η πολύ καλή συνεργασία που έχουν οι δύο Περιφέρειες στα ευρωπαϊκά Όργανα, στα Δίκτυα Περιφερειών και στα θέματα Μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ακτοπλοϊκή σύνδεση που είναι μια γραμμή με μεγάλη και «ταλαιπωρημένη» ιστορία, η οποία όμως συνδέει την Πάτρα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με δύο από τα ωραιότερα νησιά μας την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Ο πρώτος ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα, αλλά ούτε και ο δεύτερος καρποφόρησε.
«Η σύνδεση της Πάτρας με τα Ιόνια Νησιά είναι κρίσιμη για όλους μας και μόνο να προσφέρει έχει στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, που θα συμβάλλει και στις δυο πλευτές. Συνολικά τρία λιμάνια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Πάτρα, Κυλλήνη, Αστακός και Μύτικας, μας συνδέουν με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» επεσήμανε ο Απ. Κατσιφάρας και κατέληξε: «Η Περιφέρειά μας ολοκλήρωσε το έργο της σύνδεσης του λιμένα της Κυλλήνης με την Εθνική Οδό, όμως τώρα δίνουμε τον αγώνα μας για το μεγάλο έργο τους αυτοκινητοδρόμου της Πατρών Πύργου, που την ευθύνη έχει το Υπουργείο Υποδομών. Αυτός ο δρόμος είναι μείζονος σημασίας και για τις δύο Περιφέρειες και θα πρέπει σύντομα να γίνει, κυρίως για την ασφάλεια των συμπολιτών μας και την ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: