ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Ουρ. Μπίρμπα: Ανησυχώ για την κατάντια της δικαιοσύνης

 

Απαραίτητοι οι συμβασιούχοι της ΠάτραςΤην ανησυχία της για την λειτουργία της δικαιοσύνης με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικο Συνεδρίου σχετικά με τους συμβασιούχους, εξέφρασε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» η δημοτική σύμβουλος της ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, Ουρανία Μπίρμπα. 
 
Η κυρία Μπίρμπα χαρακτήρισε απολύτως απαραίτητους για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Πατρέων τους 64 συμβασιούχους που βρίσκονται πλέον στον αέρα και πρόσθεσε με νόημα: 
 
 «Ανησυχώ κατ’ αρχήν για την κατάντια της δικαιοσύνης. Είναι τρομερό το Ελεγκτικό Συνέδριο να αποφασίζει για τους συμβασιούχους και η απόφασή του να ενέχει τη δυνατότητα άνθρωποι που δούλεψαν να μην πληρωθούν ή άνθρωποι που πληρώθηκαν να κινδυνεύουν να επιστρέψουν τα λεφτά τους για εργασία που έκαναν. Αυτά είναι τρομερά πράγματα. Είναι ενάντια στο Σύνταγμα. Απορώ λοιπόν βάσει ποιών σκοπιμοτήτων, πολιτικών-κομματικών, το Ελεγκτικό Συνέδριο μπορεί να εκδώσει μια τέτοια απόφαση».

Όσον αφορά τις κινήσεις που πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα η κυβέρνηση η κυρία Μπίρσμπα τόνισε μεταξύ άλλων:  «Θεωρώ ότι σε κάθε περίπτωση, το είπε και ο κ. Σκουρλέτης, η κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει με την οποιαδήποτε πρωτοβουλία, την πληρωμή των συμβασιούχων και την μη επιστροφή χρημάτων που έχουν καταβληθεί. Σε ότι αφορά την ίδια την ύπαρξη των συμβασιούχων: Είναι τρομερό να βγαίνουν τώρα κάποιοι στα κεραμίδια που η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Πολλοί από αυτούς τους εργαζόμενους που δεν προσλήφθηκαν, μέσω πολιτικών γραφείων, αλλά με δημόσια προκήρυξη με κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων.

Σε κάθε περίπτωση ένα μεγάλο ζήτημα είναι πώς μέσα από μια διαρκή πάλη και αγώνα να σταματήσουμε αυτό το αίσχος των συμβασιούχων. Η κυβέρνηση οφείλει, παρά τις κραυγές της αντιπολίτευσης, δεξιάς και αριστεράς, να δει σε βάθος το ζήτημα και να το σταματήσει αυτό αίσχος».

Δημοσίευση σχολίου