ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Ξυδάκης: To post truth η πολιτική στρατηγική της ΝΔ

«Δικαίωσε έτσι απόλυτα τις θέσεις της ΝΔ και τις καταγγελίες της για τις πρακτικές που ακολουθεί η Διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. και την απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης από τους κ. Τσίπρα και Παππά» αναφέρει η φιλεργατική παράταξη της Δεξιάς για την ΕΡΤ, που από την πολύ αγάπη της την έσςσυξε στην αγκαλιά της εν μία νυκτί μέχρι θανάτου!



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη ΝΔ να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες της για την ΕΡΤ και την κρίση στα ΜΜΕ, καθότι η ΝΔ είναι αυτή που τα οδηγεί σε προθανάτια κρίση με την άρνησή της για ένα κοινό πλαίσιο σωτηρίας των εργασιακών θέσεων.  

Στη μέση αυτή της εξέλιξης ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διον. Τσακνής, υπεραμύνεται της δημόσιας τηλεόρασης με αιχμές κατά Ξυδάκη.  

«Η Νέα Δημοκρατία συστηματικά και μεθοδευμένα προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικά γεγονότα βάσει μιας παλιάς γνώριμης τακτικής: Όσο πιο μεγάλο το ψέμα, τόσο πιο πιστευτό θα είναι», απαντά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης στην επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τις αναφορές του για την ΕΡΤ σε ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.

«Είναι η πεπατημένη μιας επικοινωνίας - προπαγάνδας που βασίζεται στη στρέβλωση και την επιλεκτική αναπαραγωγή λέξεων ή φράσεων», επισημαίνει ο κ. Ξυδάκης και συνεχίζει:

«Πριν παίξουν το παιχνίδι της παραπληροφόρησης, ας αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για το μαύρο στην ΕΡΤ το καλοκαίρι του 2013, το πάρτι των θαλασσοδανείων εις βάρος των μετόχων των τραπεζών και της επιχειρηματικότητας, την απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης και την συμβολή τους, έμμεση και άμεση, στην κρίση που μαστίζει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια. Τα δάκρυα τους για την ΕΡΤ, που παλεύει να σταθεί στα πόδια της, δεν τα πιστεύει κανείς», σημειώνει ο ίδιος.  

«Όσο για τη δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας, του λάιφστάιλ, της δολοφονίας προσωπικοτήτων και της εκτέλεσης συμβολαίων, στην οποία αναφέρθηκα στο φόρουμ εκτενώς, και αποκλειστικά σε αυτήν, κανείς χαρακτηρισμός δεν είναι ανοίκειος», προσθέτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, καταλήγοντας: «Η δική μας αγωνία ταυτίζεται με την αγωνία όλων των άλλων, των πολλών  πραγματικών δημοσιογράφων στα ΜΜΕ, για την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια, τους όρους υγιούς αναπαραγωγής τους, και τη συμβολή τους στη λειτουργία της δημοκρατίας».

Νωρίτερα, η ΝΔ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξυδάκης ομολόγησε, στους Δελφούς, την καθεστωτική αντίληψη της Κυβέρνησης, αναγνωρίζοντας ότι “η Ε.Ρ.Τ. είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική αυτήν τη στιγμή”.

Δικαίωσε έτσι απόλυτα τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και τις καταγγελίες της για τις πρακτικές που ακολουθεί η Διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. και την απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης από τους κ. Τσίπρα και Παππά.

Διέπραξε, όμως, και βαρύ ατόπημα, εκτοξεύοντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για το σύνολο των δημοσιογράφων.

Έμπλεξε τις αυταπόδεικτες αλήθειες για την Ε.Ρ.Τ. με ανοίκειες ύβρεις».

Αντίδραση από τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή

Με ιδιαίτερα έντονο ύφος απάντησε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, στις δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη, περί «τριτοκοσμικής ΕΡΤ». Ο κ. Τσακνής εκφράζει τη «θλίψη, προσωπική απογοήτευση και πλήθος ερωτηματικών» που του προκάλεσε η στάση του κ. Ξυδάκη και επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα δεν είχε αφήσει καμία αιχμή για την κατάσταση στην ΕΡΤ.

«Ποτέ δεν έθεσες το ζήτημα της... κατρακύλας της ΕΡΤ ζητώντας, ως όφειλες, να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της σοβαρής "εκτροπής"», προσθέτει στην επιστολή του ο κ. Τσακνής.
Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΕΡΤ αναφέρει: «Η ΕΡΤ δεν βρίσκεται στο σημείο που ονειρευόμαστε, όσοι αγωνιστήκαμε να ανοίξει ξανά. Υπάρχουν λάθη, αστοχίες, παραλείψεις και ελλείψεις. Αυτά παλεύουμε να διορθώσουμε και θα συμφωνήσω με τον κάθε καλόπιστο πολίτη, πως η κοινωνία και απαιτητική είναι και βιαστική. [...] Δεν είμαστε όμως και απαθείς θεατές».


Ο κ. Τσακνής θεωρεί ότι η στάση του κ. Ξυδάκη δημιουργεί ερωτήματα. «Με ειλικρίνεια μιλώντας, δεν ξέρω πού πραγματικά στοχεύεις. Μήπως για άλλη μια φορά (όπως πολλοί τελευταία κάνουν) χτυπάς το σαμάρι; Μήπως εκεί έξω, υπάρχει ένα κάπως θολό αριστερό ακροατήριο, με το οποίο θέλεις να συναντηθείς; Πάντως, το να θέλεις να μας... διορθώσεις με τέτοιους χαρακτηρισμούς, το θεωρώ μάλλον απίθανο», συνεχίζει, απευθυνόμενος στον κ. Ξυδάκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: