ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Πρόεδρος, αλλά... αποκλειστικής απασχόλησης Eurogroup

Ντάισελμπλούμ, σε παραλλαγή!

Πάνε να μας τον φορέσουν «καπέλο», για άλλα δυόμισι χρόνια 

Στο εν λόγω ζήτημα αναφέρεται η σημερινή έκδοση της βελγικής εφημερίδας «L' Echo», σημειώνοντας ότι σε αυτήν την περίπτωση ο κ. Ντάισελμπλουμ θα μπορούσε από το 2018 και μετά να παραμείνει για άλλα δυόμισι χρόνια στην προεδρία της Ευρωζώνης.

Το ενδεχόμενο ο επόμενος πρόεδρος του Eurogroup να είναι αποκλειστικής... απασχόλησης, δηλαδή να μην είναι εκ παραλλήλου και υπουργός Οικονομίας χώρας της Ευρωζώνης, είναι μεταξύ των θεμάτων που συζητιούνται ατύπως στις Βρυξελλες, ενόψει της πιθανολογούμενης αποχώρησης του Γερούν Ντάισελμπλουμ από τη θέση του υπουργού Οικονομίας της Ολλανδίας.

Στο εν λόγω ζήτημα αναφέρεται η σημερινή έκδοση της βελγικής εφημερίδας «L' Echo», σημειώνοντας ότι σε αυτήν την περίπτωση ο κ. Ντάισελμπλουμ θα μπορούσε από το 2018 και μετά να παραμείνει για άλλα δυόμισι χρόνια στην προεδρία της Ευρωζώνης. 


Και αυτό διότι, αφενός η θητεία του θεωρείται... επιτυχημένη από πολλές χώρες, (σ.σ.: η Ελλάδα γνωρίζει από πρώτο χέρι την ανθελληνικότητά του)  αφετέρου είναι Σοσιαλδημοκράτης, όπως κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωζώνης. Άλλωστε από την σοσιαλδημοκρατία που πλεύρισε τους νεοφιλελεύθερους, οδηγηθήκαμε να είμαστε αντιμέτωποι με τον νεοναζιστικό κίνδυνο!

Σημειώνεται, ότι οι πρόεδροι της Επιτροπής του Συμβουλίου και της Ευρωβουλής ανήκουν στο κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες ο επόμενος πρόεδρος του Eurogroup να μην ανήκει στον ίδιο πολιτικό χώρο. Κι αυτό θα συμβεί, εάν συμβεί, κατά την παράδοση της εναλλαγής των πόστων, που ακολουθείτε εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Επίσης, εάν αποφασιστεί ότι η προεδρία του Eurogroup θα είναι πόστο αποκλειστικής... απασχόλησης, τότε ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωζώνης, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου, το οποίο έχουν μόνο οι εκπρόσωποι των κρατών της Ευρωζωνης.


Δηλαδή θα είναι κάτι σαν διευθυντής άνευ πτυχίου, παρά μόνον γενικής ειδίκευσης, ήτοι το... στραγγάλισμα κάθε φωνής που διαμαρτύρεται για τα όσα αντιδημοκρατικά συμβαίνουν σήμερα σε θεσμούς κρατών μελών, που αποκτούν ευρωπαϊκή κάλυψη, χωρίς την νομιμοποίηση των ευρωπαϊκών λαών, όπως Γιούρογκρούπ, Γυρογουώρκιν, Κομισιόν κλπ.

Ενολίγοις από κατασκευάσματα συμωνίας μέσης λύσης των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, χωρίς την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου, που τα μέλη του τουλάχιστον εκλέγονται με απλή αναλογική από τους λαούς όλης της Ευρώπης!

Και θα συμβεί το εξής παράδοξο. Στην Ολλανδίας να έχουμε εκλογές με απλή αναλογική, ενώ ο Ντάϊσελμπλουμ να μην  μετέχει στην ολλανδική κυβέρνηση, αλλά με τον ίδιο να συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό όργανο ως πρόεδρος, που δεν έχει την έγκριση του ολλανδικού λαού.

Πως το είπε εκείνος ο... Ποταμο-δημοκράτης από την Ελλάδα;

Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος, ντε, ο τομεάρχης Υγείας του Ποταμιού" τον Φεβρουάριο του 2015, όταν ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάϊσελμπλούμ, επισκέφθηκε τη χώρα μας για να συναντήσει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Γερούν, γερά...   

Δεν υπάρχουν σχόλια: