ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Με λαμπρότητα η τελετή παράδοσης στον Πανάγιο Τάφο

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης του Ιερού Κουβουκλίου στον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων.


«Ενίσχυση και καρτέρηση, ώστε να οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε καλούς λιμένες, σε λιμένες ευημερίας» ευχήθηκε στον Αλέξη ο Οικουμενικός Βαρθολομαίος!


Ο πρωθυπουργός με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και των Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο μετέβησαν στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου έγινε η παρουσίαση του έργου από την επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου.


Ο κ Τσίπρας αναμένεται να αναχωρήσει από την Ιερουσαλήμ αργά σήμερα το μεσημέρι.


Ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τον Πανάγιο Τάφο και τον περασμένο Δεκέμβριο όταν, αναφερόμενος στις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, είχε κάνει λόγο για "ένα έργο που θα μείνει στην ιστορία".


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην ομιλία κατά την παράδοση του Ιερού Κουβουκλίου στον Πανάγιο Τάφο, μεταξύ άλλων, ευχήθηκε στον πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα, με αφορμή την πρόσφατη ονοματική του εορτή, ενίσχυση και καρτέρηση, ώστε να οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε καλούς λιμένες, σε λιμένες ευημερίας.

Συγκεκριμένα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μεταξύ άλλων, ευχήθηκε στον πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα, με αφορμή την πρόσφατη ονομαστική του εορτή, ενίσχυση και καρτέρηση, ώστε να οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε καλούς λιμένες, σε λιμένες ευημερίας. 


Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μετά το τέλος της τελετής μπροστά στο Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, μετέβη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την παρουσίαση του έργου από την επιστημονική υπεύθυνη και καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Τώνια Μοροπούλου.

Μήνυμα πρωθυπουργού από τα Ιεροσόλυμα

Κορυφαίο μήνυμα συνύπαρξης των τριών χριστιανικών κοινοτήτων στους Αγίους Τόπους που στέλνει ευρύτερο μήνυμα συνεννόησης χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την παράδοση του έργου αποκατάστασης του Παναγίου Τάφου.

Ο πρωθυπουργός από τα Ιεροσόλυμα έκανε λόγο για ιστορική στιγμή, τονίζοντας ότι το έργο ανάδειξης του Παναγίου Τάφου στέλνει ένα μήνυμα «απαραίτητο όσο ποτέ, ένα μήνυμα που αφορά την ανάγκη συνύπαρξης και συνεννόησης, προάσπισης της ειρήνης και της αλληλεγγύης στην περιοχή».

«Όταν ενημερώθηκα γι' αυτό το μεγάλο έργο, είδα σαν μια μεγάλη πρόκληση τη διατήρηση αυτού του μνημείου και συμβόλου» ανέφερε ο πρωθυπουργός. Προσέθεσε ότι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο τέλεσε ιστορικό έργο, υπογραμμίζοντας: «Αισθάνομαι διπλά περήφανος ως εκπρόσωπος της ελληνικής Πολιτείας και ως απόφοιτός του».

«Πρόκειται για ένα έργο ενίσχυσης και ανάδειξης του Πανάγιου Τάφου, της ακτινοβολίας του και του μηνύματός του. Είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσουμε ένα μνημείο τόσο μεγάλης σημασίας και τις αξίες που πρεσβεύει» επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας.


Τον πρωθυπουργό συνόδευσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, ενώ την τελετή παρακολούθησαν επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και ο πρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Γκόλιας. Ακόμη ο γενικός πρόξενος Χρήστος Σοφιανόπουλος και ο αναπληρωτής γενικού προξένου, Βασίλης Κοΐνης.

Οι εργασίες για τη συντήρηση και αποκατάσταση

Το έργο πραγματοποιήθηκε από διεπιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τη συνεργασία δύο συντηρητών του ΥΠΠΟΑ, υπό την διεύθυνση της κ. Μοροπούλου. 

Οι εργασίες για τη συντήρηση και αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου διήρκεσαν επτά μήνες και το κόστος τους προσέγγισε τα τρία, κατά άλλες πηγές τέσσερα και τεσσεράμισι εκατομμύρια ευρώ. Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίστηκαν οι επικίνδυνες εξωτερικές παραμορφώσεις στο κάτω μέρος του μνημείου, ώστε να επιτραπεί και η απομάκρυνση της μεταλλικής προστατευτικής κατασκευής που είχε τοποθετηθεί περιμετρικά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: