ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Δέσμια των αντι-εβραίων η ΝΔ αρνήθηκε ψήφο

Παιδιά Εβραίων σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας για την τροπολογία που υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή γιατί αποδίδει όλα τα νόμιμα δικαιώματα στους απογόνους των Ελλήνων Εβραίων  που διασώθηκαν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί!




Την έντονη έκπληξη και δυσκαρέσκειά τους  για την στάση της ΝΔ στην τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή την Πέμπτη και αποκαθιστά τους απογόνους των διασωθέντων Ελλήνων Εβραίων, που μέχρι τώρα δεν είχαν δυνατότητα να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα εκφράζουν κύκλοι του Ελληνικού Εβραϊσμού.

"Εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας για την τροπολογία που υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή γιατί αποδίδει όλα τα νόμιμα δικαιώματα στους απογόνους των Ελλήνων Εβραίων  που διασώθηκαν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί, και που στερήθηκαν την υπηκοότητα επειδή επέλεξαν να συνεχίσουν να ζουν το υπόλοιπο του βίου τους σε μια άλλη χώρα, αλλά παρόλα αυτά επέλεξαν να παραμείνουν Ελληνες στην ψυχή τους και όχι στην ταυτότητά τους που τους στερήθηκε" τονίζει στην Αυγή, ο β' αντιπρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Βίκτωρας Ελιέζερ.

Σε ερώτηση για την απόφαση της ΝΔ να μην στηρίξει την τροπολογία ο Βίκτωρας Ελιέζερ σημείωσε χαρακτηριστικά: "... Λύπη για τη στάση της Ν.Δ σε ένα θέμα που ενώνει τους απανταχού Έλληνες ανεξαρτήτως θρησκεύματος".   

Τουΐτερ από τον Πρωθυπουργό

Μέσω twitter σχολιάζει ο πρωθυπουργός τη στάση της ΝΔ κατά την ψηφοφορία τροπολογίας στη Βουλή που αφορά στην Ιθαγένεια των Ελλήνων συγγενών θυμάτων του ολοκαυτώματος.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ άλλαξε στάση την τελευταία στιγμή. Ο πρωθυπουργός στην ανάρτηση του σημειώνει ότι δεν εκπλήσσει κανέναν η στάση της Χ.Α ωστόσο η αξιωματική αντιπολίτευση θα έπρεπε να ντρέπεται για την υποκριτική της στάση.

Ο πρωθυπουργός στην ανάρτηση του κάνει λόγο για πράξη ισχυρού συμβολισμού εν μέσω ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι η απόδοση ιθαγένειας σε απογόνους Ελλήνων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος αποκαθιστά ένα ιστορικό χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: