ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Τέσσερις νεκροί - Είκοσι τραυματίες στο Λονδίνο

Από το συμβάν στη γέφυρα Γουέστμίνστερ.
Σύμφωνα με νεώτερες ανακοινώσεις της Μητροπολιτικής αστυνομίας οι νεκροί είναι τέσσερις και τουλάχιστον 20 οι τραυματίες. Ανάμεσά τους ένας αστυνομικός και ο δράστης
Συναγερμός σήμανε στο Λονδίνο μετά από τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο Ουεστμίνστερ.

Η αστυνομία πιστεύει πως ήταν μόνο ένας ο δράστης.  Το κοινοβούλιο είχε αποκλειστεί και «ερευνάται, μολονότι πιστεύουμε ότι ο δράστης ήταν ένας και μόνον», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας

Στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ, αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς και σκότωσε μια γυναίκα ενω προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό αρκετών άλλων. Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, ένας άνδρας μαχαίρωσε τον αστυνομικό. Συνάδελφοι του τελευταίου πυροβόλησαν τον ένοπλο, ακριβώς έξω από το κοινοβούλιο.

Το Reuters μετέδωσε ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι 3 Γάλλοι πολίτες.
Πρόκειται για τρεις μαθητές ηλικίας 15-16 ετών από το Λύκειο Κονκαρνό της Βρετάνης, στη δυτική Γαλλία, σύμφωνα με μια πληροφορία της τοπικής εφημερίδας Le Telegramme. Τα παιδιά παρασύρθηκαν από ένα αυτοκίνητο ενώ περπατούσαν στη Γέφυρα του Γουεστμίνστερ.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ επιβεβαίωσε ότι οι τραυματίες είναι τρεις μαθητές λυκείου.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε πως τα δύο περιστατικά αντιμετωπίζονται μέχρι νεωτέρας, ως τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η βρετανική αστυνομία αναζητεί ακόμα έναν ύποπτο μέσα στα κτίρια του βρετανικού κοινοβουλίου, ανέφερε δημοσιογράφος της εφημερίδας Daily Telegraph σε ανάρτησή του στο Twitter, επικαλούμενος ανώτερες κυβερνητικές πηγές.

Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι εκλήθη περί τις 14:40 τοπική ώρα (16:40 ώρα Ελλάδας) λόγω ενός «συμβάντος στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ που συνδεόταν με τη χρήση όπλων», και λίγη ώρα αργότερα ανέφερε πως αντιμετωπίζει το συμβάν ως «τρομοκρατική ενέργεια» ώσπου να μπορεί να πει με βεβαιότητα περί τίνος πρόκειται.

Ένα ελικόπτερο των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας προσγειώθηκε μπροστά στο κοινοβούλιο λίγη ώρα αργότερα.

«Άκουσα καθαρά πυροβολισμούς. Είδα να πέφτει κάποιος ντυμένος στα μαύρα. Νομίζω ήταν αστυνομικός», είπε υπάλληλος της Βουλής των Κοινοτήτων στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών του Λονδίνου, δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας για την επίθεση.

«Καλούμε όλους όσοι έχουν φωτογραφίες και βίντεο. Δεν έχουμε εικόνα του αριθμού των νεκρών και των τραυματιών. Πρώτη μας προτεραιότητα η ασφάλεια. Θα υπάρξουν περισσότεροι αστυνομικοί που θα αναπτυχθούν στις περιοχές. Ό,τι δείτε θα πρέπει αμέσως να επικοινωνήσετε στην Άμεση Δράση, στο 999 για οποιαδήποτε πληροφορία που πιστεύετε ότι μπορεί να μας βοηθήσει. Θα συνεχίσω να σας δίνω νέα στοιχεία. Πρώτη μας προτεραιότητα να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στο Λονδίνο», κατέληξε.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: