ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Τα ψεύτικα γκάλοπ στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης

Ετοιμάζεται να αδειάσει το παραβάν για να ψηφίσει και ο ίδιος. Και φυσικά να επικυρώσει τη δημοσκόπηση του καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), συμβούλου της ΝΔ! Μια από τις εταιρείες που βομβαρδίζει κάθε μήνα την κοινή γνώμη με γκάλοπ μαϊμού έχει επικεφαλής έναν καθηγητή που πληρώνεται από το ελληνικό δημόσιο. (Λέγε με ΠΑ.ΜΑΚ.)
Το ίδιο πρόσωπο εργάζεται στη NΔ, στα σεμινάρια επιμόρφωσης των στελεχών!
Αυτό δεν τον εμποδίζει να εμφανίζει γκάλοπ που αβαντάρουν το κόμμα στο οποίο εργάζεται.


Αυτά σε λίγες γραμμές αναφέρονται στο δημοσίευμα KΟNTRA NEWS, που προκάλεσαν αναταραχή στο χώρο των εταιρειών δημοσκοπήσεων. Και τώρα τα ψέματα τελειώνουν. Οσονούπω έρχονται αντιμέτωπες με τον Εισαγγελέα.

Το ζήτημα υφέρπει από μηνών, ενώ και πριν τις εκλογές ήταν γνωστές οι... κολεγιές με τα καταχρεωμένα μπατιρομέσα των μεγάλων συμφερόντων! Κια η γενική απαίτηση ήταν αυτή ακριβώς που εκδηλώνεται σήμερα. Δηλαδή η αυστηροποίηση ελέγχου με σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, των εταιρειών δημοσκοπήσεων και μετρήσεων τηλεθέασης.

Το απόστημα με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, που έχουν εξελιχτεί σε βιομηχανία κατασκευής μαϊμού γκάλοπ, έναντι αμοιβής, είναι έτοιμο να σπάσει, μετά τη μεγάλη έρευνα που ξεκίνησε από τη Δικαιοσύνη και τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Στο δημοσίευμα της KΟNTRA NEWS αναφέρεται πως η έρευνα περιλαμβάνει και την αμαρτωλή AGB, η οποία μονοπωλούσε επί χρόνια μετρήσεις θεαματικότητας στο χώρο της τηλεόρασης και για χρόνια λειτουργούσε ασύδοτα και ανεξέλεγκτα αβαντάροντας κανάλια και προγράμματα, τα οποία βρίσκονταν στη δική της σφαίρα συμφερόντων. Και αυτό γίνονταν εις βάρος των περιφερειακών καναλιών!

Σύμφωνα με πληροφορίες της KΟNTRA NEWS έχει αρχίσει εξονυχιστικός έλεγχος στις εταιρείες δημοσκοπήσεων . Οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν φύλλο και φτερό το μετοχολόγιο των εταιρειών, τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει με το δημόσιο, τις ΔΕΚΟ, με κόμματα καθώς και με μεγάλους επιχειρηματίες.

Στην έρευνα συμμετέχει και το ΣΔΟΕ, για να ελεγχθεί αν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έπαιρναν συμβάσεις από δημοσίους οργανισμούς την περίοδο κατά την οποία πραγματοποιούσαν δημοσκοπήσεις οι οποίες κατά περίεργο τρόπο έπεφταν έξω μέχρι και 20 μονάδες!

Η έρευνα πραγματοποιείται γιατί υπάρχουν βάσιμες υποψίες και καταγγελίες ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων λειτουργούν ασύδοτα.

Συνδέουν το αποτέλεσμα των γκάλοπ με οικονομικά συμφέροντα, ενώ κάνουν και δημοσκοπήσεις κατά παραγγελίαν…

Το ΣΔΟΕ θα ελέγξει όλα τα τιμολόγια για να διαπιστωθεί αν οι συμβάσεις των εταιρειών αυτών με δημοσίους οργανισμούς είναι εικονικές και αποσκοπούσαν στην αλλοίωση των αποτελεσμάτων των γκάλοπ υπέρ των κομμάτων που συμμετείχαν στην κυβέρνηση Σαμαρά. 

Παράγοντες της Δικαιοσύνης είναι πεπεισμένοι ότι οι περισσότερες εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν εφαρμόζουν τα επιστημονικά στάνταρ που απαιτούνται για τις μετρήσεις της κοινής γνώμης και κατασκευάζουν τα αποτελέσματα των γκάλοπ ανάλογα με το ποιος πληρώνει.

Οι ίδιες πήγες επισημαίνουν ότι είναι ασυμβίβαστο οι εταιρείες δημοσκοπήσεων να συνάπτουν συμβάσεις εκατομμυρίων με δημοσίους φορείς, γιατί μέσω αυτών χειραγωγούνται από συγκεκριμένα κόμματα αι συμφέροντα. Τα μέχρι τώρα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν τηρούν κανένα κανόνα δεοντολογίας. 

Μια από τις εταιρείες που βομβαρδίζει κάθε μήνα την κοινή γνώμη με γκάλοπ μαϊμού έχει επικεφαλής έναν καθηγητή που πληρώνεται από το ελληνικό δημόσιο. Το ίδιο πρόσωπο εργάζεται στη NΔ, στα σεμινάρια επιμόρφωσης των στελεχών! Αυτό δεν τον εμποδίζει να εμφανίζει γκάλοπ που αβαντάρουν το κόμμα στο οποίο εργάζεται.

Δυο ακόμα εταιρείες δημοσκοπήσεων εμφανίζονται να παρέχουν υπηρεσίες σε οργανισμούς του δημοσίου και υπουργεία. Μάλιστα την περίοδο Σαμαρά υπέγραφαν την μια σύμβαση μετά την άλλη με φορείς του δημοσίου. Πρόκειται για τις εταιρείες που εμφάνιζαν το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα να προηγείται με 65%! Οι εταιρείες αυτές χρησιμοποιήθηκαν για να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη αφού τα αποτελέσματα των ψεύτικων γκάλοπ δημιουργούν δυναμική και παράγουν πολιτικά αποτελέσματα. 

Οι ίδιες εταιρείες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, στις οποίες έπεσαν για μια ακόμα φορά έξω από δέκα έως είκοσι μονάδες! Βέβαια το περίεργο είναι ότι άλλα αποτελέσματα έδιναν στην δημοσιότητα για να παίξουν στα κανάλια και άλλα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που ήθελαν να έχουν καθαρή εικόνα για τις εξελίξεις.

Η έρευνα στοχεύει να ρίξει φως και στη δράση της αλήστου μνήμης AGB που μονοπωλεί τις μετρήσεις τηλεθέασης. Πρόκειται για την εταιρεία που έστηνε το κόλπο με τα λεγόμενα μηχανάκια, τα οποία είχε αποκαλύψει η «ΑΥΡΙΑΝΗ».

Μετά την έρευνα και με βάση τα συμπεράσματα αναμένεται να νομοθετηθεί αυστηρό πλαίσιο για τη λειτουργία τόσο των εταιρειών δημοσκοπήσεων όσο και των εταιρειών που μετρούν την τηλεθέαση για να σταματήσει η ασυδοσία και το αλισβερίσι με τα οικονομικά συμφέροντα και η λεηλασία του δημοσίου με τις συμβάσεις μαϊμού.
Δημοσίευση σχολίου