ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Πανος Ρήγας: Οχι σε αλληλεγγύη α λα καρτ με την ΕΕ


«Η Ευρώπη αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ζητά αλληλεγγύη «α λα καρτ», δεν μπορεί ο κ. Σόιμπλε να ζητά να αντιμετωπίσουμε όλοι ενιαία τη νέα ηγεσία Τραμπ και στο εσωτερικό της ΕΕ να μην υπάρχει αλληλεγγύη» τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, και πρόσθεσε:
 
«Δεν στέκει αυτό και φάνηκε και στο Προσφυγικό, που η χώρα μας ήταν στην πρώτη γραμμή. Καλό είναι, όταν μιλάμε για αλληλεγγύη, να την χρησιμοποιούμε για όλους και σε όλα τα πεδία».

Συμπλήρωσε πως δεν γίνεται να υπάρχει Ευρώπη με δύο ή με τρεις ταχύτητες και πως «η Ευρώπη ξεκίνησε με τη συνοχή και το κοινωνικό κράτος και είχε τη συναίνεση πολλών πολιτών, αλλά πήρε άλλο δρόμο. Τώρα, ή θα επανέλθει σε αυτές τις μορφές αξιών, ή τα προβλήματα θα είναι τεράστια. Εκείνο που πρέπει να γίνει, είναι να έχουμε πολλές ενεργές ταχύτητες που θα δημιουργούν ανάπτυξη».

Ο κ. Ρήγας συνέδεσε τις ασκούμενες πολιτικές με την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. «Αυτές οι πολιτικές λιτότητας έχουν οδηγήσει στην ώθηση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, οδηγούν τις κοινωνίες σε συντηρητικοποίηση» είπε.

Ερωτηθείς για το χθεσινό Eurogroup, απάντησε: «Αποδείχθηκε ότι λέγαμε από την αρχή πως η διαπραγμάτευση είναι πολιτική, καθώς δεν υπάρχουν επιχειρήματα ως προς τους στόχους». Άφησε αιχμές για τη στάση του ΔΝΤ, για το οποίο είπε ότι βάζει πράγματα εκτός συμφωνίας. Σημείωσε: «Έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας και τώρα πρέπει και οι εταίροι να τηρήσουν τις δικές τους». Επανέλαβε πως οι απαιτήσεις του Ταμείου είναι εκτός πραγματικότητας και εκτός ευρωπαϊκού κεκτημένου. «Δεν μπορεί το ΔΝΤ να μιλάει για τη μη βιωσιμότητα του χρέους και να ζητά πλεονάσματα για μετά το 2019 [...] και σήμερα να ζητάει να πάρουμε μέτρα» είπε.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμη: «Από το 2015 οι έξω και οι εντός προσπάθησαν να δημιουργήσουν ασφυξία, σήμερα προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα τοπίο που να δείχνει ότι δεν έχει βιωσιμότητα η πολιτική που ασκούμε [...] Κι εμείς θα θέλαμε να είναι διαφορετικά τα πράγματα, αλλά έπρεπε να γίνει αναδιανομή και το λέω ευθέως αυτό».

Για το κυβερνητικό μέτωπο είπε ότι είναι αρραγές. «Έχουμε απόλυτη αίσθηση της ευθύνης που έχουμε αναλάβει, είμαστε στοχοπροσηλωμένοι όλοι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση» σημείωσε. Χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις της ΝΔ, στην οποία καταλόγισε ευθύνες, λέγοντας ότι επενδύει στην κατάρρευση της διαπραγμάτευσης. «Αυτές οι δηλώσεις είναι επικίνδυνες για τη χώρα. 

Μας λένε ότι σε δυο χρόνια εξαπατήσαμε τους πολίτες, δεν ήμασταν συνεπείς σε όσα εξαγγείλαμε [...] με τις πολιτικές τους όλα τα προηγούμενα χρόνια λυμαίνονταν τον ελληνικό λαό, τα σκάνδαλα είναι μπροστά. Να πάρουμε τις ευθύνες μας για τα δύο χρόνια, να πάρουμε ό,τι μας αναλογεί. Εκείνοι κατέστρεψαν την κοινωνία, εμείς προσπαθούμε βήμα βήμα να διαμορφώσουμε άλλο κλίμα στην ανασυγκρότηση της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: