ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΝΔ: Αντισημιτική γλώσσα λανθάνουσα στη Βουλή


Φωτογραφία αρχείου.


Με αφορμή το παρών, που ψήφισε για την μη αποκατάσταση των γόνων Ισραηλιτών που επέζησαν του Ολοκαυτώματος των Ναζί στον Β' Π. Πόλεμο


Με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλή υπερψήφισε την π. Πέμπτη το βράδυ μια τροπολογία που αποκαθιστά τους απογόνους των Ελλήνων Εβραίων, που διασώθηκαν από τα στρατόπεδα των ναζί, και τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο της εφημερίδας ΑΥΓΗ, το π. Σάββατο:

«Όταν με την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου οι Έλληνες Εβραίοι έπαιρναν τον δρόμο της επιστροφής, αρκετοί βρήκαν πίσω τις οικογένειές τους και συνέχισαν να ζουν κανονικά στην Ελλάδα. Αρκετοί άλλοι, είτε επειδή δεν είχαν ούτε ένα συγγενικό τους πρόσωπο πια στην Ελλάδα είτε γιατί είχαν χάσει την περιουσία τους, επέλεξαν να ζήσουν το υπόλοιπο του βίου τους σε άλλες χώρες χάνοντας την ελληνική υπηκοότητα.

Ο νόμος μέχρι τώρα αποκαθιστούσε τους διασωθέντες από τις θηριωδίες των ναζί και τους έδινε τη δυνατότητα να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα. Η νέα τροπολογία αποκαθιστά πλήρως τον κύκλο αυτόν δίνοντας την υπηκοότητα και στους απογόνους τους.

Πρόκειται για πολίτες που επέλεξαν να παραμείνουν Έλληνες στην ψυχή τους, αλλά το ελληνικό κράτος τους το είχε στερήσει από την ταυτότητά τους.

Γνωρίζοντας όλα αυτά, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και πρωτάκουστη η στάση της Ν.Δ. να αποφασίσει να μην ψηφίσει την τροπολογία αυτή, μαζί με τη Χρυσή Αυγή.
Την ώρα που ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και ο αντισημιτισμός αποτελούν διεθνώς μια κορυφαία πρόκληση για τις δημοκρατικές χώρες, όπου τα ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα προσπαθούν να επιβάλουν και να μπολιάσουν τις κοινωνίες με φόβο και βία απέναντι στο διαφορετικό, η Ν.Δ. έχει τεράστια πολιτική ευθύνη για τη στάση της απέναντι στο ζήτημα αυτό.

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τους πολίτες με δημοκρατικό αίσθημα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στέκεται απέναντι σε όλα τα κόμματα που με ευρύτατη πλειοψηφία αποφάσισαν, έστω και τόσα χρόνια μετά, να αποκαταστήσουν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Με τη στάση της εκτίθεται πολιτικά, ιστορικά και ηθικά. Πόσο μάλλον όταν ο αρχηγός της πριν από λίγο διάστημα τόνιζε ότι “οι κοινωνίες προχωρούν και δεν επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη, παρά μόνο όταν τακτοποιούν τους λογαριασμούς τους με την Ιστορία”. Πόσο μάλλον όταν ο αντιπρόεδρός της, με την ευκαιρία της μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, ζητούσε συγγνώμη, επειδή στο παρελθόν, όπως είπε, είχε σταθεί και συνυπάρξει με ανθρώπους που έδειξαν ασέβεια στους εβραίους συμπατριώτες μας».

Και το άρθρο κατέληγε:

«Δυστυχώς η διγλωσσία, ως στάση, είναι ακόμη πιο επικίνδυνη όταν ακουμπά στη μία της πλευρά την Ακροδεξιά και τον ψηφοθηρικό καιροσκοπισμό».

ΝΔ: Κατά λάθος παρών

Τι είχε προηγηθεί;

Με επίθεση στην ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να δικαιολογήσει τη στάση της στο θέμα των Ελλήνων Εβραίων η ΝΔ, πιεζόμενη από τους ακροδεξιούς του αντισημιτικού χώρου, τους γνωστούς αντι-εβραϊστές! Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η ίδια είχε εκφράσει σύμφωνη γνώμη στη σχετική διάταξη, όμως έφταιγε η κυβέρνηση και οι τροπολογίες που κατέθεσε, εξαιτίας των οποίων... εκ παραδρομής ψήφισε παρών.

Ο γνωστός δαίμων, που τους παρέσυρε! 

Στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ υποστηρίζει πως το ζήτημα της υπηκοότητας των κατιόντων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος έχει ρυθμιστεί, κατά μείζονα τρόπο, από νόμο του 2011, επί υπουργίας Χάρη Καστανίδη, τον οποίο είχε υπερψηφίσει η Νέα Δημοκρατία. Όμως δεν καλύπτονται οι απόγονοι!

Σχετικά με τη χθεσινή τροπολογία, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της, παραθέτοντας αποσπάσματα από τα πρακτικά της Βουλής από την τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού της Εκπροσώπου Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται:

 «μέσα σε ένα κυκεώνα τροπολογιών της Κυβέρνησης και των στελεχών της», η ψήφος της ΝΔ, προφανώς εκ παραδρομής, κατεγράφη ως παρών.

Δηλαδή οι άλλοι έφταιγαν που δήλωσαν παρών οι της ΝΔ!

Δικαιολογίες, που ούτε για τα παιδάκια δεν είναι αρκετές! Γι αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ, της καταχέριασε, μετά και τον Ισραηλήτικη Κοινότητα της χώρας μας, με την παρακάτω ανακοίνωση:

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το παρών της ΝΔ

«Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, χρειάστηκε 185 λέξεις για να ζητήσει συγγνώμη από τους Εβραίους συμπολίτες για το αντισημιτικό του παρελθόν. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. χρειάστηκε 1.682 λέξεις στην ομιλία του για το Ολοκαύτωμα στη Θεσσαλονίκη. Και το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. χρειάσθηκε 14 ώρες και 333 λέξεις για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Αρκούσε, όμως, μόνο μια λέξη για να αναδειχθεί η υποκρισία τους: Παρών».

Και προχωρεί παρακάτω με αιχμές για τον ρατσισμό που έχει φωλιάσει στην ψυχή των ακραίων στοιχείων της ΝΔ, που μάλιστε φέρουν και υψηλά αξιώματα:

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και δεν γνωρίζουμε τι μεσολάβησε στο παρασκήνιο μεταξύ της ακροδεξιάς συνιστώσας και των υπόλοιπων συνιστωσών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης» συνεχίζει.

«Η "εκ παραδρομής λάθος ψήφος" από την παράταξη που ισχυρίζεται πως είναι έτοιμη να κυβερνήσει τη χώρα μόνο θυμηδία προκαλεί» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και υπόψη ότι επρόκειτο περί Γλώσσας λανθάνουσας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: