ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Σαρκαστική σήμερα η εφημερίδα «Αυγή»: Θαύμα, θαύμα!

Πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα ΑΥΓΗ το παράδοξο της αθώωσης όλων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Βατοπεδίου!

 
Αυτό το δικαστικό παράδοξο, ήρθε λίγους μήνες μετά το άλλο του ΣτΕ, που αβαντάρισε τα καταχρεωμένα στις τράπεζες και στη συνείδηση του κόσμου, μεγάλα τηλεοπτικά ΜΜΕ!

Με σαρκαστική διάθεση για το δικαστικό παράδοξο να αθωώνονται όλοι οι συμμετέχοντες στο σκάδαλο του Βατοπεδίου, παρά το γεγονός ότι επί δέκα χρόνια, λίγο ή πολύ, οι σημερινοί θριαμβεύοντες της ΝΔ το είχαν καταδικάσει, η εφημερίδα ΑΥΓΗ, τιτλοφορεί το θέμα στην πρώτη της σελίδα με τα εξής: «Θαύμα, θαύμα! Όλοι αθώοι για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου»


Κάνει αναφορά στην πρώτη σελίδα της για την ΝΔ και κορυφαία της στελέχη, για την παλινωδία που διέπραξαν μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, που άφησε άφωνο το νοήμον κοινό. Και τούτο διότι αυτό το δικαστικό παράδοξο, του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ήρθε λίγους μήνες μετά το άλλο του ΣτΕ, που αβαντάρισε τα καταχρεωμένα στις τράπεζες και στη συνείδηση του κόσμου, μεγάλα τηλεοπτικά ΜΜΕ.

Γραφεί λοιπόν η εφημερίδα «ΑΥΓΗ» της Αριστεράς:  

«Πανηγυρίζουν τώρα για "δικαίωση" Ν.Δ., Κ. Καραμανλής και Ντ. Μπακογιάννη, που το 2008 είχαν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη "σκανδαλώδη υπόθεση"!

Σε «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» επιχειρούν νυν και πρώην ηγεσία της Ν.Δ. να μετατρέψουν τη χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την οποία αθωώνονται όλοι (14) οι κατηγορούμενοι -μοναχοί, κρατικοί υπάλληλοι και δικηγόροι- για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου που είχε συγκλονίσει τη χώρα το 2008. Είναι το Νο 2 σκάνδαλο για την ίδια υπόθεση εννέα χρόνια αργότερα.

Παραβλέποντας το γεγονός ότι, υπό τη νομική προστασία που παρείχε ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, δεν αποδόθηκαν στα εννέα χρόνια ευθύνες σε πολιτικό πρόσωπο, η Ν.Δ. με ανακοίνωσή της, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και η Ντ. Μπακογιάννη προσπάθησαν να σβήσουν ακόμη και τις πολιτικές ευθύνες του κόμματός τους κάνοντας λόγο για «δικαίωση», «λάσπη» ή «σκευωρία».

Το μόνο που παρέλειψαν είναι να ασκήσουν τη στοιχειώδη αυτοκριτική διότι το 2008 το αναγνώριζαν ως «σκάνδαλο»!

Και στις σελίδες 4 και 5 κάνουν αναλυτική παρουσία σε κείμενα της σκοτεινής υπόθεσης, υπό τους κάτωθι τίτλους:

«Από ΝΔ και "Καραμανλικούς", "Γαλάζιοι" πανηγυρισμοί για το "ιερό σκάνδαλο" του Βατοπεδίου» και στον υπότιτλο: «Η χθεσινή απόφαση αφορά μία δίκη κατά την οποία δεν εξετάσθηκε το θέμα των "φυσικών αυτουργών", αφού οι εμπλεκόμενοι με την απόφαση πολιτικοί είχαν "καλυφθεί" από τον νόμο περίευθύνης υπουργών και τη διάλυση της Βουλή».

Και στην αρχή του ρεπορτάζ, αναφέρει:

«Να μετατρέψουν την χθεσινή δικαστική απόφαση για το Βατοπέδιο σε "Κολυμβήθρα του Σιλωάμ" για τις βαρύτατες ιστορικές ευθύνες της "γαλάζιας" διακυβέρνησης της περιόδου 2004-2009, επιχείρησαν χθες τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής όσο και κεντρικά η ΝΔ, παρά το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη ουδόλως αναίρεσε τον σκανδαλώδη χαρακτήρα της υπόθεσης, ενώ δεν "άγγιξε" και τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, καθώς αυτά είχαν προστατευθεί από την παραγραφή του "νόμου περί ευθύνης υπουργών" έπειτα από την αιφνίδια διάλυση της Βουλής το 2009 από την κυβέρνηση Καραμανλή.

Η οδός Πειραιώς, αλλά και ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, σε μία από τις σπανιότατες δηλώσεις του, μίλησαν για "σκευωρία" και "άθλια κατασκευάσματα" παρά το γεγονός ότι η χθεσινή απόφαση έκρινε μόνον ότι δεν υπήρξε δόλος των μοναχών, ενώ η δίκη στερήθηκε έναν σημαντικό μάρτυρα λόγω θανάτου: Την πρώην διευθύντρια γης του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Μαντέλη, που κατά το παρελθόν είχε εκφράσει βαρύτατες καταγγελίες για πολιτικκά πρόσωπα...».

Όλοι αθώοι για το «ιερό» real estate

Με τον παραπάνω τίτλο, η δημοσιογράφος Ειρ. Λαζάρου, μεταξύ άλλων αναφέρει στο άρθρο της:

 «"Λάδι" βγήκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, που συγκλόνισε τη χώρα το 2008, αφού το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκτινε ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις της ανήκουν στο Δημόσιο και ότι το "ιρό" real estate που είχαν στήσει οι ηγούμενοι της Μονής δεν υπέκρυπτε δόλο.

Εκτός από τους κατηγορούμενους και τους παρευρισκόμενους πιστούς, που έψαλαν το "Χριστός Ανέστη" μέσα στη δικαστική αίθουσα, ξεσπώντας σε δάκρυα χαράς, για την απόφαση πανηγυρίζεικαι η Νέα Δημοκρατία κια κυρίως η καραμανλική της πτέρυγα...».

Ανάμεσα στους 14 κατηγορούμενους ήσαν οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος, η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, σύζυγος υπουργού Γ. Βουλγαράκη, ο πατέρας, ο αδελφός της δικηγόροι και οι δύο, ο πρώην πρόεδρος και πρώην δ/νων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρίας Δημοσίου Πέτρος Παπαγεωργίου και Κωνστ. Γκράτζιος αντίστοιχα, ο πρώην γεν. γραμμ. του υπ. Γεωργίας Κωνστ. Σκιαδάς, ο πρώην Δ/ντης της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γιώργος Μητρόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γρηγ. Κρόμπας, που αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση κατηγορίες για απιστία, ηθική αυτουργία σε αυτή, ψευδείς βεβαιώσεις, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ.α. 

«Μετά την αναγγελίαμ της απόφασης και κυρίως της παρεμπίμπτουσας απόφασης, που αποδέσμευε τα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα , φωνάζοντας "άξιος ο γέροντας" (Εφραίμ) και "Χριστός Ανέστη"».

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής: Παραμένουν στη συνείδηδή μας ως εμπλεκόμενοι

Σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων η ΝΕ Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Το ότι αυτή η real estate επιχείρηση σταμάτησε αποκαλυπτόμενη κια ότι οι διεκδικούμενες εκτάσεις ανήκουν στο Δημόσιο, είναι για μας οι μεγάλες και πραγματικές νίκες μέχρι σήμερα αλλά και για το μέλλον.

Οι δε αθώοι της υπόθεσης (κατά την κρίση του Δικαστηρίου), παραμένουν στη συνείδησή μας ως "εμπλεκόμενοι"».

Και ακόμη: 

«Τι ήταν το σκάνδαλο Βατοπεδίου: Μία επιχειρούμενη αρπαγή και ανταλλαγή δημόσιας γης και περιουσίας με ολυμπιακά ακίνητα,  από τη Μονή Βατοπεδίου, κατέχοντας "χρυσόβουλα", αλλά και την πολιτική και νομική στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και συγγενών τους».

Το 2008 αναλάμβανε την ευθύνη «για όσα σκανδαλώδη έγιναν στο Βατοπέδι»

Αναφερόμενη στην στάση του Κ. Καραμανλή μετά την απόφαση, γράφει μεταξύ άλλων:

«Ακόμη και ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, που χθες "πανηγύριζε" για την δικαστική απόφαση, είχε κάνει το 2008 λόγο για "σκανδαλώδη υπόθεση" και είχε... αναλάβει ο ίδιος κατά κεραία την πολιτική ευθύνη».

Συγκεκριμένα  το Δεκέμβριο του 2008, μιλώντας στην Κ.Ο., μετάξύ άλλων είπε:

«Αναλαμβάνουμε το μερίδιο των ευθυνών μας. Γνωρίζω ότι από όσα σκανδαλώδη έγιναν στο Βατοπέδι οι πολίτες έχουν πληγωθεί. Η κυβέρνηση έχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη για κάθε ζήτημα που πληγώνει τους πολίτες. Αναλαμβάνω με ευθύτητα το μερίδιο των ευθυνών που μας αναλογεί».

Σκάνδαλο έβλεπε το 2010 και η Ντ. Μπακογιάννη

«Τον σκανδαλώδη χαρακτήρα είχε παραδεχτεί και η Ντ. Μπακογιάννη, που χθες μίλησε για "λάσπη". Ερωτηθείσα αο 2010 από τον "Αδέσμευτο Τύπο"  αν "ήταν σκάνδαλο το Βατοπέδι" είχε απαντήσει θετικά, προεξοφλώντας ότι κάποιοι έβγαλαν χρήματα από την υπόθεση, λέγοντας επίμ λέξη: "Κατά την γνώμη μου, ήταν (σ.σ.: σκάνδαλο).Όχι αναφορικά με την πολιτική απόφαση της ΝΔ να κάνει τις ανταλλαγές, αυτή κρίνεται εάν ήταν σωστή ή λάθος. Από αυτές τις ανατλλαγές όμως κάποιοι σίγουρα έβγαλαν χρήματα..."».

Τέλος η εφημερίδα αναφέρεται στο τιτίβισμα Παπαδημούλη κια στις δηλώσεις ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ και του Γρ. Ψαριανού από το Ποτάμι.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν τελεσφόρησε,  επειδή υπήρξε η αποκάλυψη 

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενο στο γεγονός δηλώνει:

«Η αθώωση από το δικαστήριο των κατηγορουμένων (μη πολιτικών προσώπων) για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας για την υπόθεση Βατοπεδίου δεν μπορεί να παραγράψει τις πολιτικές ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για το συγκεκριμένο σκάνδαλο» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.Παράλληλα υπενθυμίζει ότι η «προσπάθεια αρπαγής και ανταλλαγής δημόσιας γης και περιουσίας με Ολυμπιακά ακίνητα, από την Μονή Βατοπεδίου δεν τελεσφόρησε, ακριβώς επειδή υπήρξε η αποκάλυψη και η σφοδρή αντίδραση της κοινωνίας και του τότε "Συνασπισμού", επιτρέποντας σήμερα στη δικαιοσύνη να μιλά για "γη και περιουσία" που παραμένει στην κατοχή του δημοσίου».

    

Δεν υπάρχουν σχόλια: