ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Απ. Κατσιφάρας προς το Προεδρείο της Σ.Ο.:


Δείτε βίντεο από την παρέμβαση του Απ. Κατσιφάρα στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=qgZI6SUEaQ4


 «Το μέλλον της Ευρώπης και η ελπίδα της είναι οι νέοι. Ας τους ακούσουμε»

Τις πολιτικές προτεραιότητες του 2ου ήμισυ της θητείας στην Επιτροπή των Περιφερειών, συζήτησαν τα μέλη του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Ομάδας (PES) της ΕτΠ, κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασής της στις Βρυξέλλες.
Παίρνοντας το λόγο ο Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και β’ Αντιπρόεδρος της PES, εστίασε αρχικά σε τρία σημεία στα οποία και πρέπει να ηγηθούν με πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας την Προεδρεία στην Επιτροπή των Περιφερειών που αναλαμβάνει από την 1η Ιουνίου το μέλος της Σοσιαλιστικής.
Αρχικά, μίλησε για το μέλλον της πολιτικής συνοχής, με σκοπό την άρση των ανισοτήτων και τη στήριξη των δημόσιων επενδύσεων. Δεύτερον, αναφέρθηκε στο μέλλον του πακέτου Γιούνγκερ, με την καλύτερη αξιοποίησή του, προς όφελος όλων των τοπικών και περιφερειακών κοινωνιών της Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα ελάχιστες χώρες είχαν τη δυνατότητα να το αξιοποιήσουν. Τέλος, σημείωσε πως το Σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης πρέπει να αξιοποιηθεί, έτσι ώστε η Ευρώπη να αποκτήσει ανταγωνιστικότητα και ασφάλεια.
Ωστόσο, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι η σοσιαλιστική ομάδα οφείλει αναλάβει πρωτοβουλίες και να μην επιτρέψει να μετεξελιχτεί η Ευρώπη, σε Ευρώπη δύο ταχυτήτων, που πολλές συντηρητικές δυνάμεις θα το ήθελαν.
Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της συμμετοχής της κοινωνίας και της νεολαίας στη λήψη των αποφάσεων, επαναφορά στο προσκήνιο των κοινωνικών δυνάμεων, που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ενδυνάμωση της δημοκρατίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα επικαλέσθηκε την Ολλανδία, που η κοινωνία, στις τελευταίες εκλογές, απέκλεισε την ακροδεξιά, με τη μεγάλη συμμετοχή της.
Η μεγάλη μας, όμως, πολιτική υποχρέωση και ευθύνη είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη νεολαία.
«Οι νέοι είναι το μέλλον της Ευρώπης, η ελπίδα της Ευρώπης. Πρέπει να τους ακούσουμε, να τους κατανοήσουμε και να σχεδιάσουμε μαζί τους το μέλλον τους», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας.
Τέλος, προσέθεσε: «Εμείς οι σοσιαλιστές, στο δεύτερο ήμισυ της θητείας και με την Προεδρία σε μέλος της ομάδας μας, πρέπει να εργαστούμε για την Ευρώπη των αξιών και της αλληλεγγύης με αυτοπεποίθηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: