ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Ζητούν συγγνώμη, που τον χειρούργησαν με χειροπέδες

 


Είναι εντελώς απαράδεκτο. Από ιατρικής και πολιτικής άποψης. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρίου και η Ιατρική Υπηρεσία του, αποκάλυψε ότι  την π. Παρασκευή κρατούμενος χειρουργήθηκε φορώντας χειροπέδες. Και ζητούν συγγνώμη γι αυτή την αυθαιρεσία που απάδει της ιατρικής δεοντολογίας. 


Αν η συγγνώμη γίνει δεκτή, εντούτοις δεν απαλλάσσει αυτόν που έδωσε την εντολή να ξεκινήσει το χειρουργείο ενόσο ο κρατούμενος ήταν με χειροπέδες. Μπορεί να κλείσει η υπόθεση αυτή, με μία συγγνώμη; Και αναφερόμαστε σε μεσαιωνική αντίληψη που διαχύθηκε στον χειρουργικό θάλαμο, χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί η αυστηρή τιμωρία του ενόχου. Αυτή είναι ειοκόνα που ξεφτιλίζει την ανθρώπινη υπόσταση και υπονεμεύει την πολιτική ευστάθεια του συστήματος της κοινοβουλευτικής Αριστεράς, παραπέμποντας σε αλήστου μνήμης εποχές.


«Τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση περί εγχείρησης ανοικτής κοιλίας, περί εκθέσεως του ασθενούς σε δημόσια θέα και ότι εγχειρίστηκε με τα χέρια ψηλά είναι αναληθή. Αυτό που είναι αληθές είναι ότι στα χέρια του κρατουμένου, τα οποία ήταν τοποθετημένα στο θώρακα, υπήρχαν χειροπέδες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως συνειδητή πράξη εκ μέρους του ιατρού εναντίον του κρατουμένου. Απλώς, λανθασμένα, θεώρησε ότι ο ρόλος του περιορίζεται στη μικροεπέμβαση και μόνο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αλλά αυτό το περί «λανθασμένης αντίληψης για τον ρόλο του» γιατρού, είναι αν μη τι άλλο ασυγχώρητο.  Έγινε αφορμή για δυσφήμιση του δημόσιου νοσοκομείου.


Διαβάστε την ανακοίνωση που εξεδόθη σχετικά:

«Την Παρασκευή 10/3/2017 και ώρα 11:00π.μ. διεκομίσθη στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας ο κρατούμενος Δ. Κ. 25 ετών για διενέργεια προγραμματισμένης χειρουργικής μικροεπέμβασης στο δέρμα της κοιλιακής χώρας .

Η επέμβαση περιελάμβανε την εκτομή – αφαίρεση δερματικού κοκκιώματος, με τοπική αναισθησία (αντιδραστικού ουλώδους ιστού), σε έδαφος ράμματος από προηγηθείσα χειρουργική επέμβαση προ ετών στην κοιλιακή χώρα.

Ο ασθενής τοποθετήθηκε στο χειρουργικό κρεβάτι όπου τοποθετήθηκαν τα χέρια του επί του θωρακικού τοιχώματος όπως συνηθίζεται για την διενέργεια της συγκεκριμένης επέμβασης. Ρωτήθηκε ο ασθενής εάν νοιώθει αναπαυτικά και η απάντηση ήταν θετική. Μάλιστα του ζητήθηκε να μην κατεβάσει τα χέρια του προς την κοιλιακή χώρα για να μην ξαποστειρώσει το χειρουργικό πεδίο.

Η διαδικασία διήρκησε περίπου 10-15 λεπτά. Έγινε συρραφή του τραύματος και εδόθησαν οδηγίες να επανέλθει ο ασθενής στα Ε.Ι. για επανέλεγχο.

Ο ασθενής έκδηλα ικανοποιημένος και φιλικός ρωτούσε τον θεράποντα ιατρό αν θα παραβρίσκεται ο ίδιος την Δευτέρα και ο οποίος του υποσχέθηκε ότι εάν προλάβει και έχει τελειώσει ένα προγραμματισμένο χειρουργείο θα παραβρίσκεται.

Παρόντες ήταν ο νοσηλευτής και στην πόρτα εισόδου στον χώρο των μικροεπεμβάσεων παραβρίσκονταν δύο φύλακες.

Τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση περί εγχείρησης ανοικτής κοιλίας, περί εκθέσεως του ασθενούς σε δημόσια θέα και ότι εγχειρίστηκε με τα χέρια ψηλά είναι αναληθή.

Αυτό που είναι αληθές είναι ότι στα χέρια του κρατουμένου, τα οποία ήταν τοποθετημένα στο θώρακα, υπήρχαν χειροπέδες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως συνειδητή πράξη εκ μέρους του ιατρού εναντίον του κρατουμένου. Απλώς, λανθασμένα, θεώρησε ότι ο ρόλος του περιορίζεται στη μικροεπέμβαση και μόνο.

Παρά ταύτα η Διοίκηση του Νοσοκομείου καθώς και η Ιατρική Υπηρεσία ζητούν δημόσια συγγνώμη».
Δημοσίευση σχολίου