ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Πανέτοιμη η Ηλεία για την άσκηση «Ηνίοχος 2017»


Η πιο εκτεταμένη σε συμμετοχή άσκηση Ηνίοχος των τελευταίων ετών, θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην Ηλεία. 


Φέτος, συμμετέχουν πέραν των Ελλήνων των Ισραηλινών και των Αμερικανών, οι Ιταλοί και η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η συνύπαρξη στον αέρα των Ισραηλινών και των Αράβων, μαγνητίζει παγκόσμια την κοινή γνώμη καθώς είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο. 

Στο μεταξύ οι αποστολές ήδη έχουν καταφτάσει στην Ηλεία για τη μεγάλη άσκηση που θα φιλοξενήσει όπως κάθε χρόνο η αεροπορική βάση της Ανδραβίδας με επίκεντρο το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής, με σενάρια που θα εξελιχθούν στο Αιγαίο και το Ιόνιο αλλά και ευρύτερα στη Μεσόγειο.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας έχει επιφορτιστεί με το έργο της φύλαξης των αποστολών των τεσσάρων χωρών, που έχουν καταλύσει σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. 

Τις επόμενες ημέρες, από τις 27 Μαρτίου που ξεκινά η άσκηση έως τις 6 Απριλίου που ολοκληρώνεται στους αιθέρες της περιοχής θα θαυμάσουμε τα καμάρια της Πολεμικής Αεροπορίας, κάθε μιας από τις συμμετέχουσες χώρες. Θα συμμετάσχουν και επίλεκτες ομάδες Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού.

Μαζί με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία που ''θα διδάξει τέχνη'' στους υπόλοιπους, με τα Mirage-2000-5 / EGM, τα θρυλικά F-4E AUP Phantom II και τα F-16 block 30 / 50 / 52+ / 52Μ από όλες τις Μοίρες της, συμμετέχουν τα F-16 της USAF και τα F-15E Strike Eagle της USAF. Tα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με Mirage 2000-9 και τα F-16E/F Block 60 Desert Falcon. Τα F-16Ι του Ισραήλ που οι χειριστές τους πλέον , έχουν αποκτήσει


εμπειρία από τους Ίκαρους της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Η Ιταλική Πολεμική Αεροπορία, με ένα σμήνος αεροσκαφών, πιθανότατα με Eurofighter και Tornado.


Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί υπό την εποπτεία του Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας και αναμένεται να την παρακολουθήσουν στρατιωτικοί αναλυτές, φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο.


Ilialive

Δεν υπάρχουν σχόλια: