ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ECOMOBILITY WEEK 2013 - Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις

Στο μόλο Πατρών.




Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο  διήμερο  21 και 22 Σεπτεμβρίου, όπου η Πάτρα  επέλεξε να δει με μια διαφορετική ματιά τη μετακίνηση όλων, με αφορμή τις δράσεις, οι οποίες ήταν αφιερωμένες στη βιώσιμη μετακίνηση και στην αγάπη για την πόλη. 
Στόχος των εκδηλώσεων του προγράμματος, που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Πατρέων και ειδικότερα, τις Αντιδημαρχίες  Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας-Πρόνοιας και Έργων, Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού στο πλαίσιο της Εκστρατείας ECOMOBILITY, ήταν να δοθεί προτεραιότητα στους πεζούς, στα ποδήλατα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 21/9/2013 στις 10.00 το πρωί η oμάδα Εθελοντισμού και Ενεργοποίησης Patrinistas ανταποκρίθηκε και φέτος θετικά στο κάλεσμα του Δήμου Πατρέων και του ECOCITY για να συμμετάσχει στις δράσεις που περιλαμβάνονται στην ECOMOBILITY WEEK 2013, διοργανώνοντας μια «Διαδρομή στους Αιώνες, Από το Ρωμαϊκό Ωδείο στον Γαλλικό Μόλο». 

Στην ξενάγηση στο οδοιπορικό αυτό στο χρόνο συμμετείχαν πάνω από 50 άτομα, ακολουθώντας ως οδηγό τον Πατρινό  Ξενοφώντα Παπαευθυμίου, μουσειολόγο, συντηρητή έργων τέχνης, συγγραφέα και επιμελητή αρκετών εκδόσεων αφιερωμένων στην πόλη μας.

Την ίδια ημέρα αλλά και την Κυριακή 22/9/13 η πλ. Γεωργίου γέμισε από παιδιά - 250 μαθητές περίπου – οι οποίοι ανταποκρίθηκαν, με φρεσκάδα και ενέργεια στο κάλεσμα του Patras Streetball Festival, σε έναν αγώνα μπάσκετ, 3on 3.

Ξεχωριστή νότα το Σάββατο το απόγευμα έδωσε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, αγκαλιάζοντας όπως πάντα τις δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, κάνοντας ένα πλούσιο και ευφάνταστο διαδραστικό παιχνίδι κυκλοφοριακής αγωγής. Λυκόπουλα και παιδιά της πόλης μυήθηκαν... παίζοντας στους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε στον δρόμο, τόσο σαν πεζοί όσο και σαν οδηγοί ποδηλάτων και λοιπών τροχοφόρων, προκειμένου μέσα από πρακτικές διασκεδαστικής και εποικοδομητικής δράσης να δημιουργηθούν οι συνειδητοποιημένοι οδηγοί και περιπατητές του αύριο.

Παράλληλα οι μικροί μας δημότες απεικόνισαν με την... ζωγραφική τους μικρά κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις καθημερινές τους μετακινήσεις και ολοκλήρωσαν την πρωτότυπη αυτή δράση με την συλλογή προτάσεων για την καλυτέρευση της κίνησης όλων των Πατρινών είτε με τα πόδια ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είτε με ποδήλατα σε κατάλληλο ευρύ ποδηλατικό δίκτυο.

Η δράση οργανώθηκε από την 5η Αγέλη Λυκόπουλων Πάτρας και υποστηρίχτηκε αποτελεσματικά από την 3η,6η και 9η Αγέλη.

Η όλη προσπάθεια επισφραγίστηκε με την Κυριακάτικη ποδηλατάδα,  με αφορμή του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο». Έτσι λοιπόν,  200 άτομα με το ποδήλατό τους, αλλά και με τα ποδήλατα της Idealbikes Patras, που κατά τη διάρκεια του διημέρου βρίσκονταν στη διάθεση των πολιτών για ευχάριστες βόλτες, συγκεντρώθηκαν στο Μόλο Αγ. Νικολάου, απολαμβάνοντας μια ηλιόλουστη ποδηλατάδα δίπλα στη θάλασσα, μέσα στο χώρο του παλιού Λιμανιού, διαπέρασαν με ηρεμία και ασφάλεια το άδειο από αυτοκίνητα κέντρο της πόλης, καταλήγοντας στην πλ. Γεωργίου. Όλοι οι συμμετέχοντες, χαμογελαστοί, ανταμείφθηκαν με έναν αναμνηστικό έπαινο, για την πρωτοβουλία τους.

Η Πάτρα εξέτασε μια άλλη οπτική στη μετακίνηση στην πόλη, γεμάτη φρεσκάδα και δίψα ποιοτικής διαβίωσης, διαφορετικές εφαρμογές κυκλοφορίας και συστράτευσης φορέων,  που καταγράφουν το αποτέλεσμα με ζητούμενο να απλωθούν στη καθημερινή λειτουργία της πόλης.

Η διοργάνωση, υποστηρίχθηκε με τη συνεργασία των: Επιμελητήριο Αχαϊας, ΛΟΥΞ Α.Ε., Idealbikes Patras, Patras Streetball Festival, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Ποδηλατικό Όμιλο Πάτρας, Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας, Τροχαία Πατρών, Σωματείο Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Πάτρας, Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας, Εθελοντές Ομάδας «Ε».









Δεν υπάρχουν σχόλια: