ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν δημοτικός σύμβουλος της ΝΔ στη Νίκαια κάνει πλάτες στη ΧΑ

ΔΕΙΤΕ το βίντεο.

Η δράση της χρυσαυγίτικης Τ.Ο. Νίκαιας στην περιοχή δεν αναπτύχθηκε τυχαία και από το πουθενά. Όπως αποκαλύπτουν και τα πρόσφατα ρεπορτάζ η οργάνωση είχε τη κάλυψη της αστυνομίας. Όμως έχει και πλάτες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Οι δράσεις της έβρισκαν υποστήριξη στο πρόσωπο του Νίκου Μονέου, δημοτικού συμβούλου της παράταξης του Κούλη Βρεττάκου που πρόσκειται στη ΝΔ.  "Όποτε έμπαινε θέμα για τη Χρυσή Αυγή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, ο Μονέος την υπερασπιζόταν" δηλώνει στο Ρ/Σ "105.5 στο Κόκκινο" ο Κώστας Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κόντρα στο Ρεύμα στη Νίκαια.


Η δράση της χρυσαυγίτικης Τ.Ο. Νίκαιας στην περιοχή δεν αναπτύχθηκε τυχαία και απο το πουθενά. Όπως αποκαλύπτουν και τα πρόσφατα ρεπορτάζ η οργάνωση είχε τη κάλυψη της αστυνομίας. Όμως έχει και πλάτες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Οι δράσεις της έβρισκαν υποστήριξη στο πρόσωπο του Νίκου Μονέου, δημοτικού συμβούλου της παράταξης του Κούλη Βρεττάκου που πρόσκειται στη ΝΔ.  "Όποτε έμπαινε θέμα για τη Χρυσή Αυγή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, ο Μονέος την υπερασπιζόταν" δηλώνει στο Κόκκινο ο Κώστας Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κόντρα στο Ρεύμα στη Νίκαια.

 Ο κ. Μονέος έχει πάρει ανοιχτά μέρος σε συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής στη περιοχή (κεντρική φωτογραφία) και φρόντιζε να κατηγορεί τις αριστερές παρατάξεις και τους ακτιβιστές που δέχονταν επιθέσεις απο ακροδεξιούς πως "προκαλούν τους χρυσαυγίτες" επαναλαμβάνοντας την περίφημη θεωρία των δύο άκρων. Την ίδια στιγμή εξυμνούσε τη Χρυσή Αυγή για την "κοινωνική συμπεριφορά" της με τις ρατσιστικές διανομές τροφίμων.   Οι επιθέσεις και οι απειλές κατά συνδικαλιστών και ακτιβιστών της αριστεράς από μέλη της Χρυσής Αυγής στη περιοχή ήταν ένα πολύ συχνό φαινόμενο για να μην το γνωρίζει ο κ. Μονέος.   Ο Κ. Παπαδόπουλος είχε καταγγείλει στο δημοτικό συμβούλιο πως στις 11 Μαΐου είχε δεχθεί ανοιχτές απειλές εναντίον του κατά τη διάρκεια μιας από τις καθιερωμένες παρελάσεις  της Χρυσής Αυγής στις γειτονίες της Νίκαιας.

 Τότε οι νεοναζί πέρασαν έξω από το σπίτι του όπου σταμάτησαν και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως: "Τσεκούρι και φωτιά στα κόκκινο σκυλιά και π....ας γιοι αριστεροί". Ο Κ. Παπαδόπουλος προειδοποίησε τότε πως έρχονται επιθέσεις κατά αριστερών στη περιοχή. Ακολούθησε η επίθεση κατά των μελών του ΚΚΕ και η στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα απο το χρυσαυγίτη Ρουπακιά.  Μια ημέρα πριν τη δολοφονία, το δημοτικό συμβούλιο της Νίκαιας συνεδρίασε με μοναδικό θέμα την απαγόρευση της διανομής τροφίμων "μόνο για Έλληνες" που θα πραγματοποιούσε η Χρυσή Αυγή στη περιοχή στις 21/9.  

Ο κ. Μονέος όπως ακούγεται και στο βίντεο, ήταν ο μοναδικός από τους δημοτικούς συμβούλους που διαφώνησε με την απαγόρευση της εκδήλωσης μίσους. Μάλιστα λίγο πριν αποχωρήσει από την συνεδρίαση δηλώνει πως "εγώ θα παραβρεθώ και στο μοίρασμα της ΧΑ". Στην απόφαση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που καταγράφεται στα πρακτικά, ο κ. Μονέος εμφανίζεται ως απών παρά το γεγονός ότι είχε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της εκδήλωσης της ΧΑ.

 Ο Νικόλαος Μονέος το 2006 ήταν υπεύθυνος προεκλογικού αγώνα του υποψήφιου Υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς Αργύρη Ντινόπουλου, ενώ το 2010 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Κούλη Βρεττάκου και τη στήριξη της ΝΔ. Από το 1998 και για οκτώ χρόνια ήταν Πρόεδρος υπαίθριων εμπόρων Πειραιώς και γύρω δήμων. Σήμερα εκτός από δημοτικός σύμβουλος είναι ταυτόχρονα και  Πρόεδρος των Ειδικών Επαγγελμάτων Λαϊκών Αγορών Πειραιώς. Πρόκειται για το σωματείο των εμπόρων που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές και πωλούν όλα τα προϊόντα πλην τροφίμων, όπως ρούχα κ.α. Στην Κοκκινιά όλοι γνωρίζουν πως πρόκειται για ένα ακροδεξιό σωματείο με το οποίο έχουν πολύ κοντινή σχέση οι χρυσαυγίτες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και ειδικά τα "κεφάλια" της Τ.Ο της Νίκαιας.

 Στο δημοσίευμα του "Έθνους" στις 19/9, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στο φάκελο της Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως υπάρχει άμεση σχέση της Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής με τους πωλητές των λαϊκών αγορών απο τους οποίος φέρονται να παίρνουν ποσοστά.  Η τοπική λαϊκή αγορά στη "Παιδική Στέγη" της Νίκαιας έχει μετατραπεί δεκάδες φορές σε πεδίο μάχης από τις επιθέσεων χρυσαυγιτών κατά εργαζομένων -μεταναστών αλλά  και κατά αντιφασιστών. Το τελευταίο περιστατικό -που καταγράφηκε- ήταν στις 18 Απριλίου όπου δύο μέλη της ΔΕΑ διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο όταν κατά τη διάρκεια μοιράσματος φυλλαδίων, τους επιτέθηκε 10μελής ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής, μερικά μέτρα μακριά από τα γραφεία της οργάνωσης στη Πέτρου Ράλλη.
  
 Το Κόκκινο επικοινώνησε με τον επικεφαλής της παράταξης Κούλη Βρεττάκο, ο οποίος σε γραπτή του ανακοίνωση έχει καταδικάσει τις δράσεις της Χρυσής Αυγής στη περιοχή και απουσίαζε από την επίμαχη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. "Ο κ. Μονέος ενήργησε πέραν το δέοντος εκφράζοντας προσωπικές του απόψεις" σχολιάζει ο κ. Βρεττάκος αναφορικά με τη στάση του κ. Μονέου, ενώ παρέπεμψε στην ερχόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Νίκαιας τη Δεύτερα για να λυθεί το ζήτημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: