ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Πείτε την αλήθεια‏ - Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια τεράστια απειλή και χρειάζονται άμεσα μέτρα!

Αγαπητοί φίλοι,


Σήμερα, οι κορυφαίοι επιστήμονες του κόσμου θα δημοσιεύσουν την πιο σημαντική έκθεση των τελευταίων δεκαετιών για την κλιματική αλλαγή και το μέλλον του πλανήτη μας. Αλλά οι μεγάλες εταιρίες πετρελαίου και ενέργειας έχουν αναθέσει την υπονόμευση αυτής της επαναστατικής έρευνας στον νταή τους, τον μεγιστάνα των διεθνών ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ. Ας αποκρούσουμε αυτή την επίθεση που ετοιμάζει ξεμπροστιάζοντάς τον για τα ψέματα που διαδίδει μέσα απ’ τα κανάλια του και τις εφημερίδες του πριν είναι πολύ αργά:

Σήμερα, οι κορυφαίοι επιστήμονες του κόσμου θα δημοσιεύσουν την πιο σημαντική έκθεση των τελευταίων δεκαετιών. Η έκθεση αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια τεράστια απειλή και ότι μόνο αν οι κυβερνήσεις λάβουν άμεσα μέτρα μπορούμε να αποφύγουμε την καταστροφή. Πρόκειται για μία έκθεση η οποία θα προκαλέσει παγκόσμια αφύπνιση για τη διάσωση τον πλανήτη μας. Όμως, οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και βρώμικης ενέργειας έχουν ‘φιλίες’ μ’έναν πανίσχυρο νταή ο οποίος ετοιμάζεται να κουκουλώσει τις αλήθειες που πάνε να βγουν στην επιφάνεια.

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ έχει στην κατοχή του εκατοντάδες κανάλια και εφημερίδες, μεταξύ των οποίων το υπέρ-συντηρητικό Fox News και η Wall Street Journal. Χρησιμοποιεί τη δύναμη που του δίνουν αυτά τα μέσα για να βοηθάει τα ‘φιλαράκια’ του, τους βιομηχάνους πετρελαίου, να εμποδίζουν κάθε κυβερνητική πρόταση που απειλεί τα κολοσσιαία κέρδη τους. Είναι σοκαριστικό πως στις ΗΠΑ μόνο, πάνω από το 80% των άρθρων σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη μας που δημοσιεύονται στις εφημερίδες του Μέρντοχ, παραπλανούν τους αναγνώστες! Τώρα έχει βάλει στο μάτι αυτή την πρωτοποριακή έκθεση και θα χρησιμοποιήσει την αυτοκρατορία των ΜΜΕ που έχει χτίσει για να κυριαρχήσει πάλι στη συζήτηση... εκτός και αν οι πολίτες του κόσμου ενώσουμε τις φωνές μας τώρα και πνίξουμε τη δική του.

Μάχες όπως κι αυτή, κερδίζονται ή χάνονται στη συνείδηση της κοινής γνώμης. Ένα ισχυρό, παγκόσμιο ψήφισμα προς υποστήριξη της αλήθειας, μαζί με επιστολές προς συντάκτες ειδήσεων, tweets και μηνύματα στα social media είναι τα όπλα μας για να κερδίσουμε αυτό τον αγώνα.

Ας ξεμπροστιάσουμε τον Μέρντοχ τώρα και ας τον κάνουμε να δημοσιεύσει την αλήθεια. Λάβε μέρος τώρα και διάδωσε την εκστρατεία στους πάντες. Όταν η έκκλησή μας φθάσει το 1 εκατ. υπογραφές θα στείλουμε μια ομάδα απ’ τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου να του παραδώσουν τα στοιχεία για το τι ακριβώς συμβαίνει στον πλανήτη μας:

http://www.avaaz.org/en/murdoch_tell_climate_truth_gk/?bBERZdb&v=29655

Αυτή η έκθεση, που έχει γραφτεί από 2.000 (!) επιστήμονες, πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη στοιχειοθέτηση σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη μας εδώ και χρόνια. Αναφέρει κατηγορηματικά ότι ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για την υπερθέρμανση του πλανήτη και ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα για να αποτρέψουμε τις επιπτώσεις που θα έχει στη γη μας, όπως ξηρασίες, καταιγίδες, η άνοδος της στάθμης της θαλάσσιας, και το λιώσιμο των παγετώνων. Η κλιματική αλλαγή θα μας επηρεάσει όλους, αρχίζοντας απ’ τα νησιά μας, τις καλλιέργειές μας, τις θάλασσές μας και τις παράκτιες πόλεις μας, παντού!

Χρειάζεται πραγματικό θάρρος για να αντιστραφεί η ζημιά που προκαλούμε στον πλανήτη μας, αλλά οι πολιτικοί έχουν βολευτεί με το παραμύθι του ‘αντιλόγου’, το οποίο συστηματικά καλλιεργείται από δεξιούς, αρνητές της κλιματικής αλλαγής, και το χρησιμοποιούν ως πρόφαση για αδράνεια. Γι’ αυτό και οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και ενέργειας ξοδεύουν απίστευτα ποσά για τη χρηματοδότηση ‘επιστημονικών’ ερευνών της πλάκας, οι οποίες τροφοδοτούν αμφιβολίες για τα αποδεικτικά στοιχεία της κλιματικής αλλαγής και για τις ενέργειες που απαιτούνται για να ανατρέψουμε την καταστροφή. Ο Μέρντοχ είναι το ισχυρό φιλαράκι τους, που δίνει σ’ αυτές τις έρευνες της πλάκας, τεράστια δημοσιότητα παγκοσμίως. Έτσι ο Μέρντοχ παρασέρνει ακόμα και τα πιο αντικειμενικά ΜΜΕ αφού οι συντάκτες τους αισθάνονται ότι, στο όνομα της "αντικειμενικότητας", πρέπει να αναφερθούν σ’ αυτό τον ψευδή αντίλογο.

Αυτή τη στιγμή, εκπρόσωποι των κυβερνήσεων συζητούν με επιστήμονες για να καθορίσουν τι σημαίνει αυτή η έκθεση και τι πρέπει να γίνει. Θα μπορούσε να είναι ο καταλύτης για μια παγκόσμια συνεργασία για τη διάσωση του πλανήτη μας. Αλλά, αν όλα τα ΜΜΕ αναμασήσουν τα παραμύθια του Μέρντοχ, θα μας γλιστρήσει μέσα απ’ τα χέρια η ευκαιρία να χαράξουμε πρωτοποριακή πολιτική για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης απειλής της ανθρωπότητας.

Ας κάνουμε τα ΜΜΕ να πουν την αλήθεια και ας δώσουμε ένα τέλος στο στημένο αντίλογο της κλιματικής αλλαγής. Υπόγραψε το ψήφισμα τώρα και ζήτα απ’ τον Μέρντοχ να οπισθοχωρήσει:

http://www.avaaz.org/en/murdoch_tell_climate_truth_gk/?bBERZdb&v=29655

Οι επιστήμονες λένε πως αν δεν λάβουμε μέτρα τώρα, θα φτάσουμε στο λεγόμενο σημείο μηδέν απ’ το οποίο θα είναι πλέον πολύ αργά για να σταματήσουμε τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Οι πολιτικοί ηγέτες έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν πως πρέπει να λάβουν μέτρα. Οι βρώμικες εταιρίες και η μαφία των ΜΜΕ θα κάνουν ό,τι περνάει απ’ το χέρι τους για να υπερασπιστούν τα κέρδη τους, αλλά η αλήθεια και τα στοιχεία είναι με το μέρος μας. Το ξέρουμε πως αν ενώσουμε τις φωνές μας τώρα, μπορούμε να σταματήσουμε την ηχορύπανση του Μέρντοχ και να διασφαλίσουμε ένα μέλλον για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας… αλλά πρέπει πρώτα να κερδίσουμε αυτή τη μάχη.


Με ελπίδα,

Alice, Jamie, Iain, Luis, Emma, Bissan, Laura, Ricken, Jooyea και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Την Παρασκευή η κρίσιμη έκθεση του ΟΗΕ για το κλίμα – (In.gr)
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231266793

Η επιστήμη ενοχοποιεί τον άνθρωπο για την κλιματική αλλαγή (Agronews)
http://www.agronews.gr/green-report/klimatiki-allagi-/arthro/101967/i-epistimi-enohopoiei-ton-anthropo-gia-tin-klimatiki-allagi/

National Geographic: Χωρίς Θεσσαλονίκη, νησιά και Πελοπόννησο αν έλιωναν οι πάγοι
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/perivallon/national_geographic_xwris_thessalonikh_nhsia_kai_peloponnhso_an_eliwnan_oi_pagoi.2408099.html

Τι σημαίνει 95% βεβαιότητα υπερθέρμανσης για τους επιστήμονες - What 95% certainty of warming means to scientists (Huffington Post)
http://www.huffingtonpost.com/huff-wires/20130924/us-sci-warming-certainty/

Υπονομεύει η News Corp. την επιστήμη; - Is News Corp. Failing Science? (Union of Concerned Scientists)
http://www.ucsusa.org/assets/documents/global_warming/Is-News-Corp-Failing-Science.pdf

Η υπερθέρμανση του πλανήτη μας είναι πραγματικότητα - Global Warming Is Very Real (Rolling Stone)
http://www.rollingstone.com/politics/news/global-warming-is-very-real-20130912

Έκθεση του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή χρησιμοποιεί μωβ χρώμα για να απεικονίσει την επιδείνωση των κλιματικών κινδύνων - Climate Change Report From UN Introduces Purple Color To Depict Worsening Climate Risks (Reuters)
http://www.huffingtonpost.com/2013/09/13/climate-change-report-un_n_3918823.html

Οι εφημερίδες του Μέρντοχ παραπλανούν το κοινό σχετικά με την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον - Rupert Murdoch's Newspapers Mislead Public On Climate Change and Environment (DeSmog Blog)
http://www.desmogblog.com/rupert-murdoch-s-newspapers-mislead-public-climate-change-and-environment

Δολάρια για τους αρνητές: Οι μεγάλες εταιρίες πετρελαίου χρηματοδοτούν την άρνηση της κλιματικής αλλαγής - Dollars for Deniers: Big Oil Funds Climate Science Denialism (Daily Kos)
http://www.dailykos.com/story/2013/01/26/1182365/-Dollars-for-Deniers-Big-Oil-Funds-Climate-Science-Denialism/

Τα 5 στάδια της κλιματικής άρνησης παρουσιάζονται πριν τη δημοσίευση της έκθεσης IPCC - The 5 stages of climate denial are on display ahead of the IPCC report (The Guardian)
http://www.theguardian.com/environment/climate-consensus-97-per-cent/2013/sep/16/climate-change-contrarians-5-stages-denial?CMP=twt_gu


****English version****

Dear friends,


In 24 hours, the world's leading climate experts will release the most important report about our planet's future in decades -- but big oil and energy are rallying their worst bully to undermine this global wake up call: Rupert Murdoch and his huge conservative media empire. Let's beat back his attack by calling him out out to tell the climate truth before it's too late:


In 24 hours, the world's top scientists will release the most important report in decades: proving once and for all that climate change is a massive threat, but that government action now can stop catastrophe. It's a global wake up call to save our planet, but big oil and dirty energy have a powerful bully who's rallying to stop the truth from coming out.

Rupert Murdoch owns hundreds of major media outlets including ultra conservative Fox News and the Wall Street Journal, and he's using his media power to help his oil buddies stop governments acting to curb their profits. In the US alone, a shocking 80% of climate stories from Murdoch's select papers mislead readers about global warming! Now he's set his sights on this groundbreaking report, and his media empire will dominate the conversation unless people around the world stand together and drown him out.

Battles like this are won or lost in the court of public opinion. One giant global petition supporting climate truth plus letters to the editor, tweets, social media messages could be the blows we need to win this fight. Let's call Murdoch out now and persuade him to back off his attack on science and report the truth. Join now and spread the word -- when our call reaches 1 million we'll send a group of the world's best scientists to directly give him the facts:

http://www.avaaz.org/en/murdoch_tell_climate_truth/?gkbv

This report written by 2000(!) scientists will be the most comprehensive body of evidence on global warming in years. It states that global warming is "unequivocally" human made, and that urgent action is required by our governments to avert the impact it could have on our earth through droughts, storms, sea level rise, melting glaciers and ice sheets. Climate change will affect all of us, starting with our coral islands, our crops, our seas, and our coastal cities, everywhere!

But acting to reverse the damage to our planet will take courage and politicians have used the false "climate debate" fueled by right-wing climate deniers as excuses for inaction. That's why big oil and energy spend so much time funding junk science to question the fact of climate change and the plan needed to reverse its devastation. Murdoch is such a powerful friend because he gives the junk tons of media play around the world. Others join in and they drag more balanced media down as editors feel compelled to mention this phony debate in the name of "objectivity".

Government representatives are sitting down with the scientists right now to determine what this report means and what needs to be done. It could be the catalyst for global action that is vital to salvage our earth, but if our media outlets follow Murdoch's lead, we'll lose this key moment for visionary policy that is critical to stop the global crisis of our time.

Let's get the media to report the truth, end the false climate debate and start the serious battle to end climate change. Sign the petition now to call out Murdoch's spin:

http://www.avaaz.org/en/murdoch_tell_climate_truth/?gkbv

Scientists say if we don't act now, it's over. We will simply tip over the point where we can stop the impact of global warming. Our political leaders are beginning to recognize that they must act. The dirty polluters and media mafia will all do their best to keep their income coming in, but momentum and truth are on our side. If we come together, we know we can stop the wacko noise and save the future for our children and grandchildren, but we must win this battle now.

With hope,

Alice, Jamie, Iain, Luis, Emma, Bissan, Laura, Ricken, Jooyea and the rest of the Avaaz team

MORE INFORMATION:

What 95% certainty of warming means to scientists (Huffington Post)
http://www.huffingtonpost.com/huff-wires/20130924/us-sci-warming-certainty/

Is News Corp. Failing Science? (Union of Concerned Scientists)
http://www.ucsusa.org/assets/documents/global_warming/Is-News-Corp-Failing-Science.pdf

Global Warming Is Very Real (Rolling Stone)
http://www.rollingstone.com/politics/news/global-warming-is-very-real-20130912

Climate Change Report From UN Introduces Purple Color To Depict Worsening Climate Risks (Associated Press)
http://www.huffingtonpost.com/2013/09/13/climate-change-report-un_n_3918823.html

Rupert Murdoch's Newspapers Mislead Public On Climate Change and Environment (DeSmog Blog)
http://www.desmogblog.com/rupert-murdoch-s-newspapers-mislead-public-climate-change-and-environment

Dollars for Deniers: Big Oil Funds Climate Science Denialism (Daily Kos)
http://www.dailykos.com/story/2013/01/26/1182365/-Dollars-for-Deniers-Big-Oil-Funds-Climate-Science-Denialism/

The 5 stages of climate denial are on display ahead of the IPCC report (The Guardian)
http://www.theguardian.com/environment/climate-consensus-97-per-cent/2013/sep/16/climate-change-contrarians-5-stages-denial?CMP=twt_gu


Support the Avaaz Community!
We're entirely funded by donations and receive no money from governments or corporations. Our dedicated team ensures even the smallest contributions go a long way. Donate to Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια: