ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Γιώργος Πάντζας: «Τα παιδιά μας, οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην απελπισία και την αμορφωσιά»



Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Πάντζας, με θέμα τα εκπαιδευτικά κενά στα Δημοτικά Σχολεία της Δυτικής Αττικής.

Με την ερώτησή του, ο Βουλευτής ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να τον ενημερώσει για το πότε και με ποιο τρόπο σκοπεύει να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στο 2ο Δημοτικό της Νέας Περάμου αλλά και γενικά στα Δημοτικά Σχολεία της Δυτικής Αττικής.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Με την εφαρμοζόμενη από την κυβέρνηση των συνεταίρων μνημονιακή πολιτική, για πέμπτη συνεχή χρονιά, η εκπαίδευση στη χώρα μας οδηγείται στο απόλυτο αδιέξοδο. Ότι έχει κατακτηθεί σε διάστημα πολλών ετών και με πολλούς αγώνες, απαξιώνεται ή καταργείται.

Συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων, αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, κατάργηση όσων υποστηρικτικών δομών της εκπαίδευσης έχουν απομείνει. Σχολικά κτίρια – κουφάρια, χωρίς θέρμανση, χωρίς καθαρισμό, χωρίς ολοήμερο πρόγραμμα, χωρίς σχολικούς φύλακες.

Χωρίς εκπαιδευτικούς.

Το πολυτιμότερο κομμάτι της κοινωνίας μας, τα παιδιά μας, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην απελπισία και την αμορφωσιά.

Στα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής της Δυτικής Αττικής, τα κενά των Δασκάλων του κανονικού προγράμματος πλησιάζουν τα 80. Ειδικότερα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου, στο οποίο φοιτούν 235 μαθητές, απουσιάζουν 8 Δάσκαλοι από το κανονικό πρόγραμμα. Το υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό, 4 Δάσκαλοι και 1 Γυμναστής, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του συνόλου των μαθητών, οι περισσότεροι από τους οποίους παραμένουν στα σπίτια τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: