ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Το λιγότερο επικουρία στον καταρρέοντα Σαμαρά το ύποπτο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία»

Προεκλογικά το 2012 προβοκάριζε τον Τσίπρα ότι έχει σχέσεις με Λαλιώτη!


Μιλούσε για «Αφγανούς μακελάρηδες» προκαλώντας με το ρατσιστικό μίσος που διέχεε την εποχή του φόνου του τραγικού Λαζανά

Για την υπόθεση των καταλογισμών των οικονομικών επιθεωρητών σε βάρος καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ αυτοί ακυρώνονται ο ένας μετά τον άλλο, καθώς στο δικαστήριο καταπίπτουν ως τυπική πράξη των Πανεπιστημίων όλης της χώρας, κάτι που από το 2007 με σχετικό νόμο έχει θεσμοθετηθεί, ένα ύποπτο δημοσίευμα της προσκείμενης στην ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, εφημερίδας «Δημοκρατία» που αναφέρεται σε απόφαση της 20-6-2013 του Συμβ. Εφετών, έφερε στην επιφάνεια, προφανώς την ανάγκη επικουρίας του  Αντ. Σαμαρά, ενώ βάλλεται από την εσωκομματική αντιπολίτευση των Ντ. Μπακογιάνη, Πρ. Παυλόπουλο, τον Πατρινό Άρη Σπηλιωτόπουλο κ.α. για την ερωτοτροπία του με την ΧΑ.

Μα θυμίσω ότι ήταν η ίδια εφημερίδα που μιλούσε για «Αφγανούς μακελάρηδες» προκαλώντας με το ρατσιστικό μίσος που διέχεε, την εποχή του φόνου του τραγικού Λαζανά στην Πάτρα.

Ο ρατσισμός στο μεγαλείο του!
Η εφημερίδα «Δημοκρατία» της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου, προσκείμενη στην ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, γνωστή στην πόλη της Πάτρας από το ρατσιστικό μίσος που καλλιέργησε σε βάρος Αλγερινού υπηκόου, ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από χρυσαβγίτες πίσω από τις εγκαταστάσεις της «Π-Π», όπου τον βρήκαν μισολιπόθυμο πολίτες από τη ΒΕΣΟ ΜΑΡΕ που αντελήφθησαν το αποτρόπαιο γεγονός, αποφάσισε, για υποβοηθητικούς της ΝΔ λόγους, να ανασύρει μια υπόθεση που ταλαιπωρεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας στοχοποιώντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Σταθάκη αλλά και τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα. Πρόκειται για την υπόθεση των καταλογισμών σε σειρά πανεπιστημιακών δασκάλων ποσών που δαπανήθηκαν για την λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης μεταξύ των ετών 1996-2004 κατά παράβαση υποτίθεται της κείμενης νομοθεσίας μετά από έλεγχο του επιθεωρητή κ. Χριστοδουλάκη ο οποίος εγκαλείται από τη μεριά του Πανεπιστημίου για σειρά παρατυπιών κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το πέρας της έρευνας.

Τα επίμαχα ποσά αφορούν την Φοιτητική κατοικία Ρεθύμνου, το Μεγάλο Αμφιθέατρο στο Ρέθυμνο καθώς και την διαχείριση του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας που κατά πάγια τακτική των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων χρησιμοποιείται για να καλύπτονται ζωτικές λειτουργικές και εκπαιδευτικές ανάγκες τους. Σε ό,τι αφορά τα δύο πρώτα θέματα το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε προληπτικά εγκρίνει τις συναφείς δαπάνες επομένως κανένα ζήτημα δεν τίθεται.

Αφορμή για την ανακίνηση του θέματος από την εφημερίδα έδωσε το από 20 Ιουνίου 2013 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σύμφωνα με το οποίο παραπέμπονται στο ακροατήριο με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία οι καθηγητές που είχαν κατά την περίοδο 1996 – 2004 την ευθύνη για την διαχείριση του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (στο εξής Λογαριασμός).

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι καταλογισμοί του οικονομικού επιθεωρητή Χριστοδουλάκη που αφορούν στην διαχείριση του Λογαριασμού ακυρώνονται ο ένας μετά τον άλλο από το Ελεγκτικό Συνέδριο που έχει αρμοδιότητα εκδίκασης των έφεσεων στις σχετικές αποφάσεις των οικονομικών επιθεωρητών.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι οι καθηγητές που είχαν την ευθύνη της διαχείρισης του Λογαριασμού ήταν αδύνατο να γνωρίζουν ότι η ΚΥΑ 679/1996 σύμφωνα με την οποία είχαν δικαίωμα να  προχωρούν σε πληρωμές για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών είναι ανίσχυρη και γι αυτό το λόγο δεν έχουν υπαιτιότητα για το καταλογισθέν σε βάρος τους έλλειμμα.

Να σημειωθεί δε ότι ο νόμος από το 2007 και ύστερα επιτρέπει την χρήση των Λογαριασμών αυτών και για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των Ιδρυμάτων.

Γιατί τότε έχουμε παραπομπή στο ακροατήριο; Η ποινική διαδικασία είναι αυτόνομη από την αντίστοιχη διοικητική. Τα πολιτικά δικαστήρια έχουν αρμοδιότητα να ελέγξουν την ενδεχόμενη ύπαρξη ποινικών ευθυνών αλλά μετά τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου η ακροαματική διαδικασία έχει απλώς τυπικό χαρακτήρα.

Χρήσιμες πηγές:

1. Χανιώτικα νέα, σημερινό δημοσίευμα.


2. Σελίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης που περιέχει αναλυτικό ιστορικό, την απόφαση του Ελέγκτικού Συνεδρίου (3400/2011), πλούσια αρθρογραφία και άλλες χρήσιμες πληροφορίες




Δεν υπάρχουν σχόλια: