ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Έξι χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση των εργαζομένων της ΑΔΕΔΥ σήμερα στην Πάτρα

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την μεγαλειώδη διαδήλωση της ΑΔΕΔΥ


Συνεχίστηκαν και μάλιστα διευρύνονται από σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι καθηγητές απεργούν και σήμερα και το απόγευμα η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της.
Επίσης ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται και σήμερα η απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Χθες το πρωί από νωρίς εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων απέκλεισαν το Δημαρχιακό Μέγαρο.

Σήμερα ξεκινά η 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και σε αυτή συμμετέχουν και οι δάσκαλοι, ενώ νέα πενθήμερη απεργία πραγματοποιούν από χθες, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Στις πορείες που πραγματοποιήθηκαν έλαβαν μέρος πολλά άτομα, ενώ  τουλάχιστον 6 χιλ. άτομα από την ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, απεργούν σήμερα και αύριο οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι εφοριακοί, ενώ σήμερα σε στάση εργασίας προχωρούν από τις 10 έως τη 1 το μεσημέρι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Στην Πάτρα σήμερα είχαν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις και έγιναν δύο ξεχωριστές πορείες.

Το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στις 10.30 στην πλατεία Γεωργίου και η ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ επισημαίνει:

Ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων για να εμποδίσουμε τα μέτρα της σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων. Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική. Ενοτητα – οργανωση – αγωνας - λαϊκη αντεπιθεση για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού.

Κυβέρνηση, πλουτοκρατία και Ε.Ε. προσαρμόζουν την Δημόσια Διοίκηση και το αστικό κράτος, στις νέες συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης ώστε αυτό να υπηρετήσει πιο αποτελεσματικά τις γενικότερες στοχεύσεις τους και την κερδοφορία τους. Οι απολύσεις είναι ένα μέρος των γενικότερων αναδιαρθρώσεων για την αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης.

Από ένα τέτοιο κράτος εχθρικό προς τους εγαζόμενους, αυταρχικό, ταξικό, στην υπηρεσία του κεφαλαίου, που είναι στενά δεμένο με τους μηχανισμούς της Ε.Ε. τίποτα θετικό δεν μπορεί να περιμένει για τον εαυτό του ένας δημόσιος υπάλληλος, όπως και όλος ο εργαζόμενος λαός.

Ήδη στους Δήμους έχουμε 2234 σχολικούς φύλακες που είναι σε διαθεσιμότητα και από την Δευτέρα 23 του Σεπτέμβρη ακολουθούν 3500 χιλιάδες δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κλάδου θ' ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, δηλαδή από τον Οκτώβρη έως το τέλος του χρόνου, που άλλες 12.500 χιλιάδες εργαζόμενοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα.

Με την υποχρηματοδότηση των Δήμων, τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές δεκάδες χιλιάδες παιδιά μένουν έξω από τους Παιδικούς Σταθμούς, χώρια αυτά που τα πετάνε έξω επειδή οι γονείς τους δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τα τροφεία της περσινής χρονιάς!

Απολύει μέσα στο 2013 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, 4.000 Δημόσιους υπάλληλους κυρίως από τον κλάδο των ΟΤΑ, συγχωνεύει ή καταργεί δεκάδες Οργανισμούς, και σύμφωνα με δημοσιεύματα ακόμα και το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ !

Μέχρι το 2015 ετοιμάζει χιλιάδες απολύσεις μέσω της «άρσης» της προσωρινής διαταγής με την οποία οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ παραμένουν στις δουλειές τους, μέσω του αποχαρακτηρισμού των ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, της αξιολόγησης, των νέων οργανογραμμάτων και του πειθαρχικού δίκαιου.
Με την αύξηση του ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών, με τα νέα οργανογράμματα στους ΟΤΑ και τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις των Οργανισμών, κατασκευάζουν χιλιάδες πλεονάζοντες εργαζόμενους και βγάζουν 25.000 σε διαθεσιμότητα. Τους μετακινούν υποχρεωτικά από υπηρεσία σε υπηρεσία, από νομό σε νομό και σε όλη την Ελλάδα. Ξεσπιτώνουν χιλιάδες οικογένειες, αδιαφορώντας αν οι άνθρωποι αυτοί, κυρίως οι νέοι συνάδελφοί μας με τον πενιχρό μισθό τους τα βγάζουν ή δεν τα βγάζουν πέρα. Κανένας μόνος του. Κανένας φόβος. Καμιά ηττοπάθεια. Αγώνας οργανωμένος, σχεδιασμένος.

Αν τον αγώνα όλοι μαζί δεν μοιραστούμε, τότε θα μοιραστούμε την ανέχεια, την φτώχεια, την εξαθλίωση".

Η ΑΔΕΔΥ Αχαΐας αναφέρει:
"Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την παρουσία της τρόικας στη χώρα μας, αποφάσισε την κήρυξη νέας 48ωρης Απεργίας, για την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη του 2013.
αντιδρώντας στις πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικα

- που Στοχοποιούν και Απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα.
- που καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος
- και πλήττουν τους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι υφίστανται εδώ και τέσσερα χρόνια τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων και σήμερα καταδικάζονται κατά χιλιάδες σε διαθεσιμότητα και απόλυση.

Το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ, στα πλαίσια της προαναφερόμενης Απεργιακής Κινητοποίησης, ακόμη μια φορά, ΚΑΛΕΙ όλα τα Σωματεία – Μέλη, όλους τους Εργαζόμενους να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ, τόσο σ΄ αυτήν την προαναφερόμενη 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ, όσο και στις σχετικές ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

- Στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, που διοργανώνουμε την ΤΡΙΤΗ 24 Σεπτέμβρη και ώρα 10:30 πμ, στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, την ώρα δηλ κατά την οποία η τρόικα θα συναντηθεί με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

- Την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη και ώρα 10:30 πμ, στην Πλατεία Γεωργίου ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΣΤΗΡΙΞΗ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζόμενων του Πανεπιστημίου Πατρών, στηρίζοντας τους εκεί Εργαζόμενους αλλά και τούς Εκπαιδευτικούς, που πλήττονται από τις πάμπολες διαθεσιμότητες.

Δοθείσης της ευκαιρίας να υπογραμμίσουμε την ανάγκη για συστηματική και αποτελεσματική οργάνωση των αγώνων όλων των εργαζομένων, επισημαίνοντας την ανάγκη της Συνέχισης του Αγώνα, μέσα από ΜΑΖΙΚΕΣ και ΕΝΩΤΙΚΕΣ κινητοποιήσεις, ενάντια στην ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, που αγγίζει και αφορά όλους μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ λοιπόν ΕΝΑΝΤΙΑ:
- Στις ΔΙΑΘΕΣΙΝΟΤΗΤΕΣ και τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
- Στη ΔΙΑΛΥΣΗ των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
- Στην ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: