ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ψηλά στη διεθνή ειδησεογραφία δεύτερη μετά τη συνάντηση των προέδρων ΗΠΑ και Ιράν η σύλληψη των μελών της Χ.Α.

ΔΕΙΤΕ το βίντεο με το Δημ. Τσουκαλά.

Αμέσως μετά την τηλεφωνική συνομιλία του Ομπάμα με τον Ιρανό Πρόεδρο (πρώτη από το 1979) και τις εξελίξεις στον ΟΗΕ για τη Συρία βρίσκεται η είδηση των συλλήψεων της ηγετικής ομάδας της Χ.Α. στα διεθνή ΜΜΕ. "Η Ελλάδα καταστέλλει τη δράση της ακροδεξιάς Χρυσής
Αυγής με συλλήψεις" έγραφαν οι N.Y. Times.


"Είναι η πρώτη φορά που στελέχη πολιτικού κόμματος και βουλευτές του συλλαμβάνονται στην Ελλάδα μετά την πτώση της στρατιωτικής χούντας το 1974" σημειώνουν οι Times επισημαίνοντας πως "οι συλλήψεις αποτελούν μέρος της μιας ραγδαία διευρυνόμενης εκστρατείας από την κυβέρνηση να πατάξει το αυξανόμενο κύμα του εξτρεμισμού στην Ελλάδα, που τροφοδοτείται από μια καταστροφική οικονομική κρίση" και τονίζοντας ότι διερευνάται η διείσδυση της Χ.Α. στην αστυνομία.

"Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε την ηγεσία της ακροδεξιάς εξτρεμιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή" έγραφε το site του Spiegel σημειώνοντας ότι "η ελληνική δικαιοσύνη αποδεικνύεται σοβαρή στον αγώνα κατά του ακροδεξιού εξτρεμισμού".

Η σύλληψη των επικεφαλής της Χ.Α. ήταν πρώτη είδηση στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν-tv. "Μετά τη δολοφονία του αντι-φασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα το κύμα γύρισε. Η πολιτική κατεύθυνε την έρευνα και τα στοιχεία βρέθηκαν γρήγορα" σχολιάζει το γερμανικό δίκτυο προσθέτοντας πως η σύλληψη Μιχαλολιάκου πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά τις απειλές του για παραίτηση των βουλευτών του.

Το βρετανικό BBC επισήμανε πως οι χρυσαυγίτες συνελήφθησαν με την κατηγορία της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο η Χ.Α. θεωρείται υπεύθυνη για 104 ρατσιστικές επιθέσεις από τις αρχές του 2013 και για 156 επιθέσεις το 2012. Τρίτο θέμα οι συλλήψεις και στο site του Guardian όπως και στο αντίστοιχο του Le Monde.

Δεν υπάρχουν σχόλια: