ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Α. Λοβέρδος: Το «πρώτο κίνημα που γεννιέται αυθεντικά», στη χώρα μετά την Μεταπολίτευση, είναι οι χρυσαβγίτες!

Εκλεκτικές συγγένειες και πως να ξεχαστούν;


«Κάνει ακτιβισμό πάνω σε μεγάλα προβλήματα, η ΧΑ ανέφερε σε συνέντευξή του την Τρίτη 12-2-2013» ο αθεόφοβος – Κυρ Φώτη τ’ ακούς;

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Μία συνέντευξη στον Σκάι και μερική αναπαραγωγή της από το Βήμα του κυρίου Ψυχάρη δημιούργησε αίσθηση εδώ επτά μήνες. Ήταν ξεχασμένη στο βάθος της μνήμης μας, αλλά κακή τη τύχη ξαναβγήκε μπροστά μας. Να είναι καλά το διαδίκτυο που μεριμνεί. Άλλωστε τότε ήταν η εποχή που ο κύριος «Ντερμπεντέρης» (α, βρε Νίκο Κωνσταντόπουλε με τον χαρακτηρισμό σου, που έμεινε στην Ιστορία!) από τη Δευτεριάτικη εκπομπή του στο Μega έδινε ποσοστά με το τσουβάλι στον Αχαιό πολιτικό. 

Στην ίδια γραμμή της τριανδρίας του Μαξίμου (Λαζαρίδης κλπ) ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλά από τότε για τη θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας τα φασιστοειδή της ΧΑ με τα κινήματα αμφισβήτησης της πολιτικής γραμμής της κυβέρνησης, με τον ΣΥΡΙΖΑ και όσους τρώνε τη χλαπάτσα του μνημονίου στη μούρη τους, τρία χρόνια τώρα.

«Ακόμη δεν εξήγγειλε επισήμως την δημιουργία του κόμματος του και είναι εκπληκτικό ότι συγκεντρώνει στην δημοσκόπηση της εταιρείας (…. Παφ, πουφ και Σία, Φωτεινές επιγραφές,  Σκοτεινές επιχειρήσεις) ποσοστά που προϊδεάζουν για την ευρεία αποδοχή του», θριαμβολογούσε ο κ. «Ντερμπεντέρης». Απόκοντα και οι κλακαδόροι του, στα φινιστρίνια του ναυάγιου, να συμφωνούν και να επιβεβαιώνουν. 

Ναι, ναι Γιάννη, το ίδιο ακριβώς μου είπε και η γιαγιά μου που είναι γραμμένη στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, προέρχονταν από την ΚΝΕ και είναι σοβαρή πηγή πληροφόρησης, ενημέρωνε ο Παύλος, ο ανανήψας. Και κάπως έτσι φούσκωσαν τα μυαλά του Α. Λοβέρδου μας κι άρχισε να πετάει μαργαριτάρια περί χρυσαβγίτικου ακτιβισμού, δεξιά και αριστερά! 

Βέβαια ο Φώτης της ΔΗΜΑΡ, που είναι σοβαρός άνθρωπος και ξέρει ότι το πολιτικό του  μέλλον  κινδυνεύει  να πάει άπατα (ο φίλος του ο Νικολάκης από την Πάτρα, σαν θαλασσινός γνωρίζει την σημασία της λέξης!) είπε λοιπόν, να κάνει πως δεν άκουσε τα περί μαργαριταρολογίας και έτσι τα πέρασε στο ντούκου (αυτό είναι από φλος της ντάμας, ή όχι;). 

Αδελφοί κινδυνεύει να μείνει στα κρύα του λουτρού η Κεντροαριστερά, έτσι και βρεθεί εκτός το κόμμα του Λοβέρδου! 

Διάβασε όμως κυρ Φώτη και σκέψου. Με αυτό τον τύπο θα γίνει η Κεντροαριστερά; Αν είναι έτσι, πάει σε έφαγε ο κυρ Βαγγέλης, ο συνταγματολόγος!  

Λέει λοιπόν το ρεπορτάζ της εφημερίδας του Ψυχάρη στις 14-2-2013 (τι το ήθελε κι αυτός, ε;).

Σε μια προκλητική τοποθέτηση, ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή «ελληνική Χεζμπολάχ» και «πρώτο κίνημα που γεννιέται αυθεντικά μετά την Μεταπολίτευση», ενώ τόνισε ότι «κάνει ακτιβισμό πάνω σε μεγάλα προβλήματα» και «παράγει εμπιστοσύνη και απολαμβάνει δημοσκοπικά ποσοστά». 

Επιπλέον, ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι «βγάζοντας τα γενικά πολιτικά τους προτάγματα, η Χρυσή Αυγή μοιάζει με την υπόλοιπη αντιπολίτευση, λέει ό,τι λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Την τοποθέτηση αυτή έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ την Τρίτη 12-2-2013. Συγκεκριμένα ερωτηθείς για την δημοσκοπική άνοδο της Χρυσής Αυγής, είπε: «Είναι αυθεντικό το ποσοστό».

«Πάνω σε μεγάλα προβλήματα, όπως το μεταναστευτικό, το παρεμπόριο και η έλλειψη ασφάλειας και αστυνόμευσης κάνει ακτιβισμό η ελληνική Χεζμπολάχ και παράγει εμπιστοσύνη και απολαμβάνει ποσοστά. Αυτό γιατί να το καταγγείλει κανείς;» αναρωτήθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Και συνέχισε στο ίδιο στιλ: «Γιατί μας προβληματίζει το γεγονός ότι ανεβαίνει κάποιος που κάνει, με τρόπο ακτιβίστικο, πολιτική πάνω σε αυθεντικά προβλήματα;»

Πρόκειται για το «πρώτο κίνημα που γεννιέται αυθεντικά», μετά την Μεταπολίτευση σημείωσε ο πρώην υπουργός.

Επιπλέον, τόνισε: «Όταν μιλάμε επί της ουσίας, βγάζοντας τα γενικά πολιτικά τους προτάγματα, η Χρυσή Αυγή μοιάζει με την υπόλοιπη αντιπολίτευση. Λένε ό,τι λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Κατέληξε, δε, με την παρατήρηση: «Δεν τους κλέβεις τη δύναμη όταν τους καταγγέλλεις».

Έπειτα από το θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο κ. Λοβέρδος έκανε την ακόλουθη συμπληρωματική δήλωση:
 
 «Φτάνει πια η δημαγωγία και ο φασισμός των δήθεν αριστερών. Αρκεί  η συνειδητή ή ασυνείδητη συνηγορία υπέρ του παραεμπορίου, της ανασφάλειας των πολιτών και των λαθρεμπόρων των φτωχών του τρίτου κόσμου. Πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων μόνο οι φασίστες ζητούσαν. Οι ψευτο-ασφαλίτες της σύγχρονης ψεύδο-αριστεράς δεν νομιμοποιούνται να ελέγχουν τα φρονήματα κανενός. Αλήθεια, που είναι οι τραμπούκοι -ακτιβιστές των δυόμιση ετών, επί των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, που το έπαιζαν "αγανακτισμένος λαός"; Έχουν πια συμμαζέψει τη βία τους στην δήθεν προοπτική κάποιας εξουσίας; Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, μαθήματα δημοκρατίας δεν δέχομαι από κανέναν. Πέρασα τις εξετάσεις μου στην κατάληψη του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, στις 16-17 Νοεμβρίου του 1973». 

Ε, κι από τότε κυρ Ανδρέα μας πέρασες και στον κλάδο των επιφανών αντιστασιακών, όπως η Μαρία του Πολυτεχνείου και τόσοι άλλοι, που πήραν οφίκια, υπουργεία και θεσούλες!Και όχι μόνον ο κυρ Φώτης βάλθηκε μαζί σου να φτιάξει την Κεντροαριστερά, τρομάρα του!

Αυτά κυρ Ανδρέα κι άσε τις επαναστάσεις. Το φίδι του φασισμού σέρνεται στο δρόμο κι αυτό δεν το βλέπετε. Φίλος ελληνογάλλος διανοητής όταν του μίλησα για το αυγό του φιδιού μου είπε:

«Βρε Γιώργο για ποιο αυγό φιδιού μιλάτε; Στους δρόμους σας τώρα ποια δεν σέρνεται φιδάκι. Ολόκληροι κροταλίες του νεοναζισμού σέρνονται και οι πολιτικοί σας καμώνονται πως δεν τους βλέπουν»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: