ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα ταξίδι ελπίδας και γιατί όχι δικαίωσης πραγματοποιήθηκε από 17 έως 20 Σεπτεμβρίου 2013 στην Ελλάδα



Του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΙΚΑ

 

Ναι είναι γεγονός.

Τα παρακάτω αναφερόμενα μέλη της επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για θέματα περιβάλλοντος ταξίδεψαν στην Ελλάδα για πραγματογνωμοσύνη – αυτοψία στους Χ.Υ.Τ.Α. των περιοχών Καρβουναρίου, Λευκίμης, Γραμματικού και Μεγαλόπολης παρά τις όποιες πιέσεις και με άνωθεν φροντίδα αναβολές.

 

Με την οργανωτική φροντίδα της γραμματείας από τον κ.David Lowe συμμετείχαν στη αυτοψία οι ευρωβουλευτές: Ο Ισπανός ITURGAIZ ANGULO CARLOS από το PPE, ο Γερμανός HÄFNER GERALD από τους Πράσινους ο Κροάτης BALDINI MARINO από τους Σοσιαλιστές και δύο έλληνες η κα Χρυσούλα Παλλιαδέλη του ΠΑΣΟΚ και ο Νίκολαος Χουντής από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τους ευρωβουλευτές συνόδευαν στην αυτοψία τους οι Κυριάκος Γκίκας και Γιάννης Παπαδόπουλος δύο άνθρωποι που πέντε χρόνια τώρα, με ανιδιοτελή κίνητρα, αναδεικνύουν και αποδεικνύουν με επιστημονικές μελέτες και διεξοδικές αναφορές της κείμενης Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, σε κάθε ευκαιρία την οποία πολλές φορές δημιουργούσαν, την παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων και της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας κυρίως όμως την προχειρότητα και την εγκληματικότητα των αποφάσεων για το περιβάλλον και την ιστορία της κάθε περιοχής.

 

Προφανώς δεν τους άφησαν να συμμετέχουν στην όποια ενημέρωση έγινε στου ευρωβουλευτές στο υπουργείο, περίμεναν στην πόρτα.


Για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά οι επιθεωρητές της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που πραγματοποίησαν τις αυτοψίες και αναφέρθηκαν στις σοβαρές κακοτεχνίες, τις παραλήψεις και την επικινδυνότητα στα ΧΥΤΑ Γραμματικού, Καρβουναρίου, Ελληνικού Ιωαννίνων κλπ δεν ήταν παρόντες για λόγους φόρτου εργασίας και… υπηρεσιακού κωλύματος !

 

Ευτυχώς η κρίση αξιών που προϋπήρξε της οικονομικής και συνεχίζει να μας χαρακτηρίζει δεν στάθηκε εμπόδιο για τους ανθρώπους αυτούς να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους.  Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέδειξαν ότι συνειδητά το υπηρετούν. Έπεσε στο καινό η προσπάθεια που έγινε στις 19 Δεκεμβρίου 2012 με …παροτρύνσεις από τον τότε Υπουργού Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και σήμερα δακτυλοδεικτούμενου Παπακωνσταντίνου να κλείσουν οι υποθέσεις που αφορούσαν τις παραπάνω περιοχές.

 

Ζήτησε δηλαδή τότε ο κ. υπουργός σε εκλεγμένα από τους Έλληνες ψηφοφόρους μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να παρανομήσουν. Τους ζήτησε να αγνοήσουν τις επιστημονικές μελέτες πανεπιστημιακών και άλλων επίσημων φορέων του Ελληνικού Κράτους καθώς και την κακοδιαχείριση και τη διασπάθιση κεφαλαίων που βόλεψε του ημετέρους !

Τούτες οι υπουργικές «παροτρύνσεις» και όσα άλλα κρύβονται κάτω από αυτές δεν επιβεβαιώνουν τα ευρύτερα συμπεράσματα για τη δημόσια διοίκηση των κυρίων Λέανδρου Ρακιτζή και Γιώργου Σούρλα;

 

Ας ευχηθούμε οι αντιδράσεις και οι τηρούμενες, έστω και χρονοβόρες, διαδικασίες των μελλών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

 

Περιμένουμε όλοι με πολύ ενδιαφέρων να διατυπωθούν τα συμπεράσματα της αυτοψίας για να ξέρουμε αν θα ψηφίσουμε και τι θα ψηφίσουμε στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: