ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Με χημικά χτυπήθηκε η αντιφασιστική πορεία στην Αθήνα - Πέντε συλλήψεις και 62 προσαγωγές από την αστυνομία

Ογκώδης η αντιφασιστική διαδήλωση και απέφυγε τις προκλήσεις υποχωρώντας.


Μαζική συμμετοχή και προκλήσεις στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Ένα ακόμη στιγμιότυπο της πορείας.
Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σημερα το αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που οργάνωσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, με καλέσματα και από σειρά κομμάτων.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών ήταν ειρηνικό, ενώ τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: «Ποτέ ξανά φασισμός» , «Όλοι μαζί να φύγουν οι ναζί», «Ο Παύλος ζει, διαλύστε τους ναζί».

Ωστόσο, λίγο μετά τις 8 μ.μ. σημειώθηκαν επεισόδια κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη συμβολή των οδών Φειδιππίδου και Μεσογείων, μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.

Σε εκτεταμένη χρήση χημικών και ρίψη βομβίδων κρότου-λάμψης προχώρησε η αστυνομία, αναγκάζοντας την πορεία σε οπισθοχώρηση.


Η ένταση ξεκίνησε όταν η κεφαλή της πορείας έφτασε στη Μεσογείων, όπου βρίσκονταν παραταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ και κλούβες, εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να φτάσουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Οι διαδηλωτές διαμήνυσαν στην αστυνομία ότι δεν θα αποχωρούσαν αν δεν άνοιγε ο δρόμος, ώστε η πορεία να φτάσει στον προορισμό της.

Τότε, μια πολύ μικρή ομάδα διαδηλωτών με καλυμμένα πρόσωπα πέταξε πέτρες και μία μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης και η πορεία άρχισε να οπισθοχωρεί, φωνάζοντας "το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ'όλα τα κελιά".

Παρά το γεγονός ότι οι διαδηλωτές οπισθοχωρούσαν, οι αστυνομικές δυνάμεις έσφιξαν τον κλοιό και περικύκλωσαν τους διαδηλωτές, συνεχίζοντας να τους ψεκάζουν με δακρυγόνα και να εκτοξεύουν βομβίδες κρότου-λάμψης. Άνδρες των ΜΑΤ κατέβαιναν από όλα τα γύρω στενά, καθιστώντας αδύνατη τη διαφυγή των συγκεντρωμένων από τα γύρω στενά.

Αυτή τη στιγμή, οι διαδηλωτές εξακολουθούν να οπισθοχωρούν, κατεβαίνοντας την Αλεξάνδρας, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να τους ακολουθούν σε απόσταση 40 μέτρων. Τέλος, συνεχίζονται μικροεπεισόδια μεταξύ μικρής ομάδας διαδηλωτών με καλυμμένα πρόσωπα και αστυνομικών.

Επίσης, στους δρόμους της Αθήνας επικράτησε από τις 6 μ.μ. κυκλοφοριακό κομφούζιο καθώς οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο ήταν κλειστοί.

Μετά τις 9 μ.μ  άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, το ρεύμα ανόδου στην Αλεξάνδρας και η κάθοδος της Κηφισίας από το ύψος του Φάρου Ψυχικού, ενώ μια ώρα αργότερα άνοιξαν οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός» και «Κατεχάκη», οι οποίοι ήταν κλειστοί από νωρίς.

Έπειτα από τα επεισόδια πολλοί πολίτες που συμμετείχαν στην πορεία, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:30, απομακρύνθηκαν, ενώ οι αστυνομικοί απώθησαν τους διαδηλωτές προς την Κηφισίας και την Αλεξάνδρας.

Κατά τη διάρκεια του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας πάντως η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε 62 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις.

Αντιφασιστικές συγκεντρώνεις πραγματοποιήθηκαν και σε: Σέρρες, Ιωάννινα, Βόλο, Ηράκλειο, Κατερίνη.

Αντιφασιστική πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αντιφασιστική πορεία έκαναν πολίτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ) και της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ). Προηγήθηκε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου εκπρόσωποι συλλόγων και άλλων μαζικών φορέων απηύθυναν χαιρετισμούς. Τίμησαν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα και κάλεσαν τον κόσμο σε αγώνες για να φράξουν το δρόμο στη Χρυσή Αυγή και τον φασισμό.

Τρίπολη: Δύο αντιφασιστικά συλλαλητήρια

Σήμερα το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε, αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Πετρινού της Τρίπολης, με την συμμετοχή φοιτητών και μαθητών, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ. Οι συμμετέχοντες κατήγγειλαν ως «ναζιστική συμμορία» τη Χρυσή Αυγή και ανέφεραν πως, αυτοί που χτυπάνε μετανάστες, αγωνιστές και εργάτες όπως στο Πέραμα, θα πάρουν το μάθημα που τους αξίζει από το λαό. Κάλεσαν τους συμμαθητές και τους συμφοιτητές τους να ανοίξουν την συζήτηση στα σχολεία και το πανεπιστήμιο, μιλώντας για το αληθινό πρόσωπο του φασισμού. 

Παράλληλα σήμερα στην Αρκαδική πρωτεύουσα οργανώθηκε και δεύτερη αντιφασιστική συγκέντρωση από το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, την ΑΔΕΔΥ και την ΕΛΜΕ Αρκαδίας στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, που πραγματοποιήθηκε με μικρή συμμετοχή.

Χανιά: Ειρηνικό συλλαλητήριο κατά του φασισμού

Ειρηνικό, με όγκο, παλμό και με συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής ήταν το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που οργάνωσαν απόψε στα Χανιά φορείς και οργανώσεις. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. 

Όταν η πορεία έφτασε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Τζανακάκη τα συνθήματα έγιναν πιο έντονα, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν εντάσεις. Στο κέντρο της πόλης των Χανίων και στην είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μετά το τέλος της πορείας, πραγματοποιήθηκε συναυλία στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: