ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Το μεγάλο και συναρπαστικό ’’ταξίδι’’ του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση άρχισε

Άποψη ττης αίθουσας, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των αυτοδιοικητικών.


Σχετικά με την χθεσινή συνάντηση αυτοδιοικητικών που πραγματοποιήθηκε στον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών, μετά από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, από το κόμμα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
"Το μεγάλο και συναρπαστικό ’’ταξίδι’’ του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση άρχισε. Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 εκατοντάδες μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο,  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νομαρχιακής Επιτροπής και βρέθηκαν στην εκδήλωση που
έγινε στην αίθουσα του Εμπορικού  Συλλόγου Πάτρας όπου διατράνωσαν την απόφασή τους να προχωρήσουν στη δημιουργία Αυτοδιοικητικής Κίνησης και στην κατάρτιση προγράμματος ενόψει των επικείμενων εκλογών, το 2014.
Τις γενικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Τ.Α. παρουσίασε ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της ΚΕ που τόνισε μεταξύ άλλων: “είναι αναγκαίο να πολιτικοποιήσουμε τις εκλογές της Τ.Α. γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά επιδιώκει να οδηγήσει την χώρα σε άχρωμες εκλογές προκειμένου να αποφύγουν την πανωλεθρία τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Τρία χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου “Καλλικράτης”, η Τ.Α. χάνει τον κοινωνικό της ρόλο, μένει χωρίς οικονομικούς πόρους, δυσλειτουργεί και οδηγείται στην απαξίωση. Επιδιώκουν να ψηφίσουν νέο νόμο που θα καταστεί “ταφόπλακα” για την Αυτοδιοίκηση και είναι χρέος όλων μας να αγωνιστούμε για την αναβάθμιση της ΤΑ, να υπερασπιστούμε την κοινωνία. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κατατείνει στην Ανατροπή του χάρτη της Τ.Α. Ο αντιμνημονιακός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ , πρέπει να στοχεύει στην ανατροπή του “Καλλικράτη” μέσα από θεσμικές αλλαγές σε οικονομικό, θεσμικό και χωροταξικό επίπεδο. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι θέση αρχής η καθιέρωση της απλής αναλογικής και στις αυτοδιοικητικές εκλογές”.
Η Μαρία Αντύπα, μέλος της Ν. Ε. Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνη Τ.Α. αναφέρθηκε κριτικά στην πολιτική που άσκησε η Δημοτική Αρχή με τον Δήμαρχο Γιάννη Δημαρά, πολιτική που στηρίχθηκε στο “Δημαρχοκεντρικό μοντέλο”,ενώ επεσήμανε πώς “αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και επιδόθηκε σε μια διαχειριστική λογική χωρίς αποτέλεσμα, αφήνοντας ταυτόχρονα και τα διαμερίσματα σε μαρασμό”. Χαρακτήρισε “χλιαρή” την αντιπολίτευση στον Γ. Δημαρά από τις δύο μεγάλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τόνισε πώς ήλθε η ώρα της ανατροπής και στον Δήμο Πάτρας. Διευκρίνισε πώς “ο υποψήφιος ή υποψήφια Δήμαρχος θα αναδειχθεί με Δημοκρατικές διαδικασίες από την Δημοτική παράταξη που θα δημιουργηθεί” και κάλεσε όλους “σε έναν αγώνα κινηματικό, αγώνα προγραμματικών θέσεων” για τον Δήμο της Πάτρας.
Παρέμβαση στην συζήτηση έκαναν μεταξύ άλλων, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Λύχρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ήρα Κουρή, Χρήστος Πατούχας και Τάκης Γκίκας, ο Ηλίας Γρηγόρης πρώην δημοτικός σύμβουλος και ο Θανάσης Κολιτσίδας πρώην Δήμαρχος Μεσσάτιδας, ενώ παρόντες ήσαν επίσης ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, η Μαρία Κυριακοπούλου και ο Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, πρώην βουλευτές Αχαΐας και ο Χρ. Γεράνιος πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: