ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν θα παραιτηθεί ο Δένδιας;


Με καθυστέρηση ενός έτους αντιδρά η κυβέρνηση στην εγκληματική δράση της Χ.Α. Η απομάκρυνση των ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., στους οποίους καταλογίζεται αμέλεια ή και ανοχή σχετικά με τη Χ.Α., δεν λύνει το πρόβλημα. Η Αστυνομία έχει διαβρωθεί από τη νεοναζιστική οργάνωση. Πέρυσι στη ΓΑΔΑ αστυνομικοί, ανάμεσά τους κατά δήλωσή τους χρυσαυγίτες, βασάνισαν νεαρούς πολίτες. Και ο Δένδιας τους κάλυψε απειλώντας, μάλιστα, να καταθέσει αγωγή εναντίον της βρετανικής εφημερίδας Guardian για τις αποκαλύψεις της. Φυσικά, ακόμη η αγωγή δεν έχει κατατεθεί...

Ο Δένδιας ενεργούσε ως η αιχμή της κυβερνητικής πολιτικής που με σύνθημα την "ανακατάληψη των πόλεων" επέβαλε την ατζέντα της σκληρής καταστολής, με την ελπίδα ότι θα αφομοιώσει την ακροδεξιά επιρροή. Πέτυχε το ακριβώς αντίθετο. Αποθρασύνθηκε η νεοναζιστική οργάνωση και γιγαντώθηκε πολιτικά, τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις.

Μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι, ο Δένδιας έστειλε στη Δικαιοσύνη τους φακέλους 37 υποθέσεων με εμπλοκή μελών της Χ.Α. Επί έναν χρόνο τις κλωσσούσε; Έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε τι δήλωνε τότε ο Δένδιας. Έβλεπε "μεμονωμένα κρούσματα", ενώ τώρα συσχετίζει τους φακέλους και τους αποστέλλει στη Δικαιοσύνη. Άγνωστο παραμένει σε ποιο βαθμό έφτασε η αστυνομική έρευνα των υποθέσεων. 

Πέρυσι, στα εκλογικά τμήματα που ψήφισαν οι άνδρες των ΜΑΤ και της ΓΑΔΑ, η Χ.Α. πήρε ποσοστά γύρω στο 50%, επιβεβαιώνοντας τον επικίνδυνο βαθμό διείσδυσής της στα σώματα ασφαλείας. Η πολιτική ηγεσία αντιμετώπιζε το θέμα ως παροδικό και ελεγχόμενο. Χθες αναγκάστηκε να απομακρύνει υψηλόβαθμους αξιωματικούς ομολογώντας εμμέσως ότι η Χ.Α. έχει κατορθώσει να παρεμποδίζει το έργο της Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από μια εβδομάδα που έγινε έρευνα στα γραφεία του κόμματος, είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως και είχαν αποσύρει από εκεί τον οπλισμό. Ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και ως προς τον χρόνο ειδοποίησης και ως προς την αδράνεια της ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη δολοφονία στο Κερατσίνι. Περιστατικά όπως αυτό προχθές στη Χαλκίδα δεν συνιστούν "μεμονωμένα γεγονότα". Πρόκειται για διάψευση της τακτικής "εξημέρωσης του θηρίου", που ακολούθησε ο Δένδιας.

Είναι προφανές ότι οι πολιτικές ευθύνες δεν σταματούν στα ανώτερα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ., αλλά αφορούν πρωτίστως τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος δεν διαθέτει την πολιτική ευθιξία να παραιτηθεί. Διαχέει τις ευθύνες του στην Αστυνομία. Και απομακρύνει πρόσωπα που ο ίδιος επέλεξε, χωρίς μάλιστα να εξηγεί τους λόγους των κινήσεών του. Ο Δένδιας οφείλει να δώσει εξηγήσεις στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και η κυβέρνηση να επιτρέψει τον διακομματικό έλεγχο στη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας. Διαφορετικά θα πρόκειται για αδίστακτο κυβερνητικό παιχνίδι κομματικού εκφοβισμού των Σωμάτων Ασφαλείας και κατατρομοκράτησης των πολιτών.

www,avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: