ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Κ. Πουλάκης ΣΥΡΙΖΑ: Όποτε και να γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, εάν είναι πριν τις βουλευτικές θα γίνουν ο τάφος τους

Ο Κώστας Πουλάκης στο βήμα της συνέλευσης των αυτοδιοικητικών του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα.



Βολές του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας κατά της δημοτικής αρχής. – Μ. Αντύπα: Ο Γ. Δημαρά  εφάρμοσε με πλήρη συνέπεια μνημονιακές πολιτικές

Το προεδρείο της συνέλευσης των αυτοδιοικητικών.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

«Η σημερινή δημοτική αρχή αποδείχτηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων αλλά και των ίδιων των προσδοκιών όσων την στήριξαν. Στα λόγια αντιμνημονιακή, εφάρμοσε με πλήρη συνέπεια μνημονιακές πολιτικές. Ακόμα και η διαχειριστική της λογική ήταν χωρίς αποτέλεσμα. Έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να λειτουργήσει το Δημοτικό Συμβούλιο με καταστροφικά αποτελέσματα για την πόλη. Αθέτησε σχεδόν όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις (π.χ. διαχείριση απορριμμάτων)».



Με την παραπάνω τοποθέτηση της υπευθύνου για την ΤΑ στην Αχαΐα, Μαρίας Αντύπα, ο ΣΥΡΙΖΑ και επίσημα άνοιξε χθες 25-9-13, τις διαδικασίες προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου έτους. Παράλληλα στις αρχές του έτους θα ανακοινωθεί και το όνομα του υποψηφίου Δημάρχου.



Σε μία αίθουσα (ΕΣΠατρών) που ήταν κατάμεστη κόσμου το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έριξε βολές κατά του δημάρχου Γ. Δημαρά και τόνισε:



«Έριξε σε μαρασμό τα διαμερίσματα, δεν ενεργοποίησε τους πολίτες, βρέθηκε πίσω από όλες τις κοινωνικές διεκδικήσεις. Ανακύκλωσε όλες τις παλιές πρακτικές όσον αφορά το προσωπικό του δήμου, δεν προέταξε την κοινωνική πολιτική. Άφησε την Πάτρα έρμαιο στις ορέξεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που εποφθαλμιούν πρωτογενείς πηγές πλούτου που δυνητικά έχει η πόλη μας. Το ελεύθερο λιμάνι, η οικολογική και η δημόσια διαχείριση των σκουπιδιών και ο κοινωφελής χαρακτήρας του νερού δεν είναι μόνο διεκδικήσεις της Πάτρας αλλά πεδία αντιπαράθεσης με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα».






Κώστας Πουλάκης: Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου

Ο Κώστας Πουλάκη στο βήμα.
Νωρίτερα ο Κ. Πουλάκης, μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε στο οικονομικό, θεσμικό και χωροταξικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων σήμερα, όπως και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπολιτικοποιήσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές με το πλειοψηφικό σύστημα της συμμετοχής των υποψηφίων αυτοδιοικητικών συμβούλων σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, όπου θα συμμετέχουν υποψήφιοι των όσων παρατάξεων κατέλθουν, ενώ παράλληλα σε άλλο ψηφοδέλτιο θα συμμετάσχουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τον ίδιο τρόπο.



Και τόνισε με έμφαση: Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Οι δημοτικές εκλογές για μας θα γίνουν πολιτικές και θα είναι πρόκριμα για να στείλουν οι πολίτες το μήνυμα της δυσαρέσκειάς τους!

Ηλίας Γρηγόρης. Ζήτησε συστράτευση.

Μάλιστα στα φημολογούμενα περί εισηγήσεων στην κυβέρνηση να μεταφέρει τον χρόνο των εκλογών διαχωρίζοντάς τον από τις ευρωβουλευτικές είπε χαρακτηριστικά: Όποτε και να γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, εάν είναι πριν τις βουλευτικές θα γίνουν ο τάφος της!

Νωρίτερα είχε καταφερθεί κατά του δημαρχοκεντρικού μοντέλου που εισήγαγε με κομματικό δόλο η κυβέρνηση Παπανδρέου διά του Καλλικράτη, όπου φορτώθηκαν 240 αρμοδιότητες οι δήμοι χωρίς να μεταφερθούν ανάλογοι οικονομικοί πόροι, με αποτέλεσμα να μαραζώσουν οικονομικά και οι συνενωθέντες δήμοι να απομονωθούν καθώς τα διοικητικά κέντρα τους βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση λόγω των απέραντων εκτάσεων που έχουν οι καλλικρατικοί δήμοι.



Δεν δίστασε να μιλήσει ξεκάθαρα. Εμείς αυτό το μοντέλο θα το καταργήσουμε, γιατί θέλουμε την τοπική αυτοδιοίκηση, που ο πλησιέστερος θεσμός  στον πολίτη να ξαναγίνει κτήμα των πολιτών. Θα ανατρέψουμε τον δημοτικό χάρτη, που διοικητικά, οικονομικά, γεωγραφικά, χωροταξικά βρίσκεται σε απόσταση από τον λαό, είπε.



Αλλά για να γίνουν αυτά πρέπει να ξανοιχτούμε σε αυτούς που μας συνάντησαν στην κάλπη του παραβάν στις εκλογές του 2012 δύο φορές και επιμένουν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και έτσι να δώσουμε τη μάχη, κάλεσε τους παρευρεθέντες στην αίθουσα.



Αν είναι να κάνουμε κι εμείς ότι έκαναν οι προηγούμενοι, τότε καλλίτερα να μην κατέλθουμε, έκλεισε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος



Αξιοσημείωτο είναι ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν πολίτες κι από άλλους πολιτικούς χώρους, όπως γνωστά αυτοδιοικητικά και συνδικαλιστικά στελέχη.



Ανδρ. Γεράνιος πρώην πρόεδρος ΕΚΠ, Μ. Κυριακοπούλου, Ανδρ. Τριανταφυλλόπουλος τ. βουλευτές ΠΑΣΟΚ και μέλη της «Κοινωνικής Συμφωνίας»,   Γ. Τσιμπούκης δημ. Σύμβουλος, Θ. Πετρόπουλος, Τάκης Γκίκας, Νίκος Κοντοές πρ. πρόεδρος ΔΕΥΑΠ, Δημ. Γιαννακόπουλος πρ. πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Πατρέων, Ηλ. Γρηγόρης τ. δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Πατρών  και πολλοί άλλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ και έδωσαν παρών.

 
Ο Τ. Γκίκας δεν φιλοδοξεί.

Η συνέλευση έκλεισε με αρκετές παρεμβάσεις συμμετεχόντων, ενώ ο Τάκης Γκίκας, που δήλωσε ευχαριστημένος από το πολιτικά πολύχρωμο ακροατήριο, ευχήθηκε επιτυχία στο έργο του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε ευθαρσώς ότι αυτή η στάση του δεν είναι υστερόβουλη.



«Δεν έχω φιλοδοξία καμία άλλη, μα καμία, θέλω μόνον να στηρίξω τον ΣΥΡΙΖΑ» ξεκαθάρισε σε όσους πιθανόν σπεύσουν να τον κατηγορήσουν την επομένη ημέρα της συνέλευσης των αυτοδιοικητικών του ΣΥΡΙΖΑ.


Μερική άποψη της συνέλευσης των αυτοδιοικητικών του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα.
Μία ακόμη άποψη της αίθουσας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: